![]() |
|
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Kultura i sztuka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film (/showthread.php?tid=2890) |
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Forge - 27.12.2009 W każdym kinie to dają? Bo nie wiem, czy warto iść
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Irse - 27.12.2009 forge napisał(a):W każdym kinie to dają? Bo nie wiem, czy warto iść W każdym kinie dają, ale nie wszystkim. Ludzie ze zdolnoscią robienia zeza i utrzymywania gałek ocznych w takiej pozycji przez niemalże 4 godziny okularów nie dostają. Przed wejściem na salę musisz przejśc obowiązkowy test, który wykaże czy takie zdolnosci posiadasz:]8) Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - conrado666 - 28.12.2009 Dzisiaj miałem trochę czasu, więc wypadła kurtuazyjna wizyta z płytkami. tak dzisiaj obejrzałem sobie postala. nieźle rąbnięty film. Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - heninsyn - 17.01.2010 Thobrze spędzone dwie godziny, może lekko burzące legendę , miłło zaskakująco-pierdolnięte, lekki abnegat w oparach ( tego za dużo ) magii i oczywiście " zakonu który rządzi GB a pośrednio całym światem " ! Momentami prawie kino akcji, acz humor na przednim poziomie ! Wg. mnie warto i wątek odpowiedni ... Aha zwróćcie uwagę na " polski " akcent podczas walki na pięści za kasę w ringu a`la beczka i pikne babeczki ... !!! :] Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - 666gonzo666 - 22.01.2010 wczoraj sobie kupiłem rodriguezowską część grindhouse'a(planet terror). niezłe, zabawne. Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - El Commediante - 22.01.2010 Porównanie: Sherlock Holmes vs Liga Niezwykłych Dżentelmenów Zacznijmy od tego gorszego. Liga... nie ma nic do zaoferowania prócz klimatu. Twórcy nasikali na realizm, a nawet na najprostszą logikę i powszechną wiedzę geograficzną. Stwerdzili, że łodzią podwodną można było wpłynąć (niezauważenie!) do weneckich kanałów, a także rzekami do skutych lodem mongolskich jezior. Obraza dla rozumu, a rozrywka przy tym niewielka. Już zabawniejsze, przy podobnym zaangażowaniu intelektualnym, są zawody w piciu piwa. Sherlock natomiast może pretendować do miana filmu roku. Fabuła klasyczna - detektyw demaskuje rzekome zjawiska nadprzyrodzone jako mistyfikację stworzoną przez Złego pragnącego władzy nad światem. Ale to nie o fabułę tutaj chodzi, choć też jest niezła jak na klasykę. Chodzi o Sherlocka i o Londyn. Ten pierwszy ma wiele wspólnego z dr House'em ale trzeba pamiętać, że to House wzorował się na Homesie, a nie na odwrót. Jest racjonalistą, fascynatem techniki, wynalazcą - da Vincim epoki rewolucji przemysłowej. Londyn z kolei jest pokazany ze wszystkich stron - mrocznych katakumb, wąskich uliczek, placów targowych, magazynów portowych, stoczni, barek węglowych, a nawet z perspektywy dopiero co budowanego Tower Bridge. Film warty polecenia. Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - 666gonzo666 - 22.01.2010 El Commediante napisał(a):Porównanie: Sherlock Holmes vs Liga Niezwykłych Dżentelmenów przypomnę że liga jest tylko i wyłącznie ekranizacją specyficznego komiksu. to że jest bezsensowna, to nie znaczy że nie może bawić. trzeba jednak móc wczuć się w klimat(akurak klimat to główny plus, tu racja) tak, by pomijać wady. Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Kriss V. - 22.01.2010 heninsyn napisał(a):może lekko burzące legendęalez wlasnie nie burzy legendy - odkopuje ja spod grubej warstwy "poprawnych politycznie" obrazow. oryginal ksiazkowy palil opium, wdawal sie w bojki (byl bokserem) i daleko mu bylo do "angielskiego gentlemana" Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - heninsyn - 22.01.2010 ... @ Kriss V - pełna zgoda i racja po Twej stronie, pisałem o filmach nie o książce ! ![]() Z brzydkiej zasady nie czytam kryminałów, ale zasięgłem języka u fanów takich lektur i jak powyżej pisnełem masz Rację !!! :] Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Kriss V. - 22.01.2010 heninsyn napisał(a):... @ Kriss V - pełna zgoda i racja po Twej stronie, pisałem o filmach nie o książce !:]no ok dla mnie "niestety" to sie scisle laczy i przenika. zwlaszcza, ze slyszalam juz duzo glosow pt "co oni zrobili ze starym dobrym sherlockiem, profanacja". a tu sie okazuje, ze w koncu pokazano na ekranie jego "prawdziwa" twarz
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Piotrek R. - 23.01.2010 Ciacho ! bardzo bardzo śmieszny i bardzo bardzo niepoważny film ze sprytnie obsadzonymi rolami
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - El Commediante - 23.01.2010 Kriss V. napisał(a):oryginal ksiazkowy palil opium, wdawal sie w bojki (byl bokserem) i daleko mu bylo do "angielskiego gentlemana" Od kiedy bokser palący opium nie może być dżentelmenem? 8O
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - laid_back - 23.01.2010 Dziś u znajomego oglądałem Never Back Down / Po prostu walcz. Film nawet ciekawy, z pewnością jeszcze nie raz obejrzę. Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - lumberjack - 14.02.2010 Honey z Jessicą Albą. Fabuła... chuj z fabułą. Film warto obejrzeć dla samej Jessici. zok:
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - El Commediante - 14.02.2010 "13-ta Dzielnica" i "13-ta Dzielnica - Ultimatum". Filmy o parkurowcach. Genialne sceny pościgów i walki wręcz. Mniamuśne od początku do końca, fabuła oczywiście na drugim planie, choć pewnie zainteresuje anarchokapitali, bo tłem jest anarchistyczna dzielnica Paryża Ultimatum trochę lepsze od jedynki.
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Python - 15.02.2010 Cytat:"13-ta Dzielnica" i "13-ta Dzielnica - Ultimatum". Klasyka Uprawiam ten sport juz pare lat i pozycja obowiązkowa ![]() Od siebie dodam tylko serie Harold&Kumar - nie-taka-znów-zwykła komedia amerykańska. Niby prosta, niby głupia ale chowa za sobą wiele ciekawych wniosków, głownie politycznych (chociażby przesadzonego uczulenia na 'terroryzm') Poza tym ta dwójka bawi mnie do łez - świetny film do piwa i zioła ![]() "Neil Patrick Harris jako ... Neil Patrick Harris " - postać Neil'a jest zaj&#$ ![]() Film nie jest wysokich lotów, ale jest niesamowicie rozrywkowy. Polecam
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Skywalker - 19.02.2010 "Paranormal activity". Horror w stylu "REC". Nawet dobry ale mogliby go jeszcze lepiej wykończyć. Oglądał ktoś?? Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - El Commediante - 19.02.2010 Skywalker napisał(a):"Paranormal activity". Horror w stylu "REC". Nawet dobry ale mogliby go jeszcze lepiej wykończyć. Oglądał ktoś?? Łojezu. Ja oglądałem. Zrobił wrażenie... Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - lumberjack - 19.02.2010 ...usypiające.
Kino lekkie i przyjemne, czyli mniej ambitny film - Python - 19.02.2010 Paranormal Activity momentami nużacy był ale zakończenia sie nie spodziewałem
|