Twórczość gąski - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Filozofia i światopogląd (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Ateizm - dyskusje ogólne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Twórczość gąski (/showthread.php?tid=13917) |
RE: Co wolno Maryi matce Jezusa na Planecie Ziemia w 2019r? - gąska9999 - 27.02.2019 Tak teraz myślę, że w PRL jako osoba 10+ chętnie wysłuchałabym wystąpień kongresmenów w Kongresie USA tłumaczonych głosowo na język polski - wybranych wystąpień - bo wtedy całkiem słabo znałam angielski. Ale pokazywanie świń w PGR i zakładów mleczarskich od środka w telewizji mi odpowiadało i nie było tych świń z PGR tak bardzo za dużo pomimo, że do 13- jeździłam na wieś do rodziny ojca bo mieszkałam w większym mieście. Dla rolników mogli na "Dwójce" lub "Czwórce" pokazywać co innego - ale wtedy na niektórych wsiach w niektórych regionach był sygnał tylko z "Jedynki" bo Polsce mało pomagały finansowo USA. Jest dużo bezpłatnych telewizji odbieranych z bezpłatnej własnej zwykłej anteny i anteny satelitarnej w języku polskim a serwisy internetowe chyba tylko 2 wp.pl i onet.pl i oba głównie o brzuszkach ciążowych aktoreczek i piosenkareczek polskich Wielkich Gwiazd - ja na to rzygam. RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - gąska9999 - 02.03.2019 Chciałam jeszcze zapytać, czy wierzący wierzą, że Maryja słucha ich modlitw w "czasie rzeczywistym ziemskim" tj. wtedy kiedy oni pociskają modlitwę do Maryi? Bo np. Zosia lat 72 ciśnie 2019-03-02 do Maryi przez 10 minut o bolącej nodze i prosi o pomoc w sprawie tej nogi. Czy to znaczy że w czasie pociskania o tej nodze Maryja "JUŻ" usłyszała o bolącej głowie o której Zosia lat 72 będzie pociskać przez następne 20 minut jak skończy o tej nodze? Czy z punktu widzenia Boga Ojca i Maryi wszystko już było i Zosia która "Teraz=2019-03-02r" ciśnie do Maryi o bolącej nodze i która wg wiedzy Boga Ojca umrze w wieku 82 lat jest już zbawiona i jest już w Niebie? To znaczy co? Jak Zosia lat 72 ciśnie 2019-03-02 o bolącej nodze i wierzy, że "ona to ona i ona istnieje" to ma wierzyć w co?, że Maryja jej "teraz nie słucha tej jej modlitwy o nodze" bo Maryja zamiast słuchać jej modlitwy gapi się na jakąś Zosię w Niebie, która jest jej sobowtórem? Czy Maryja "Już" wysłuchała modlitwy Zosi zanim się Maryja przyszła matka Jezusa urodziła bo z punktu widzenia "Boga Ojca" który jest "poza czasem" wszyscy Ziemianie zostali zbawieni zanim zostali stworzeni i wszyscy Ziemianie są już w Niebie - to z punktu widzenia Boga Ojca "NIE MA" już tej Zosi lat 72 na Ziemi a Maryja podporządkowuje się Bogu Ojcu i też uważa, że tej Zosi lat 72 w dniu ziemskim 2019-03-02 NIE MA więc Maryja nawet nie słucha tych modlitw od tej Zosi z Ziemi 2019-03-02 bo wydaje jej się i wierzy, ze tej Zosi na Ziemi juz nie ma? Czy z punktu widzenia Boga Ojca Wszechświat i Ziemianie zostali równocześnie stworzeni i zbawieni, czyli wszystko trwało 0 (zero) sekund. A Ewa i Adam byli w Raju razem z Panem Bogiem też przez też przez zero sekund - to przez zero sekund nie mogli zerwać jabłka i go zjeść, czyli z punktu widzenia Pana Boga grzechu pierworodnego nigdy nie było, a jeśli Bóg ocenia i sądzi z własnego punktu widzenia - to nie ma ani za co oceniać ani za co sądzić - bo Adam i Ewa nie mogli zjeść jabłka w czasie 0 (zero) sekund. W dodatku Bóg Ojciec gadał do Ziemian, że był w Raju z Adamem i Ewą i Wężem i gadał do węża i do Adama i Ewy zanim ten Raj i Wszechświat i Adama i Ewę oraz węża stworzył. Czy wobec tego Bóg Ojciec był w Raju z wężem , Adamem i Ewą 25 godzin wcześniej zanim Adama, Ewę i węża stworzył? Czy Adam i Ewa i wąż są wieczni tak samo jak Bóg Ojciec więc Bóg Ojciec kłamie, że ich stworzył? No bo jeśli Bóg był w Raju z wężem i Adamem i Ewą od "wieczności która istnieje wiecznie" zanim ich stworzył to oni: Adam i Ewa i wąż są tak samo wieczni więc ich nie stworzył. W dodatku Bóg Ojciec słuchał modlitw Zosi lat 72 zanim ją stworzył i to nie 6000 lat wcześniej słuchał tych modlitw Zosi tylko w wieczności większej niż 1 mld lat słuchał już modlitw Zosi zanim stworzył Zosię, Adama i Ewę i węża czyli , że Zosia istnieje tak samo wiecznie jak Bóg Ojciec i wcale nie ma 72 lat tylko grubo ponad 1 mld lat. RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - ErgoProxy - 02.03.2019 Ech, bo to wszystko nie ma się trzymać, nomen-omen, kupy, tylko dawać ludziom nadzieję w warunkach braku czarownic i ich ziółek psychoaktywnych typu lecznicza marihuana. Quinque, idź już sobie, co? Piach wzywa (czy co tam przerzucasz w tej Holandii). RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - gąska9999 - 02.03.2019 Ale taka najprostsza nadzieja to byłoby coś takiego, że nie ma Boga Ojca ani Maryi w Niebie, ale jest dusza która po śmierci nie umiera i nie idzie do Nieba bo Nieba nie ma, ale ta dusza "śpi" i jeśli tak się zdarzy, że do Naszego Wszechświata przybędzie za 100 tys. lat Czarodziej z kwalifikacjami to zbuduje specjalną "Sztuczną Galaktykę" z 200 Planet w pobliżu siebie nadającymi sie do zamieszkania i wtedy obudzi te wszystkie dusze ze snu i da im nowe ciała - taka legenda. Jest jednak problem z Wszechświatem. Jeżeli przyjąć, że czas jest Zawsze, także we Wszechświecie Czarodziei, to byłby problem ze stworzeniem przez tych Czarodziei takiego Wszechświata jak nasz lub podobnego jak nasz. Bo nasza nauka fizyka wskazuje, że nasz Wszechświat jest bardzo stary tzn. ma więcej niż miliardy lat. Klub Czarodziei zamieszkujący Wszechświat Czarodziei miałby problem ze stworzeniem takiego Wszechświata jak Nasz, który musi najpierw od Wielkiego Prawybuchu rozszerzyć się i miejscami na tyle ostygnąć po np. 5 mld lat żeby w drugim ruchu Czarodzieje stworzyli od zera miliony gatunków zwierząt - oprócz tego co samo ewentualnie z automatu wyewoluuje i pierwszą kolonię ludzi stworzonych od zera jak źrebaki w wieku 13 lat, którzy nie będą umieli mówić i jeść łyżką i widelcem i wszystkiego na poziomie średniowiecza uczyć ich przez 10 lat - może kolonię 1 miliona ludzi-źrebaków. Chodzi o to, że Czarodzieje musieli by "znieść jajko" z braku cierpliwości i długiego czekania, jakby mieli czekać aż ten "zaczyn= wybuchająca masa początkowa" rozszerzy się, urośnie i ostygnie po 5 mld lat do Wszechświata nadającego się do zamieszkania, żeby zrobić Etap2 = stwarzanie zwierząt i ludzi. Czarodzieje musieli by mieć jakieś Szybkie Technologie, żeby zaczyn=supergęste ciasto które rzucą w jakąś Nową Przestrzeń uformował się w Wszechświat nadający się do zamieszkania np. po 20 latach. Żeby już po 20 latach można było zrobić Etap2=stwarzanie początkowej puli zwierząt i ludzi. Wydaje mi się że taki Wszechświat stworzony w oparciu o takie Szybkie 20letnie Technologie musiałby mieć inną Fizykę niż Nasz Wszechświat, że może, chyba w Fizyce na Naszym poziomie badań Fizyki powinno być widać, że Wszechświat ma 20 lat + 8000 lat czyli tyle ile liczą najstarsze ludzkie cywilizacje. Ten Nasz Wszechświat, jeśli miałby być stworzony przez takie Szybkie 20 letnie Technologie musiałby być sztucznie postarzony, tak żeby Fizyka na naszym Etapie Nauki wskazywała na dużo większy wiek Wszechświata niż te 20 lat + 8000 lat. RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - ErgoProxy - 02.03.2019 No więc właśnie. Z tego wszystkiego wynika, że nasz Wszechświat został stworzony przez jakiegoś Czarodzieja-partacza, który, gdy się połapał w swoim partactwie, próbował je chociaż wysterylizować, żeby nic się w nim nie zalęgło i nie mogło go potem oskarżać przed innymi Czarodziejami. Nawet to mu nie wyszło, toteż został zagwieżdżony karnie; pozostali Czarodzieje zaś udają, że nic nie się nie stało, Polacy, nic się nie stało. Dlatego mamy taki burdel dokoła - kulki jakieś niedorobione, co się zderzają i niszczą nawzajem, czemu przyświecają bomby wodorowe - zamiast normalnego settingu fantasy z elfami i smokami. Dlatego właśnie konieczna jest nadzieja. RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - gąska9999 - 05.03.2019 Mnie też podnieca co robi Maryja matka Pana Jezusa jak w Niebie ma okres - bo przecież w Fatimie w Portugalii zaprezentowała jędrne ciało młodej może 35 letniej kobiety. Bo Forumowi spece od Historii twierdzą, że Maryja jak w Państwie Żydowsko-Egipskim 2000 lat temu kołysała Pana Jezusa to nie nosiła majtek bo wtedy kobiety nie nosiły. Ja nie wiem jak Maryja może mieszkać w Niebie - bo jak jako dziecko chodziłam na religię to ksiądz o tym nie uczył a Forum Ateista jeszcze nie było. No ale najskromniejszy wariant to pokoik dla Maryi w Niebie do słuchania modlitw od Ziemian - pokoik bez okien, bez światła, bez krzesła , bez grawitacji i bez wody oraz WC i bez podpasek na okres oraz środków przeciwbólowych - za to chyba z powietrzem tlen+azot bo Maryja musi oddychać jak każdy żywy człowiek. Jeśli pokoik bez grawitacji takiej jak na Ziemi - to może z nieważkością taką jak w Kosmosie - i wtedy - mocz Maryi, kupy oraz menstruacje z miesiączki fruwają w tym pokoiku razem z Maryją słuchającą modlitw z Ziemi. Zaprawdę to Królowa która fruwa pośród moczu, kup i menstruacji z miesiączki kobiecej w małym pokoiku w Niebie. Jacyś kościelni funkcjonariusze typu ksiądz dorysowali Maryi koronę ze złota ( nie pamiętam kiedy ta korona została dorysowana - 1970r-1980r czy inaczej? ) a nie dorysowali, że fruwa wśród kup i moczu wokół własnej głowy - mogli tez dorysować łazienkę z klozetem i szafkę na podpaski oraz majtki na okres jak uważają, że Maryja w Niebie będąca człowiekiem jeszcze coś potrzebuje oprócz tego żeby oddychać i słuchać pociskanych do niej modlitw z Ziemi. No bo ja nie wiem, czy którzyś Ziemianie to analfabeci i nie wiedzą, że jak nie ma grawitacji - a grawitacji nie ma bo Maryja w Niebie już niczego nie potrzebuje - to wszystko fruwa także kupy zrobione przez Maryję i wysikany przez nią mocz - bo Maryja chyba jeszcze ma przemianę materii mimo że nic nie potrzebuje? No a jak kupy od Maryi fruwają w tym małym pokoiku w którym Maryja też fruwa, to jakaś kupa może pacnąć - zderzyć się - Maryję w śliczny pobożny pyszczek - i w realu w Niebie - Maryja może mieć pyszczek umazany własnymi kupami a nie koronę ze złota na głowie. Co nie? RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - ErgoProxy - 05.03.2019 Aby na pewno nie przesadzasz? Mało nie zwymiotowałem. RE: Maryja Dziewica w Niebie nie słucha modlitw bo ma w łóżku pluskwy i karaluchy - ARHIZ - 13.03.2019 Zajrzyj na forum, mówili, poczytasz ciekawe posty, mówili... Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - gąska9999 - 16.03.2019 Maryja w Niebie już niczego nie potrzebuje nawet lodów waniliowych ale kupę robi jak każdy żywy organizm ludzki lub zwierzęcy. Maryja ma przemianę materii jak każdy żywy organizm bo jakby nie miała to byłaby martwa. To kościół i wierzący twierdzą, że Maryja w Niebie już niczego nie potrzebuje, oprócz słuchania ich modlitw o raku i wodogłowiu oraz chorobach wieku starczego. Maryja w Niebie nie potrzebuje też nożyczek do paznokci, ale paznokcie jej rosną u rąk i nóg jak u każdego żywego organizmu, bo paznokcie rosłyby jej nawet jakby była martwa, bo słyszałam że u trupów w trumnie na Planecie Ziemia jeszcze po śmierci rosną włosy i paznokcie jak rozkład zwłok trupa nie jest jeszcze duży to Maryi też rosną w Niebie paznokcie nawet jakby była martwa. To Maryja ma szpony i długie brudne włosy, takie jak wampiry na cmentarzu w które niektórzy wierzą i Maryja wygląda cudnie. No bo przecież Maryja niczego w Niebie już niczego nie potrzebuje nawet szamponu ani cudu, żeby Bóg cudem umył jej włosy. No ale na występ w Fatimie w Portugalii, syn Jezus osobiście wykąpał matkę w 4 wannach brudnej wody i dobrze jej umył pupę, żeby nie cuchnęła, bo przecież Maryja nie nosi majtek od czasów kiedy żyła na Planecie Ziemia i pupa by jej bardzo śmierdziała jakby jej syn pupy nie umył. Bo Bóg Ojciec nie ma rąk i Maryi pupy nie mógł umyć, musiał wyręczyć się synem. Bo Maryi rosną paznokcie u rąk i nóg i się zawijają w rulonik jak u zmarłych lub wampirów, a paznokcie rosną w tempie 1 mm co 200 tys. oddechów Maryi bo Maryja jako żywa osoba przecież oddycha i ma przemianę materii. Bo w Niebie czas nie płynie, ale Maryja oddycha i rosną jej paznokcie jak u każdego żywego organizmu. Na KULu - Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, chyba uczą kandydatów na księdzów, że Maryi w Niebie rosną paznokcie ale tylko u nóg. RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - Quinque - 16.03.2019 Ja pierdole. Leć do ignora RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - gąska9999 - 16.03.2019 Jakie masz zarzuty do mnie? Ciekawość co do pupy i paznokci Maryi w Niebie jest zakazana? To jest niezwykła pupa więc chyba ciekawość co do tej pupy jest normalna. Przecież nie macam słowami pup żyjących Pań polityków ani pup żyjących Pań aktorek. Ani nawet pup zakonnic nie macam, a one też mają pupę chociaż udają, że nie. A tak w ogóle w kościele protestanckim są może panie zakonnice które mają mężów lub kochanków? Bo panowie pastorowie mają żony i narzeczone. RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - Słyszę - 17.03.2019 Czemuż tak napisałeś ? Nie wstyd Ci ?! Najświętsza Maryja Panna czuwa nad Naszym pięknym krajem, którym jest Polska, a Najświętsza Maryja jest jej Królową. Jesteśmy tymi, którzy są najdoskalszymy stworzeniami Pana Boga na Ziemi, dostaliśmy życie, wolną wolę, duszę, możliwość życia wiecznego w szczęściu z Panem Naszym. Jeśli jesteś porządnym człowiekiem Proszę Cię oczyść swoją duszę z grzechu, nie pisz takich bredni jak te, które napisałeś w tym wątku o Najświętszej Mayi Pannie i żadnych innych, które są bluźnierstwem i uczą innych tym kłamstwem. Bądź Błogosławiony teraz i na wieki i słuchaj Słowa Bożego, które jest całą prawdą. RE: Co wolno Maryi matce Jezusa na Planecie Ziemia w 2019r? - Słyszę - 17.03.2019 Jestem Człowiekiem jaj Wy, ale nie rozumiem, dlaczego ? Dlaczego piszecie to, co kłamstwem jest chociaż wiecie, że to nieprawda jest. Pan Bóg nigdy by nie prosił i nie kazał kogoś zabić, Pan Nasz prowadzi Nas do szczęścia, którym jest Królestwo Niebieskie i nie prowadzi Nas do grzechu lecz nakazuje Nam abyśmy nie grzeszyli ale abyśmy słuchali Słowa Bożego, którym jest piękna prawda, która wskazuje Nam drogę. Bądźcie Błogosławieni i proszę Was nie piszcie takich bzdur, jestem Człowiekiem tak jak Wy ale ja tego co Wy napisaliście nawet za bogactwa bym nie napisał. RE: Co wolno Maryi matce Jezusa na Planecie Ziemia w 2019r? - Osiris - 17.03.2019 Kolejny nawiedzony RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - gąska9999 - 18.03.2019 Czy Maryja przyjęła tytuł Królowej Polski? Dała cudowny znak przewodnikowi katolickiego stada w Polsce? Może nie przyjęła tytułu? Nie można na siłę kogoś popieszczać rzeczami które mu nie pasują. Odnośnie włosów Maryi w Niebie to jest taka kwestia, że podobno Jezus w Niebie ma niezniszczalne ciało uwielbione - tak słyszałam. Jeśli ma krew ludzką RH+ RH- lub RHzero to nie wiem jak ta krew może być niezniszczalna jeśli to ta sama substancja, trzeba byłoby zapytać na KULu bo tam robia doktoraty naukowe z teologii. Mi się wydaje że nawet niezniszczalną krew która jest cieczą można wypić, a Jezusa człowieka z uwielbionym ciałem może połknąć rekin a we wnętrzu rekina nie będzie mógł oddychać i to jego uwielbione ciało umrze bez tlenu. Mam wątpliwość czy wiara katolicka zawiera wierzenie, że ciało Maryi w Niebie jest też uwielbione i niezniszczalne? Bo na przykład włosy Maryi jeśli są niezniszczalne i uwielbione to znaczy chyba, że: - Bóg Jahwe nie może stworzyć takich nożyczek, żeby szło tymi nożyczkami obciąć włosy Maryi - Bóg Jahwe nie może sprawić takiego cudu, żeby bez udziału nożyczek obciąć Maryi włosy - można Maryję uczesać w dwa warkoczyki po lewej i po prawej - a następnie dwoma traktorami, które na hak mają zapięte po jednym warkoczu każdy traktor, rozciągać te warkocze w dwie przeciwne strony - jadąc traktorami w dwie przeciwne strony. Włosy nie powinny się urwać ani naciągnąć jak gumka, choćby siła ciągnąca od każdego traktora wynosiła 300 kilogramów. No i jeśli Maryja jest żywa, bo nawet zmarłym na początku jeszcze rosną włosy, to Maryja oddycha i rosną jej włosy w tempie 1 centymetr co 200 tysięcy oddechów to jakie długie Maryja powinna mieć włosy w Fatimie w Portugalii około 100 lat temu? Maryja poszła do Nieba 2000 lat temu i wtedy miała włosy do pupy, od tego czasu zapewne dużo oddychała jeśli w Niebie jest żywa, to jak długie włosy powinna mieć w Fatimie? Swoje długie włosy chyba powinna ciągnąć w Fatimie na takiej furze do siana co chłopi zwozili kiedyś siano na furze końmi do stodoły z pola. A cudowne dzieciątka 3 sztuki które widziały Maryję w Fatimie w Portugalii nie zeznały, że Maryja ciągnęła za sobą swoje długie włosy na furze do siana - czyli kłamały. RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - kosmek - 18.03.2019 gąska9999 napisał(a): Ciekawość co do pupy i paznokci Maryi w Niebie jest zakazana? Nie jestem katoliczką ale spróbuję na podstawie Biblii zaspokoić Twoją ciekawość. Bóg przyobiecał człowiekowi ciało uwielbione czyli inaczej ujmując "Bóg wszystkim we wszystkich"oczywiście wraz z absolutną wolną wolą którą jako jedyny posiada, a to nic innego jak "pomyślisz a Ci się stanie, wypowiesz a tak będzie" W takiej sytuacji Maryja pomyśli o jakiejkolwiek fryzurze lub zechce mieć manicure w najbardziej wymyślne wzorki to tak będzie, w jednej chwili w oka mgnieniu może odpicować się na królową balu bądź na miss całego świata. Bóg jako nieśmiertelny, niezniszczalny będąc wszystkim w Marii czy Jezusie zaspokaja wszystko co konieczne. RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - gąska9999 - 18.03.2019 Czy niezniszczalne włosy Maryi można obciąć przy pomocy cudu? Jeśli można to włosy Maryi nie są niezniszczalne. A jeśli nie można to Maryja w Fatimie powinna ciągnąć włosy na furze do siana - a dzieci nie widziały fury do siana z włosami Maryi. Poza tym "niezniszczalne" ciało Maryi lub Jezusa można zniszczyć w ten sposób, żeby wsadzić im po jednym korku z uszczelką - korek z twardej stali lub tytanu - do odbytu i na to jeszcze założyć żelazne majtki ściskane w pasie i na szelkach. Maryja i Jezus umrą wtedy z braku wypróżniania. RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - kosmek - 18.03.2019 gąska9999 napisał(a): Czy niezniszczalne włosy Maryi można obciąć przy pomocy cudu? Obcięcie włosów nie niszczy, ba może im nawet wyjść na dobre. By zniszczyć włosy Maria musiałaby pomyśleć o zlikwidowaniu ich cebulek RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - gąska9999 - 18.03.2019 Poza tym każdy ksiądz na mszy twierdzi, że "Ciało Jezusa jest zniszczalne". Bo ksiądz stojąc na mszy przy stole memła "Bierzcie i jedzcie oto ciało moje" - chodzi o jedzenie ciała Jezusa i ksiądz wierzy, że on ksiądz oraz ludzie jedzą na mszy ciało Jezusa. Jeśli ciało Jezusa można wziąć do pyska, pogryźć, rozgryźć, przełknąć, strawić i wydalić jako odchody to jest jak najbardziej zniszczalne. Na przykład wrzucając Jezusa do stawu z piraniami - piranie mogłyby Jezusa naraz całego zjeść, że nic by z jego ciała nie zostało. W takim razie ciało Jezusa jest zniszczalne. RE: Maryja w Niebie ma paznokcie jak upiór w trumnie - szpony wampira - kosmek - 18.03.2019 gąska9999 napisał(a): Poza tym każdy ksiądz na mszy twierdzi, że "Ciało Jezusa jest zniszczalne". Jeżeli tak twierdzą to czym na każdej kolejnej mszy karmią ludzi ? Dwa tysiące lat jedzenia zniszczalnego ciała wciąż tego samego człowieka to chyba już podchodzi pod jakiś cud rozmnażania. Uczestniczyłam w kilku takich mszach i słów "jedzcie oto zniszczalne ciało moje" nie było mi dane usłyszeć. |