Forum Ateista.pl
Dlaczego koty? - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Nauka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Pozostałe (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Dlaczego koty? (/showthread.php?tid=2777)

Strony: 1 2 3 4 5

Dlaczego koty? - The Phillrond - 19.08.2008

martwy_biskup napisał(a):Czekaj, czekaj ty mowisz do mnie? Jeśli tak to czemu mowisz do mnie Agatko? Może to ty masz problem? Duży uśmiech

Agatko, Marysiu, Kasiu, Basiu- takie imiona nosi jakiś procent kobiecej populacji, więc istnieje ryzyko, iż trafię w Twoje imię. Lubię zwracać się do rozmówcy po imieniu, więc jest to udogodnienie. Powiesz pewnie że łatwiej po prostu o to zapytać, ale obawiam się że mnie to doprawdy nie obchodzi tak bardzo, iż wleciałoby jednym uchem a wyleciało drugim Smutny

Dlaczego koty? - NoBody - 19.08.2008

Adolfie, dlaczego nie możesz zwracać się po nicku, jak większość użytkowników ? to confuse people, Konfucjuszu ?
czy tak trudno jest przeczytać i użyć nick rozmówcy, Phillrondzie ?

Tak, Marku, sprawia mi to niesamowite wręcz trudności i co najlepsze, Klemensie, nie mogę tego opanować Oczko

Dlaczego koty? - NoBody - 19.08.2008

w takim razie martwy_biskup słusznie zauważyła, że masz problem :p

cholera nakryłeś mnie Smutny

Na poważnie- to taki fajny chwyt w rozmowie, wprowadzający rodzinny klimat i mający spowodować by martwy biskup zrozumiała że otacza ją przyjaźń współużytkowników, oraz że nikt nie chce jej wyzywać od prostych kompanów

Dlaczego koty? - avidal - 19.08.2008

Phillrond, czy poza protekcjonalną ironią stosujesz niekiedy odmienne formy wyrazu?
Bo to trochę nie fair traktowac innych jak uczniaków nie zasługujących na rzetelne odpowiedzi.

Cytat: Phillrond, czy poza protekcjonalną ironią stosujesz niekiedy odmienne formy wyrazu?

Bywa. Od święta, ale jednak.

Dlaczego koty? - martwy_biskup - 19.08.2008

Phillrond napisał(a):Agatko, Marysiu, Kasiu, Basiu- takie imiona nosi jakiś procent kobiecej populacji, więc istnieje ryzyko, iż trafię w Twoje imię. Lubię zwracać się do rozmówcy po imieniu, więc jest to udogodnienie. Powiesz pewnie że łatwiej po prostu o to zapytać, ale obawiam się że mnie to doprawdy nie obchodzi tak bardzo, iż wleciałoby jednym uchem a wyleciało drugim Smutny

No to w takim razie jesteś mało spostrzegawczy, moje imie jest pod nickiem Oczko

A widzisz? Basia.
Czyli moja strategia ma coś w sobie! Oczko

Dlaczego koty? - Fry - 20.08.2008

Ale brechowe by to było jakbyś zgadł xD Jakby ktoś jeszcze miał skłonności jakie paranoiczne to niezłą zagwozdkę by miał xd

Dlaczego koty? - The Phillrond - 20.08.2008

Zgadłem po części bo nie zwróciłem na to uwagi Uśmiech
Miałem chyba dość duże szanse bo to popularne imiona jak już wspominałem

Dlaczego koty? - Fry - 20.08.2008

Zależy jeszcze od roczników, bo w moim np. to ja mało takich Basiów i Marysiów(?xd) znam. Albo znowuż z drugiej strony Andrzejów i Staszków takich np.

Dlaczego koty? - martwy_biskup - 20.08.2008

Phillrond napisał(a):A widzisz? Basia.
Czyli moja strategia ma coś w sobie! Oczko

A tam napisałeś Basiu bo Ci sie zrymowało z "Kasiu". Nie ciesz się Oczko

Dlaczego koty? - metalówa-Freva - 25.11.2008

Ja kocham koty za ich indywidualnosc i charakter.

Dlaczego koty? - Thor - 02.12.2008

Mam na koty alergię więc ich unikam ;p No i włażą do ogrodu bez pozwolenia.

Dlaczego koty? - Dreilinden - 03.12.2008

Hah, a ja mam normalnie krzyżówkę ze żbikiem Uśmiech . Jest wielki, szaro-czarny, ma czarna pręgę od głowy do ogona, frędzelki na uszach i mruczy jak stara betoniarka.