![]() |
|
Polecane artykuły - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Wydarzenia i przegląd prasy (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Polecane artykuły (/showthread.php?tid=247) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
|
RE: Polecane artykuły - lumberjack - 26.05.2017 exeter napisał(a): Czas najwyższy na ogłoszenie.... Media państwowe zawsze były tubą propagandowa każdego rządu. Powinny zostać sprywatyzowane. Co komu po tym, że nie chcesz mediów podporządkowanych obecnej władzy skoro nie będą ci przeszkadzały media zależne od innej władzy? Akcja prywatyzacja i tyle w temacie. Przynajmniej nie trzeba będzie płacić abonamentu. RE: Polecane artykuły - exeter - 27.05.2017 lumberjack, tu nie chodzi o wieczny spór, czy prywatyzować media publiczne, czy płacić za misję? Ani o to, że każda władza itd... Rzecz w tym, że po raz pierwszy od 1989 roku mamy do czynienia z jawnym geobelizmem w mediach, które z założenia miały być nasze, publiczne. Po raz pierwszy od czasu przełomu te media zaczęły przemawiać głosem jednej opcji politycznej, po raz pierwszy z dezinformacji uczyniły zasadę a dziennikarzy wyrzuca się z nich za mówienie, lub pokazywanie prawdy. Możesz tego nie wiedzieć, ale TVP Kurskiego, już nie różni się od TVP Szczepańskiego, czy Urbana. Masz dobrą okazję do porównań, obejrzyj, jeśli jeszcze nie widziałeś, "Człowieka z żelaza" Andrzeja Wajdy - zobaczysz w tym filmie praktyki obecne w dzisiejszych mediach pisowskich. Mamy prawo i mamy obowiązek upomnienia się o swoje, gdyż media publiczne są naszą własnością a nie własnością polityków. Jeśli obecnie rządzący politycy niszczą naszą własność, protestujmy. Nie mogąc natychmiast wyrwać im z rąk naszej własności, możemy i powinniśmy stosować opór bierny - tak, jak Polacy we wczesnym PRLu, ściszający do minimum obowiązkowe w każdym lokalu reżimowe szczekaczki. "Ściszmy" media Kurskiego do minimum, a od naszych przedstawicieli: polityków opozycji, artystów, specjalistów z różnych dziedzin, domagajmy się przyłączenia do bojkotu mediów rządowych. A za jakiś, mam nadzieję, że niedługi czas, będziemy ludziom biorącym udział w bojkocie dziękować i stawiać im pomniki: 30 lat temu rozpoczął się aktorski bojkot radia i telewizji przeciw wprowadzeniu stanu wojennego Swoją drogą, nigdy nie pomyślałem, że historia tak szybko może się powtórzyć. Oby nie powtórzyła się w 100%.
RE: Polecane artykuły - DziadBorowy - 27.05.2017 E tam. Media publiczne za PIS nie robią niczego czego nie robiły wcześniej. Po prostu robią to w znacznie bardziej kretyński, debilny i siermiężny sposób niż ktokolwiek do tej pory.. To co mnie wkurza bo i tak nie oglądam TVP czy innych TVNów, jest to, że prawdopodobnie niedługo nie da się uniknąć przymusowego płacenia haraczu na to gówno. A co do zalinkowanego wcześniej artykułu - z przeciwnikami na poziomie takim jaki prezentuje pan Hartman to PIS będzie rządził przez kolejne 20 lat
RE: Polecane artykuły - exeter - 27.05.2017 DziadBorowy, Cytat:E tam. Media publiczne za PIS nie robią niczego czego nie robiły wcześniej. Po prostu robią to w znacznie bardziej kretyński, debilny i siermiężny sposób niż ktokolwiek do tej pory..W przypadku Trybunału Konstytucyjnego politycy PISu robią to samo co inni, tylko w "bardziej kretyński, debilny i siermiężny sposób". W efekcie nie mamy Trybunału Konstytucyjnego. Niedługo nie będziemy mieli niezależnego sądownictwa, gdyż politycy PISu postępują wobec sędziów tak samo.... tylko.... W przypadku mediów publicznych, też mamy takie same zachowania polityków, tylko... W efekcie, pisowskie media są kopią mediów ze Stanu Wojennego, a Ty nie masz skąd czerpać rzetelnych informacji. Nie uważasz, że ten stan rzeczy w demokracji parlamentarnej jest powodem do ogłoszenia alarmu? Cytat:o co mnie wkurza bo i tak nie oglądam TVP czy innych TVNów, jest to, że prawdopodobnie niedługo nie da się uniknąć przymusowego płacenia haraczu na to gówno.Możesz zrezygnować z kablówki. ![]() Cytat:A co do zalinkowanego wcześniej artykułu - z przeciwnikami na poziomie takim jaki prezentuje pan Hartman to PIS będzie rządził przez kolejne 20 latNie wiem, skąd taka ocena osoby pana profesora? On mówi głośno to co powinni mówić także inni i zwraca uwagę na zjawiska których inni nie chcą dostrzegać. Udawanie, że jest inaczej, niż jest, nie przybliży nas do odsunięcia PISu od władzy. RE: Polecane artykuły - DziadBorowy - 27.05.2017 exeter napisał(a): W efekcie, pisowskie media są kopią mediów ze Stanu Wojennego, a Ty nie masz skąd czerpać rzetelnych informacji. Nigdy nie czerpałem informacji z TVP. Jak dla mnie mogliby to zamknąć i niewiele by się zmieniło. Szkoda, że na to idą nasze publiczne pieniądze, ale nie są to pierwsze złotówki wydawane przez PIS, które wydał bym zupełnie inaczej. Cytat:Możesz zrezygnować z kablówki. No właśnie nie chcę rezygnować, bo jest kilka programów takich jak np BBC czy Planete, które czasem lubię oglądać. No ale faktycznie jeżeli wejdzie to co ma wejść to będę musiał rozważyć ten pomysł. Cytat:Nie wiem, skąd taka ocena osoby pana profesora? On mówi głośno to co powinni mówić także inni i zwraca uwagę na zjawiska których inni nie chcą dostrzegać. Udawanie, że jest inaczej, niż jest, nie przybliży nas do odsunięcia PISu od władzy. On głośno mówi co mu ślina na język przyniesie. Zazwyczaj są to albo zabarwione ideologią kocopoły albo oczywistości podawane w stylu jakby gość Amerykę odkrył. O widzisz! Gdyby TVP miała ideologię odwróconą o 180 stopni to ten półinteligencki celebryta zrobiłby tam oszałamiającą karierę. [/quote] RE: Polecane artykuły - exeter - 27.05.2017 DziadBorowy, Cytat:Uważam, że nie masz racji. Przede wszystkim dlatego, że nadal media publiczne są pierwszym kanałem informacyjnym i dostarczycielem wiedzy o świecie dla znacznej części polskiego społeczeństwa. Na podstawie tych informacji podejmowane są zasadnicze decyzje, w tym, decyzje przy urnach wyborczych. W interesie wszystkich obywateli jest jak najwyższy poziom mediów publicznych i zachowanie przez nie obiektywizmu. Ale jest jeszcze coś, te media są dostarczycielem treści kulturalnych, często jedynych, z jakim styka się znaczna grupa Polaków. To nie slogan, programy polskiego radia i polskiej telewizji są codziennymi gośćmi w domach Polaków w kraju i za granicą.exeter napisał(a): napisał(a):W efekcie, pisowskie media są kopią mediów ze Stanu Wojennego, a Ty nie masz skąd czerpać rzetelnych informacji. Stanowią one ogromną wartość i wywołują emocjonalne przywiązanie. Nie wolno wyrzucać ich na śmietnik tylko dlatego, że sami z nich nie korzystamy. Moje serce krwawi na widok tego, co pisowski reżim zrobił z Programem III Polskiego Radia. Słuchałem "Trójki" nieprzerwanie od prawie 40 lat i byłem związany z jej ludźmi i z produktem jaki tworzyli. PIS odebrał mi tę wartość i nigdy im tego nie daruję. Wielu ludzi podziela moje emocje: Ratujmy Trójkę Cytat:Mam ten sam problem, też jestem stałym widzem obu tych kanałów.Cytat:Możesz zrezygnować z kablówki. I nieodmiennie ich oglądanie wywołuje pytanie, dlaczego tak nie może wyglądać program telewizji publicznej???Ale nie zawaham się mając wybór, one, albo płacenie na telewizję Kurskiego. Cytat:Cóż, ma naturę publicysty, polemisty. Natomiast gdyby każdy wyznawał te, jak je nazwałeś, "zabarwione ideologią kocopoły", sądzę, że żylibyśmy w lepszym świecie.Cytat:Nie wiem, skąd taka ocena osoby pana profesora? On mówi głośno to co powinni mówić także inni i zwraca uwagę na zjawiska których inni nie chcą dostrzegać. Udawanie, że jest inaczej, niż jest, nie przybliży nas do odsunięcia PISu od władzy.On głośno mówi co mu ślina na język przyniesie. Zazwyczaj są to albo zabarwione ideologią kocopoły albo oczywistości podawane w stylu jakby gość Amerykę odkrył. O widzisz! Gdyby TVP miała ideologię odwróconą o 180 stopni to ten półinteligencki celebryta zrobiłby tam oszałamiającą karierę. RE: Polecane artykuły - DziadBorowy - 27.05.2017 exeter napisał(a): Uważam, że nie masz racji. Przede wszystkim dlatego, że nadal media publiczne są pierwszym kanałem informacyjnym i dostarczycielem wiedzy o świecie dla znacznej części polskiego społeczeństwa. Na podstawie tych informacji podejmowane są zasadnicze decyzje, w tym, decyzje przy urnach wyborczych. W interesie wszystkich obywateli jest jak najwyższy poziom mediów publicznych i zachowanie przez nie obiektywizmu. Ale jest jeszcze coś, te media są dostarczycielem treści kulturalnych, często jedynych, z jakim styka się znaczna grupa Polaków. To nie slogan, programy polskiego radia i polskiej telewizji są codziennymi gośćmi w domach Polaków w kraju i za granicą. Ale właśnie o to chodzi, że przez tą siermiężność te media są skrajnie niewiarygodne i docierają wyłącznie do tych już na 100% przekonanych. To jest wykonane tak fatalnie, że dla większości niezdecydowanych przekaz ten zostanie odebrany jako siermiężna propaganda i będzie PISowi szkodził. Co innego gdyby to były manipulacje na poziomie powiedzmy takiego TVN czyli podane we w miarę strawny sposób. Wówczas mogłyby faktycznie PISowi nabijać poparcia. Na nasze szczęście jedyne co potrafi robić obecna TVP to trzymać poziom w którym niedużo brakuje aby w ramach planszy zapowiadającej reklamy pojawiał się napis "PO to buce a Tusk to chuj" Przykład anegdotyczny: znajomy od "zawsze" głosuje na PIS a jak widzi wiadomości TVP to albo się śmieje albo wkurwia w zależności od humoru. Ludzie nie są tak tępi jak wydaje się Kurskiemu ![]() Cytat:Mam ten sam problem, też jestem stałym widzem obu tych kanałów. Od momentu gdy programy stricte podróżnicze poszły w kierunku zabawy w przedstawianie handlu domami to jedne z niewielu programów, które nie są totalnymi odmóżdżaczami. Chociaż w Planete irytuje mnie nieco, że oni potrafią wymyślić problem z absolutnie wszystkiego. ![]() A poziom całkiem inny bo i finanse tych zupełnie inne. I zupełnie inaczej patrzyłbym na abonament gdyby szedł właśnie na takie programy a nie na tanią rozrywkę w stylu jakiś śpiewających pajaców-celebrytów czy też propagandę tej czy innej partii politycznej. Cytat:Cóż, ma naturę publicysty, polemisty. Natomiast gdyby każdy wyznawał te, jak je nazwałeś, "zabarwione ideologią kocopoły", sądzę, że żylibyśmy w lepszym świecie. No właśnie, z jednej strony mamy polemistów jak Hartman, którzy każdy problem sprowadzą do "za dużo kościoła" z drugiej tej PISowskiej takich, którzy źródło wszelkiego zła upatrują w tym, że "kościoła za mało". Szkoda czasu tak na jednych jak i na drugich. RE: Polecane artykuły - exeter - 27.05.2017 DziadBorowy, Cytat:Ale właśnie o to chodzi, że przez tą siermiężność te media są skrajnie niewiarygodne i docierają wyłącznie do tych już na 100% przekonanych. To jest wykonane tak fatalnie, że dla większości niezdecydowanych przekaz ten zostanie odebrany jako siermiężna propaganda i będzie PISowi szkodził. Co innego gdyby to były manipulacje na poziomie powiedzmy takiego TVN czyli podane we w miarę strawny sposób. Wówczas mogłyby faktycznie PISowi nabijać poparcia. Na nasze szczęście jedyne co potrafi robić obecna TVP to trzymać poziom w którym niedużo brakuje aby w ramach planszy zapowiadającej reklamy pojawiał się napis "PO to buce a Tusk to chuj"Chciałbym, żeby to była prawda. Mam pewne wątpliwości, gdyż ja także mam pisowskich znajomych i nie widzę u nich zmiany w ocenie tego ugrupowania. Nie widać także większych spadków sondażowych - ci co popierali partię Kaczyńskiego, nadal ją popierają. Co jest dowodem skuteczności kurskiej propagandy.Telewizje prywatne mają prawo do popierania dowolnej opcji politycznej, mieszczącej się w cywilizowanym kanonie, ale chciałby się mieć takie medium, do którego szło by się po rzetelną informację i wiarygodny komentarz. Ot, choćby sprawa z ostatniej chwili, kwestia blamażu Dudy na szczycie NATO. Politycy pisowcy w porannej audycji publicystycznej przedstawiali przebieg spotkania jako sukces Prezydenta, a przecież wszyscy mogliśmy zobaczyć zdjęcia i materiały filmowe ze szczytu. Radio i TV publiczne powinny być tym miejscem, gdzie w naszym imieniu i naszym interesie, dziennikarze dokonają obiektywnej oceny takiego wydarzenia. Cytat:Od momentu gdy programy stricte podróżnicze poszły w kierunku zabawy w przedstawianie handlu domami to jedne z niewielu programów, które nie są totalnymi odmóżdżaczami. Chociaż w Planete irytuje mnie nieco, że oni potrafią wymyślić problem z absolutnie wszystkiego.Nic odjąć, nic dodać, podpisuję się po Twoimi ocenami obiema rękami. Wygląda na to, że cały program TV dryfuje w kierunku entertainment'u i, że jest to zjawisko powszechne i nieuchronne. Cholera, czy tylko u mnie wywołuje to skojarzenia z schyłkowym Imperium Romanum? Planet spuścił z tonu po sprywatyzowaniu, ale i tak jego oferta góruje nad propozycjami naszych kanałów telewizyjnych. Przywołam program sprzed kilku lat, który zrobił na mnie ogromne wrażenie, a poświęcony zagadnieniu seksu osób niepełnosprawnych i upośledzonych. Matki, opiekunki dorastających, lub dorosłych dzieci z ciężkimi upośledzeniami, mówiły wprost o swoich problemach z tą sferą życia ich podopiecznych i o sposobach ich rozwiązywania. Taktownie, ale bez żadnych tabu. Chciałbym zobaczyć podobny program zrobiony przez Telewizję Polską. Jest jeszcze kwestia reklam. Nie potrafię pogodzić się z przerywaniem blokiem reklam wartościowego programu co 5 minut. To mnie zniechęca do oglądania. A ta plaga dotknęła już chyba wszystkie kanały telewizyjne. Czasem mam chęć wysłać pismo do ONZ ze skargą o naruszenie moich dóbr osobistych z tego powodu. Planet także w tej dziedzinie pozytywnie wyróżnia się na tle konkurencji.Cytat:No właśnie, z jednej strony mamy polemistów jak Hartman, którzy każdy problem sprowadzą do "za dużo kościoła" z drugiej tej PISowskiej takich, którzy źródło wszelkiego zła upatrują w tym, że "kościoła za mało". Szkoda czasu tak na jednych jak i na drugich.Tu pozostaniemy przy swoich opiniach - uważam, że rola, znaczenie i pozycja KRK jest jednym z zasadniczych problemów naszego kraju i znajduje się na agendzie ważnych spraw do załatwienia. Dlatego stanowisko pana prof. Hartmana jest mi bliskie. Rozumiem, że mogą istnieć odmienne oceny. RE: Polecane artykuły - DziadBorowy - 27.05.2017 exeter napisał(a): Chciałbym, żeby to była prawda. Nic podobnego. Gdyby propaganda Kurskiego była skuteczna to obserwowalibyśmy wzrost poparcia dla PIS. Tymczasem jest jednak powolny spadek. Tak jak pisałem, ta telewizja przemawia wyłącznie do tych i tak przekonanych. Różnica taka, że taki radiomaryjny PISowiec od czasu do czasu oglądnie sobie też w komforcie TVP, kiedy wcześniej patrząc na nią pluł, że propaganda PO. Ale ci ludzie i tak będą głosować na PIS. Natomiast niezdecydowanych ten siermiężny styl raczej będzie odstraszać przez co nie będzie przybywać nowych zwolenników. Natomiast to jaka powinna być TVP a jaka jest to dwie zupełnie różne kwestie. Niestety nie widzę żadnych szans aby w naszych warunkach stworzyć telewizję apolityczną - ona po prostu będzie przechodzić z rąk do rąk i służyć partii rządzącej. Raz będzie to zrobione bardziej przaśnie, raz mnie ale to błędne koło będzie trwać. Dlatego powinno się to sprywatyzować i tyle. Co do Planete nie wiedziałem, że go sprywatyzowali ale wyszło mu to na plus. Wcześniej dość często obok ciekawych i ambitniejszych programów były takie, które poprzez stopień nasączenia lewicową ideologią powodowały, że przełączałem je z niesmakiem. Teraz dawno mi się nie zdarzyło a te ideologiczne wstawki nawet jak się zdarzają to są do zniesienia. RE: Polecane artykuły - Baptiste - 27.05.2017 W Planete potrafią tworzyć takie teorie spiskowe, że jakiś czas temu uznałem, że to niepoważny kanał. Mój numer jeden u nich to związek ruchów antyaborcyjnych w USA z przymusową sterylizacją kobiet w bodajże Peru lub Boliwii. Zapomniałem nazwy ale to już był hardkor. Drażni też przesady antyamerykanizm wylewający się z wielu dokumentów, można odnieść wrażenie, że przypisują im odpowiedzialność za wszystkie minusy globalizmu na świecie. DziadBorowy Cytat:Nic podobnego. Gdyby propaganda Kurskiego była skuteczna to obserwowalibyśmy wzrost poparcia dla PIS. Tymczasem jest jednak powolny spadek. Tak jak pisałem, ta telewizja przemawia wyłącznie do tych i tak przekonanych. Różnica taka, że taki radiomaryjny PISowiec od czasu do czasu oglądnie sobie też w komforcie TVP, kiedy wcześniej patrząc na nią pluł, że propaganda PO. Ale ci ludzie i tak będą głosować na PIS. Natomiast niezdecydowanych ten siermiężny styl raczej będzie odstraszać przez co nie będzie przybywać nowych zwolenników. Jako człowiek, który w ostatnich wyborach głosował na PIS zgadzam się ze sporą gamą zarzutów kierowaną wobec tej partii. Wiadomości to faktycznie żenada. Ale z tego faktu nie wynika moje inne nastawienie wyborcze. Kluczową i najważniejszą kwestią jest istnienie lepszej alternatywy. Niemożliwym jest abym zagłosował na PO i Nowoczesną i to ich polityka najbardziej mnie razi a zatem musiałbym mieć pod ręką partię, która realnie zablokuje im możliwość uzyskania władzy. I to jest dla mnie i wielu innych podobnych najważniejszy punkt. Nie konflikt partii lecz konflikt przekonań. Negatywna ocena danej partii nie skutkuje zmianą przekonań, a zatem trzeba czegoś więcej. Mam wrażenie, że polaryzacja w ramach przekonań jest w Polsce tak jak i w wielu innych miejscach na świecie co raz bardziej widoczna (duża w tym rola internetu) i grupa apolitycznych nieprzekonanych, mogących swobodnie przemieszczać się pomiędzy odmiennymi prądami maleje. RE: Polecane artykuły - exeter - 27.05.2017 Baptiste, Cytat:Jako człowiek, który w ostatnich wyborach głosował na PIS zgadzam się ze sporą gamą zarzutów kierowaną wobec tej partii. Wiadomości to faktycznie żenada. Ale z tego faktu nie wynika moje inne nastawienie wyborcze.Na ogół człowiek który widzi, że strażak podkłada ogień zamiast gasić, nie zastanawia się, czy inni są od niego lepsi, tylko wyp.... go w try miga. To samo można powiedzieć o policjancie który zabija zamiast chronić, czy o polityku, który ośmiesza kraj, zamiast dbać o jego interesy. Tu nie ma miejsca na hamletyzowanie. RE: Polecane artykuły - Baptiste - 27.05.2017 exeter napisał(a): Na ogół człowiek który widzi, że strażak podkłada ogień zamiast gasić, nie zastanawia się, czy inni są od niego lepsi, tylko wyp.... go w try miga. To samo można powiedzieć o policjancie który zabija zamiast chronić, czy o polityku, który ośmiesza kraj, zamiast dbać o jego interesy. Tu nie ma miejsca na hamletyzowanie. Na ogół taki człowiek nie zamieni podpalacza szopy na podpalacza domu. Doskonale wiesz jak mocno różnimy się przekonaniami, ja swoje wyborcze preferencje opieram przede wszystkim na nich i dlatego nie mogę dopuścić aby władzę nade mną stanowili ludzie, z którymi zupełnie nie mam po drodze. Np. w programie Nowoczesnej nie znajduję niemal żadnych plusów. Wyobrażasz sobie, że mógłbym przełknąć władzę takich ludzi jak ty? I żenada TVP tego nie zmienia. RE: Polecane artykuły - exeter - 27.05.2017 Baptiste, Cytat:Wyobrażasz sobie, że mógłbym przełknąć władzę takich ludzi jak ty?Poza sferą emocji jest jeszcze miejsce na chłodną kalkulację. Nie wiem, kogo zaliczasz do grona ludzi takich jak ja, ale w tym przypadku nie ma miejsca na wątpliwości, którzy politycy lepiej służyli Polsce: ![]() ![]() ![]() uważaj, żebyś z nienawiści do mnie nie popełnił dużego błędu i nie wpadł z deszczu, pod rynnę. ![]() Iselin, nie mogłem nie poinformować, że dziś o 15 w radiowej Trójce można spotkać się z Elżbietą Cherezińską: W sobotnie popołudnie 27 maja Program 3 Polskiego Radia zaprasza na kolejne spotkanie z cyklu "Cogito Ergo…". Tym razem gościem Macieja Pawlickiego będzie Elżbieta Cherezińska – autorka m.in. bestsellerowej serii powieści o dynastii Piastów. Obecność obowiązkowa.
RE: Polecane artykuły - DziadBorowy - 27.05.2017 Baptiste napisał(a): Jako człowiek, który w ostatnich wyborach głosował na PIS zgadzam się ze sporą gamą zarzutów kierowaną wobec tej partii. Wiadomości to faktycznie żenada. Ale z tego faktu nie wynika moje inne nastawienie wyborcze.Ale właśnie o tym piszę. Zwolennicy PIS i tak będą głosować na PIS. Ale za to osoby niezdecydowane o niesprecyzowanych poglądach po oglądnięciu wiadomości mogą do PIS bardziej się zrazić. Natomiast nie wyobrażam sobie tego w drugą stronę - aby ktoś kto nie ma jasno sprecyzowanych poglądów po oglądnięciu wiadomości stwierdził, że jednak PIS jest ok i będzie na nich głosować. Ergo - ta forma PISowi wyłącznie szkodzi. RE: Polecane artykuły - Baptiste - 27.05.2017 Ano szkodzi (lepiej dla nich byłoby już zupełnie odpuścić sobie telewizję publiczną) ale grupa, o której piszesz będzie co raz mniejsza. Aktualna na daną chwilę tematyka polityczna, światopoglądowa uderza teraz z każdej strony. Na fb więcej jej widzę niż zdjęć znajomych, a siłą rzeczy sprawia to iż ludzie co raz bardziej się do niej ustosunkowują. Elastyczne Mietki i Zenki ala PSL powoli będą odchodzić do przeszłości. Świadomość polityczna jest co raz większa. Nie brakowało wyborców PO, którzy pomimo rozczarowania tą partią i tak oddali na nią głos z powodu obawy przed PiS. Chociaż oni posiadali jeszcze jakąś nawet liczącą się w sondażach alternatywę (Nowoczesna). Od biedy można uznać, że w przypadku PiS byłby to Kukiz. Bardziej ze względu na poszczególne nazwiska i ich przekonania niźli jakąś w miarę spójną linię partyjną. RE: Polecane artykuły - Dwa Litry Wody - 01.06.2017 Wracając do przeglądu prasy - Gott mit uns
RE: Polecane artykuły - cobras - 04.06.2017 Kolejny świetny wywiad Sroczyńskiego, tym razem z Rafałem Matyją - http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21904581,rafal-matyja-kto-najbardziej-przeszkadza-po-i-pis-ten-kto.html Cytat:Jak prowincja pana zmieniła? RE: Polecane artykuły - Iselin - 04.06.2017 Baptiste napisał(a): Świadomość polityczna jest co raz większa.Słowo świadomość nie bardzo pasuje do tego, co tłumy ludzi wrzucają na fejsa. RE: Polecane artykuły - Baptiste - 04.06.2017 Iselin napisał(a):Baptiste napisał(a): Świadomość polityczna jest co raz większa.Słowo świadomość nie bardzo pasuje do tego, co tłumy ludzi wrzucają na fejsa. Możesz rozwinąć? RE: Polecane artykuły - Iselin - 04.06.2017 Baptiste napisał(a): Możesz rozwinąć? Dużo ludzi po prostu kopiuje jakieś memy i klepie slogany za mediami. Trudno mi to nazwać świadomością. |