![]() |
Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Religie, kościoły i związki wyznaniowe (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Co zrobił złego Karol Wojtyła. (/showthread.php?tid=409) |
Co zrobił złego Karol Wojtyła. - xjasiux - 06.07.2006 Uczy napisał(a):JAle na przyszłość znajdź kogoś ... Uczy znalazłem Ciebie :!: ![]() Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Uczy - 07.07.2006 Znajdź oprócz mnie. NB Czy wiesz, co to jest pragmatyczna interpretacja wypowiedzi? ![]() Co zrobił złego Karol Wojtyła. - xjasiux - 07.07.2006 Ale oczywiście... Od dzisiaj zabieram się do nauki łaciny...w przerwach będę studiował prawo kanoniczne i Koran. ![]() Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Froshhammer - 08.07.2006 Siema kłoski ateistyczne ![]() Powiem Wam jak Linda w Psach: co wy k, ****a wiecie o solicytacji? Cytat:instrukcja Crimen Sollicitationisdotyczy postepowania władz kościelnych z kapłanami, którzy zgrzeszyli solicytacją - nakłanianiem penitenta do grzechu przeciw 6 przykazaniu - dla małointeligentnych - księża ci umawiali się w konfesjonale na seks z ludźmi, których spowiadali. Ja na prawdę nie kumam, czemu ateusze robią wielkie halo wokół tego dokumentu. Przeciez i ateistyczne kreatury popełniją róznego rodzaju crimina. I co, tak bardzo chcą, by wszyscy wiedzieli, iż je popełnili? Przecież to by skończyć się moglo linczem. pozdro dla wszystkich myślących inaczej niż ateiści :mrgreen: Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Al-Rahim - 08.07.2006 Ja doskonale wiem że i wśród księży i wśród ateistów są zboczeńcy. Ale pedofilii w sutannach chroniły dzisiejsze "autorytety", zaś dla utrzyamania kultu jednostki, podtrzymuje sie mit krystalicznego karolka i josepha. Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Froshhammer - 08.07.2006 Al-Rahim napisał(a):Ja doskonale wiem że i wśród księży i wśród ateistów są zboczeńcy. Ale pedofilii w sutannach chroniły dzisiejsze "autorytety", zaś dla utrzyamania kultu jednostki, podtrzymuje sie mit krystalicznego karolka i josepha. A Twoich praw to kto broni: Ikonowicz i PPS? A może Kwasek i jego banda? Hę? Co zrobił złego Karol Wojtyła. - idiota - 08.07.2006 Froshhammer napisał(a):Al-Rahim napisał:a co ma motyl do stonogi???????? Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Froshhammer - 08.07.2006 XXy napisał(a):a co ma motyl do stonogi???????? Nie udawaj większego tępaka niż jesteś Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Roy Batty - 08.07.2006 Froshhammer napisał(a):XXy napisał(a):a co ma motyl do stonogi???????? W twoim prostym rozumku nie może się pomieścić zwykły fakt że nie każdy ateista ma cokolwiek wspólnego z komunizmem a nawet z socjalizmem (jak jaśnie nam panująca partia) Co zrobił złego Karol Wojtyła. - xjasiux - 08.07.2006 Froshhammer napisał(a):Al-Rahim napisał(a):Ja doskonale wiem że i wśród księży i wśród ateistów są zboczeńcy. Ale pedofilii w sutannach chroniły dzisiejsze "autorytety", zaś dla utrzyamania kultu jednostki, podtrzymuje sie mit krystalicznego karolka i josepha. Kwasniewski stwierdził że "antyklerykalizm to choroba", był agostykiem, a w końcu wziął slub kościelny. Nie trafiłeś... Ateizm to nie jakas "zorganizowana sekta" jak Krk więc gdzie szukasz spisku... Wymień jakiegoś ateistę-pedofila? ![]() Mam Ci księży dzieciolubnych wymienić wymienić? PS: Czy katole muszą zawsze posługiwać się językiem nienawiści (nowy rodzaj miłości do bliźniego?)i obrażać wszystkich dookoła? Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Kilgore Trout - 09.07.2006 xjasiux napisał(a):PS: Czy katole muszą zawsze posługiwać się językiem nienawiści (nowy rodzaj miłości do bliźniego?)i obrażać wszystkich dookoła? Czego od innych wymagasz, powinienes tez wymagac od siebie. ![]() Nie rozumiem czemu ateisci wciaz tyle wymagaja od katolikow, jakby byli sami straznikami ich wiary i moralnosci ![]() Co zrobił złego Karol Wojtyła. - xjasiux - 09.07.2006 Wyrażenie "katole" może nie jest słówkiem delikatnym, ale nie wiem czy normalny człowiek, katolik poczułby się obrażony. Nie mogę tego stwierdzić więc trzeba przetestować ![]() Froshhammer napisał(a):Nie udawaj większego tępaka niż jesteś To raczej by się zdenerwował. A dlaczego jesteśmy "strażnikami moralności"? No bo pieprzą o miłości i takie tam, a robią dokładnie odwrotnie. Normalny człowiek robi to co mówi... PS: Fakt czasami sam obrażam różne osoby, ale tylko jak puszczą mi nerwy, a to żadko się zdarza. Chociaż dyskutując z WOSW zdażało mi się to zbyt często. ma on chyba wrodzony dar wyprowadzania rozmówcy z równowagi... Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Wookie - 09.07.2006 Froshhammer napisał(a):XXy napisał(a):a co ma motyl do stonogi???????? Następne takie posty będą leciały do śmieci. Co zrobił złego Karol Wojtyła. - pilaster - 09.07.2006 Kilgore Trout napisał(a):Nie rozumiem czemu ateisci wciaz tyle wymagaja od katolikow, jakby byli sami straznikami ich wiary i moralnosci bo to nie sa żadni ateiści, tylko nieugięci obrońcy (cudzej) moralności. Z takich to składa się głównie ruch rodzin Radia Maryja ![]() No i żaden z naszych ratlerków nie wskazał w przetłumaczonym dokumencie, gdzie to mianowicie Ratzinger zabraniał informowania władz świeckich o przestępstwach popełnianych przez księży? Co zrobił złego Karol Wojtyła. - xjasiux - 09.07.2006 JAkby ktoś z Tobą gadał to może by Ci wskazał trollu. Inną rzeczą jest ze nikt tutaj nie jest prawnikiem a to raczej tekst dla prawników a nie zwykłych zjadaczy chleba i trolla. :twisted: Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Uczy - 10.07.2006 Walnij w stół... Co zrobił złego Karol Wojtyła. - xjasiux - 10.07.2006 Ja nie gadam z WOSW bo czekam, aż on zmądrzeje, przestanie ludziom "wkładać" słowa pod "palce" i najważniejsze odszczeka to, co powiedział. On już wie co... Co do tekstu który tłumaczyłeś to przytoczyłem to co o nim napisano wikipedii: wikipedia napisał(a):W maju 2001 roku kardynał Ratzinger, prefekt Kongregacji Nauki Wiary, wysłał list do wszystkich biskupów katolickich ([1]). Stwierdził w nim, że wszystkie wewnętrzne dochodzenia kościelne dotyczące molestowania dzieci podlegają tajemnicy pontyfikalnej i nie powinny być przekazywane wymiarowi sprawiedliwości. Naruszenie tej zasady miało prowadzić do ekskomuniki. Obowiązek dochowania tajemnicy nie obejmował ofiar, tylko kościelnych śledczych. Tylko WOSW dalej podważa to co napisano, gdyż to nie jest po jego myśli. Moze ja nie mam racji we wszystkim co pisze, może nie wszystko co jest napisane w necie, można brać na poważnie, ale źródło jakim jest wikipedia, raczej ciężko zarzucić stronniczość! Co zrobił złego Karol Wojtyła. - pilaster - 10.07.2006 Skoro tak było, to wskazanie w piśmie Ratzingera fragmentu który mówi o utajnieniu przestępstw kleru przed wymiarem sprawiedliwości nie powinno byc problemem. Tymczasem jakoś nikt tego nie pokazał ![]() ![]() Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Roar - 11.07.2006 co zrobił złego? mnóstwo pięknych słówek o ekumeniźmie- wywala dominum iesus, a ponoć po słowach ich poznacie nie po czynach :? tuszowanie zbrodni belgijskiej zakonnicy podczas konfliktu hutu- tutsi dziwne wyświęcenia niektórych osób- Stepinać, Stein- a przecież Żydzi to starsi bracia w wierze, znów słowa, słowa, słowa tuszowanie spraw pedofilskich wewnątrz kościoła przymykanie oczu na rozpanoszenie się kultu "swojej" jednostki w polsce dbanie w pierwszej kolejności o interesy kumpli w czarnych sukniach w polsce niż o cały kraj- zignorowanie listu tischnera, w ktorym ten grozil, ze polsce grozi "rzeczpospolita klerykalna" rozpieprzenie w drobny pył "kościoła bliskiego ludziom" w ameryce płd- komuś widocznie przeszkadzał ubogi kościół służacy ludziom tuszowanie sprawy śmierci szwajcarskiego gwardzisty sprawa jana pawla I- brak zgody na dopuszczenie do sledztwa swieckich sledczych Co zrobił złego Karol Wojtyła. - Uczy - 12.07.2006 Co masz do kanonizacji Stein? Przyjęła chrzest w Kościele Katolickim, wstąpiła do Karmelu, co z tego, że z pochodzenia Żydówka? (zupełnie jak ja, dlatego ją mam za patronkę - tym bardziej, że była asystentką samego Edmunda Husserla) A może jesteś z SS? ![]() |