![]() |
|
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Sprawy Forum (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Nasze publikacje (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl (/showthread.php?tid=843) |
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Iselin - 29.09.2014 Seth napisał(a):Na początku był Kot. Istniejemy wraz z wszechświatem tylko dlatego by mogły istnieć koty. One są przyczyną i celem. Przecież to oczywiste.Od razu we właściwym temacie
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Xeo95 - 29.09.2014 No chyba nie. Seth znowu pomylił wątki ![]() http://ateista.pl/showthread.php?t=9028 Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Seth - 29.09.2014 Fakt iż połknąłeś kij i nie masz poczucia humoru bardzo mnie smuci
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Hans Żydenstein - 29.09.2014 idiota napisał(a):Istota świadoma która wygenerowała rzeczywistość.Jak wygenerowała? Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Machefi - 29.09.2014 To opisał Tangus w swoim dowodzie (na istnienie Boga) ale wstydzi się go pokazać. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - matsuka - 29.09.2014 Tangus napisał(a):Wszystko co pisałem, co do joty, było prawdą a ta prawda czyni niezwyciężonym, daje moc o jakiej ludziom się nie śniło, nie wymieniłbym jej na wszystkie pieniądze świata. Wolałbym zginąć w największych męczarniach niż czymkolwiek ją obrazić. Ona mi dała wszystko co mam i uczyniła mnie najpotężniejszym człowiekiem na świecie. Gdy stoisz cały w prawdzie każdy, kto cię obraża - obraża Boga i to nie tobie wypowiada wojnę tylko Jemu. Nadchodzi dzień w którym ta prawda ukaże się całemu światu i jedną ręką zgasi stare imperia a drugą wzniesie nowe. I poznacie, że wszystko w co wierzyliście było kłamstwem i wasza pozorna wielkość jest waszą małością i będziecie chcieli się ukryć tego dnia ale nie znajdziecie miejsca w którym Ona was nie dosięgnie. I poznacie, że pukała do was kiedyś a jej nie otworzyliście i pokłonicie jej się wtedy lecz ona nie przyjmie waszych pokłonów powodowanych strachem. Nie ma takiej siły, która może ją powstrzymać. Do zobaczenia tego dnia. Epickie pożegnanie Tangusa, które udowadnia, że albo jest natchniony albo szalony. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Machefi - 29.09.2014 Mnie się znacznie bardziej podoba cytat z dowodu na istnienie Boga, przytaczam pełną, nieokrojoną wersję: Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Socjopapa - 02.10.2014 zefciu napisał(a):rafalileśtam - Kubuś logiki, Kubuś sensu stricto :whathesaid: Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Łoś - 02.10.2014 Oceniające i porównujące teksty, moim zdaniem, bezcelowe, próby dowalenia, zdeprecjonowania kogoś w "białych rękawiczkach", gdzie niektórzy postrzegają to jako przejaw yntelektu: A tutaj coś dla autora: Zefciu - Kubuś religii i wiary. Łoś - Zefciu ateizmu. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - zefciu - 02.10.2014 Łoś napisał(a):OceniająceJuż Ci kiedyś obiecałem, że pod każdym moim postem wyobrażę sobie, że Łoś napisał "oceniasz". Naprawdę obydwu nam będzie wygodniej w ten sposób. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Socjopapa - 02.10.2014 Łoś napisał(a):Oceniające i porównujące teksty, moim zdaniem, bezcelowe, próby dowalenia, zdeprecjonowania kogoś w "białych rękawiczkach", gdzie niektórzy postrzegają to jako przejaw yntelektu: Twoim zdaniem bezcelowe, a moim zdaniem trafne i przydatne. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - idiota - 02.10.2014 zefciu napisał(a):Już Ci kiedyś obiecałem, że pod każdym moim postem wyobrażę sobie, że Łoś napisał "oceniasz". Naprawdę obydwu nam będzie wygodniej w ten sposób.A i forum odzipnie... Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Xeo95 - 02.10.2014 Seth napisał(a):Fakt iż połknąłeś kij i nie masz poczucia humoru bardzo mnie smuciDroczę się tylko
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Socjopapa - 12.11.2014 Wilk napisał(a):To, ze kimś kieruje pragnienie podniesienia prestiżu narodu nie oznacza że sięgnie po metody budzące obrzydzenie. I to go rózni od kmiota, bo kmiot nie ma żadnego szacunku dla ... absolutnie niczego, a jezeli interesuje go "wysoka pozycja" to będzie szedł po trupach bez względu czy rozchodzić się będzie o naród, jego samego, czy coś jeszcze. Kmiot to kmiot, a polityczny kmiot to kmiot z przymiotnikiem. Wszystkie wypowiedzi Wilka w tym wątku są warte odnotowania, ale ostatni akapit tej wypowiedzi szczególnie. Nie zgadzam się jedynie z potępianiem emigracji zarobkowej, ale poza tym, świetna wypowiedź Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Socjopapa - 10.12.2014 idiota napisał(a):Zresztą ta spontaniczność jest tu dość mocno ograniczona. Idiota o jednej z przyczyn zachwaszczania. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Socjopapa - 05.02.2015 idiota napisał(a):Widzisz, wspieranie to albo relacja między ludźmi, albo relacja człowieka z instytucją. Pierwszy rodzaj rozwija relacje społeczne, drugi je niszczy. Idiota trafnie o działalności charytatywnej i "opiece społecznej". Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Iselin - 06.02.2015 Cytat:Bo jak dla mnie to po prostu dwie bandy idiotów, które nie potrafią ogarnąć niczego bardziej skomplikowanego niż proste sprawy światopoglądowe. Troglodyci okładający się maczugami, których różni jedynie to, że jedni na sztandarze mają wypisane 'tradycja' a drudzy 'postęp' a i te hasła pojmują na dość prymitywnym bo wyłącznie emocjonalnym poziomie.Dziad Borowy o naszych politykach. Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Fanuel - 08.02.2015 renegat napisał(a):No nie wiem czy dobrze zrozumiałem , ale jeśli Ty sugerujesz zależność istnienia zaburzeń osobowości u pacjenta od środowiska jego życia i jego odczuć w tej materii, to tym bardziej nie pozwala mi to, na poważnie podchodzić do tego typu "schorzeń", skoro nie są one kwestią obiektywną. Anankastyk w środowisku innych anankastyków będzie czuł się świetnie, ale w środowisku nadpobudliwych bałaganiarzy już gorzej... Tylko kto wtedy będzie zaburzony? pedant czy bałaganiarz? Teraz wszystko może być zaburzeniem, jesteś ruchliwy masz adhd, niekulturalny- socjopatą, nie znasz ortografii-masz dysortografię, nie umiesz liczyć-dyskalkulia, masz wahania nastroju-zaburzenia dwubiegunowe, jesteś podejrzliwy -masz paranoję..długo można by wymieniać, wszak liczba sklasyfikowanych typów, podtypów zaburzeń osobowości sięga jeśli dobrze pamiętam kilkuset... A Ty co? Nie wiesz co Ci dolega? Aaa.. bo pewnie cierpisz na nieokreślone zaburzenia osobowości... Renegat o powszechności zaburzeń emocjonalnych :-D Czapki z głów, bo cholernie celne ;-) Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - Socjopapa - 03.03.2015 Hans Żydenstein napisał(a):Może niepytany, ale chętnie odpowiem Zacny powód do logowania się na forum.
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl - DziadBorowy - 06.03.2015 lumberjack napisał(a):Tak sobie myślę, że jeśli popatrzeć na relacje polsko-rosyjskie na przestrzeni wieków, to widać, że nigdy nie były one dobre. Historia tych relacji to tak naprawdę historia konfliktów i zatargów. Jeśli zaś chodzi o czasy najnowsze - co byśmy nie robili Rosja miała wobec nas wrogie lub co najmniej wysoce niechętne nastawienie. Sankcje na różne polskie towary nakładała zanim doszło do wojny na Ukrainie. Wydaje mi się, że ruscy są niereformowalni i że nie można się z nimi dogadać o ile nie jest się co najmniej tak militarnie silnym jak oni. Na dobre relacje z Rosją nie ma co liczyć... może warto więc popracować nad relacjami z Ukrainą? Miałem dać plusa, ale system nie pozwolił, więc wyróżniam tutaj
|