![]() |
|
Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Kultura i sztuka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista (/showthread.php?tid=14851) |
Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - dzioksus - 23.05.2021 Jak w tytule, szukam takich utworów które jak wyślę ateiście to przynajmniej wysłucha do połowy. Chodzi mi o utwory np. Rubika podobne do: - Strażnik Raju (Rubik) - Wiem że jesteś tam (Ania Wyszkoni) - Boso (Zakopower) - Bohema (Wilki) - Na krawędzi życia (Wilki) - Dni, których nie znamy (Marek Grechuta) - Biegnij przed siebie (Ania Wyszkoni) - Psalm dla Ciebie (Rubik) - Azymut (Kali) Przez kilka lat szukam takich właśnie utworów ale cieżko jest RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - lumberjack - 23.05.2021 A to co takiego jest z tymi ateistami - nie słuchają piosenek, w których teksty dotyczą tematu Boga? Dziwne. To jakieś betony muszą być albo wampiry, które na widok krzyża czują ból
RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - kilwater - 24.05.2021 (23.05.2021, 21:20)dzioksus napisał(a): Jak w tytule, szukam takich utworów które jak wyślę ateiście to przynajmniej wysłucha do połowy.Skąd pomysł, że to utwór o Bogu? RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - dzioksus - 24.05.2021 (23.05.2021, 23:30)lumberjack napisał(a): A to co takiego jest z tymi ateistami - nie słuchają piosenek, w których teksty dotyczą tematu Boga? Dziwne. To jakieś betony muszą być albo wampiry, które na widok krzyża czują bólNo ateiści raczej nie wysłuchają jakiejś pieśni do Maryji albo uwielbienia, bardziej o takie utwory mi chodzi niż o Bogu (24.05.2021, 15:24)kilwater napisał(a): Skąd pomysł, że to utwór o Bogu?Ten może niekoniecznie ale tekst jak najbardziej do przemyśleń. RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - kilwater - 24.05.2021 (24.05.2021, 15:28)dzioksus napisał(a): Ten może niekoniecznie ale tekst jak najbardziej do przemyśleń.Zgoda. Jednak ciężko mi znaleźć powód, dla którego ateiści mieli by się tego utworu bać. Że aż nie są w stanie do połowy odsłuchać
RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - Osiris - 24.05.2021 (24.05.2021, 15:28)dzioksus napisał(a): No ateiści raczej nie wysłuchają jakiejś pieśni do Maryji albo uwielbienia, bardziej o takie utwory mi chodzi niż o Bogu Kiedyś słuchałem SDM-u i jeśli dobrze pamiętam, to jest tam kilka piosenek z Bogiem w tekście ( np. "Przyda się taka chwila"). RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - Sofeicz - 24.05.2021 Może coś z Behemota? RE: Muzyka refleksyjna o Bogu którą wysłucha nawet ateista - bert04 - 24.05.2021 (23.05.2021, 21:20)dzioksus napisał(a): Jak w tytule, szukam takich utworów które jak wyślę ateiście to przynajmniej wysłucha do połowy. A generalnie to o co chodzi? Chcesz nawracać muzą? Czy tylko dzielić tą częścią swojego życia? Jeżeli nie musi być po polsku, to klasyka albo gospel. Kolędy, ale te prawdziwe, nie te z Santa Kloos. Baptyści mają własne tradycje chrześcijańskiego rocka, może tam coś znajdziesz. Na razie tyle. |