Forum Ateista.pl
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Kultura i sztuka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film (/showthread.php?tid=2890)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Forge - 01.07.2010

Ze średniowiecznych seriali to dobre jest Dynastia Tudorów, ale nie bardzo do Twojego opisu pasuje, adi.. Ale myślę, że może Cię zainteresować mimo to: są zamki, czasem klasztory, tajemnice może nie ale wiele intryg, niezły klimat: na pewno nie mroczny, raczej dworski.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Baptiste - 03.07.2010

Adi, nie wiem czy to ci będzie odpowiadać, ale może "Godzina Świni"?

Do klimatu, który opisałeś pasuje mi "Z piekła rodem", ale to już zupełnie inne czasy-schyłek XIX wieku.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Drednot - 06.07.2010

Zna ktoś jakieś fajne, przyjemne, ciekawe filmy akcji/ sensacyjne?
Taki typowy film do relaksu wieczorem, trochę strzelania, trochę biegania, jakaś afera czy wateva.

Tylko rozchodzi mi się o te mniej znane produkcje, bo skończył mi się pomysły co dziś mógłbym sobie zapuścić wieczorem przed snem, a katalog filmwebu nie oferuje mi nic, czego bym juz nie widział z tych ciekawszych i większych filmów.

Z góry podziękowałOczko

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Rexerex - 06.07.2010

"Kroniki Riddicka" Uśmiech

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Drednot - 06.07.2010

Widziałem. Pitch Black też.

(swoją drogą zdecydowanie Kroniki lepsze imho)

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Dreilinden - 06.07.2010

Kapitan Bomba. 8)

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Baptiste - 22.07.2010

"Wąż i Tęcza". Film może się wydawać nieco śmieszny, czasem na twarzy pojawia się uśmieszek politowania. Tak czy owak wciąga i klimat ma całkiem fajny. Tematyka voodoo.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Palmer - 22.07.2010

Snatch, Revolver, Adrenalina, Loch, Stock and Two Smoking Barrels (nie wiedzieć czemu przetłumaczone jako Porachunki), czyli wszystko Guya Ritchie.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Stalk3r - 24.07.2010

"Clerks" w Polsce jako "Sprzedawcy".

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - El Commediante - 24.07.2010

"Książę Persji: Piaski Czasu". Lipa... W grach była lepsza fabuła niż w filmie, a parkouru tam prawie nie ma...

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Dreilinden - 24.07.2010

Meczę westerny. :]

"A Fistful of Dollars", "For a Few Dollars More", "The Good, the Bad and the Ugly", "Once Upon a Time in the West". Loffam. Język <3

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - 666gonzo666 - 06.09.2010

expendables i powrót złotej ery vhs !Uśmiech

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - MightyYu - 06.09.2010

666gonzo666 napisał(a):expendables i powrót złotej ery vhs !Uśmiech
Hhahahahah, faktycznie! Film jest dla mega twardzieli, ale nie pytaj mnie, o co w nim chodziło - zbyt byłam zajęta kontemplacją <beką> twardości bohaterów i ilości wstrzykniętego botoksu w co poniektóre twarze.
Szczęśliwy

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - 666gonzo666 - 06.09.2010

no ba, śmietanka takich bohaterów - choć arnie miał taką mizerną rolę....

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - OneManRevolution - 09.09.2010

Inception - bardzo fajny film, dużo rozpierduchy, trochę lepsza fabuła i pomysł niż w standardowym kinie tego typu no i Ellen Page Duży uśmiech Polecam, ale z zastrzeżeniem, że Memento nie pobije, więc nie ma co się na to nastawiać.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - heninsyn - 06.11.2010

Gustawa Flauberta nie czytałem i przez zupełny przypadek , acz z wielką przyjemnością, obejrzałem " Panią Bovary " - reż. Tim Fywell, GB 2000.

Pietyzm produkcji BBC jednak zawsze mnie rozbraja, czekam na część drugą dziś !

Okazuje się, że pojawiają się nawet wątki ateistyczne, jak rozwiązłość to zarzut o ateizm, jak śmierć ukochanej małżonki też boga się wyrzeczenie !
( gdyby jeszcze główna bohaterka miała bardziej radosny biust Oczko )

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Dreilinden - 24.11.2010

©onan the Barbarian. :]

EDIT

Sens życia według Conana.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - dumacielka - 27.11.2010

Mam pytanie, czy ktoś z Was widział/był na najnowszym Harry Potterze i czy warto na to iść za darmo...?

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - anima vilis - 27.11.2010

Jeżeli znasz książkę, to myślę, że warto iść. Może i nudnawy w niektórych momentach, ale to tylko film. Oczywiście najlepiej bez tego okropnego dubbingu.

Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Pacyfikator - 28.11.2010

anima vilis napisał(a):Jeżeli znasz książkę, to myślę, że warto iść. Może i nudnawy w niektórych momentach, ale to tylko film. Oczywiście najlepiej bez tego okropnego dubbingu.

Dubbing, jest dobry chyba tylko w tych animowanych Shrekach itp.

A ja bym polecił ostatnio oglądany : Predators

Jeśli mówimy o kinie lekkim Uśmiech