Forum Ateista.pl
Wybrańcy - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Filozofia i światopogląd (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Ateizm - dyskusje ogólne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Wybrańcy (/showthread.php?tid=3800)

Wybrańcy - Anteros - 17.03.2008

Czy chcialibyście by Polska była krajem wybranym?
Biblijny naród wybrany był podbijany przez Egipt,Persje,Macedonie,Rzym,Arabów,Turcje,Angle.

Wybrańcy - Tgc - 17.03.2008

Przez kogo i na co wybrany :U?

Wybrańcy - Frodo272 - 17.03.2008

Polska jest krajem wybranym. Oczywiście przez naszych przodków którzy osiedlili się na terenach Polski wieki temu Język

Wybrańcy - Peter Pan and Wendy - 17.03.2008

do tgc
pomijając mozliwości

np: wybrany do zrealizowania w czynie idealnego państwa socjalistycznego z wypełnieniem pozytywnym każdej drogi utopijnej socjalistów, w którym każda maleńka cząstka bedzie odzwierciedlała piekno sprawiedliośc prawde dobro szczescie rownośc braterstwo socjalistycznego społeczeństwa i jednostki - lub tym podobne heh:>

caute napisał(a):do tgc
pomijając mozliwości

np: wybrany do zrealizowania w czynie idealnego państwa socjalistycznego z wypełnieniem pozytywnym każdej drogi utopijnej socjalistów, w którym każda maleńka cząstka bedzie odzwierciedlała piekno sprawiedliośc prawde dobro szczescie rownośc braterstwo socjalistycznego społeczeństwa i jednostki - lub tym podobne heh:>

Nie wiem przez kogo niby miala by byc Polska na cos takiego wybrana, ale wiem ze sie jej nie uda ;u.

Wybrańcy - Night_walker - 17.03.2008

Polska jest narodem wybranym !
Zostaliśmy wybrani na naród testujący wódke juz tak od średniowiecza.

Night_walker napisał(a):Polska jest narodem wybranym !
Zostaliśmy wybrani na naród testujący wódke juz tak od średniowiecza.

Jezeli tak, to nie mam nic przeciwko temu. Sam testuje gesto i czesto.

BTW masakryczny offtop sie z tego topica zrobil :p

Wybrańcy - bryndzus - 17.03.2008

Anteros napisał(a):Czy chcialibyście by Polska była krajem wybranym?

Jesli chodzi o wybranie o charakterze religijnym to broń boże ;p

Biorąc pod uwage to co się dzieje z takim "wybranym" narodem to by było z nami baardzo kiepsko....chociaż...pani na historii mi jojczała że polska wiele razy dostała w d**e i rozjeżdżali ją wzdłóż i wszerz jak chcieli i kiedy chcieli tak że mam pewne podejżenie że Polska jest krajem wybranym i bardzo chętnie bym spotkał tego kogoś kto nas wybrał ...i bym go prawdopodobnie walnął z bańki z rozpędu Duży uśmiech

Wybrańcy - holek - 17.03.2008

Ale Polska już jest krajem wybranym! Zostaliśmy wybrani do organizacji mistrzostw piłki nożnej w Europie. I sami widzicie jak się za to bierzemy.

Jako naród męczenników pewnie też byśmy się nie mogli zorganizować. Język

Wybrańcy - Nathan - 17.03.2008

To ja wybrałem Polskę!!!!!!!!!

Wybrańcy - Night_walker - 17.03.2008

Tgc napisał(a):Jezeli tak, to nie mam nic przeciwko temu. Sam testuje gesto i czesto.

dobrze, dobrze ... prawdziwi z nas Polacy ! Uśmiech
Rodacy ! do flaszek !