![]() |
|
Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Pozostałe (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? (/showthread.php?tid=4648) |
Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Bart - 03.11.2008 Nie mam TV. Niespecjalnie słucham radia (czasem Trójka przy śniadaniu). Mam dostęp do neta, ale wykorzystuję go chyba w dziwny sposób. Coraz częściej czuję się jak kosmita. Scenka sprzed paru minut. Żona przegląda jakiś serwis, ja zaglądając przez ramię widzę nagłówek: "Czy [ktoś tam] skończy jak siostra Britney Spears?". Buchnąłem śmiechem: "Siostra Britney Spears? To ona ma siostrę? A kto o niej słyszał?". Otóż słyszał o niej mniej więcej cały świat, co pewnie wiecie... To mi się ciągle zdarza. Tylko dzięki Porannemu WF-owi w Esce Rock wiem, kto to Jola Rutowicz. Nie byłem zatem aż tak zaskoczony, kiedy Najsztub przeprowadził z nią wywiad. Podniosła się burza okrzyków, ale chyba nikt nie zauważył, że Przekrój dyskretnie zaznaczył, iż jest to swego rodzaju wygłup. Przy każdym wywiadzie jest mała fotka Najsztuba z fajką. Tym razem była niby ta sama fotka, ale Najsztub zakrywał sobie na niej twarz dłonią w geście rezygnacji. Genialne :] Ale idźmy dalej. Nie kojarzę zupełnie kto tańczy na lodzie, a kto zostanie gwiazdą. Ranking najgłupszych programów TV wg Newsweeka dosłownie mnie przeraził. O połowie tego szajsu nawet nie słyszałem, a ponadto TVP ponoć nazywa tańce na lodzie programem związanym z "misją". Obawiam się, że w czasie najbliższej wizyty u rodziców będę miał stany lękowe przebywając w tym samym pomieszczeniu, co telewizor. Mam pilota, ale i tak nie wiem co wyskoczy po naciśnięciu guzika. Nawet Discovery ostatnio nadawało jakieś pierdolenie o duchach. A prasa? Tu jest względnie dobrze, ale mam straszne myśli, kiedy widzę wyniki sprzedaży. Najlepiej się sprzedaje najgorsze gówno (nie wiedzieć czemu to ostatnie słówko zostało wyparte przez niezgrabny synonim: "tabloid"). Ładny obraz poziomu obywateli. Trudno się dziwić, że wybory wygrywa POPiS. Aby dopełnić obrazu nędzy i rozpaczy, opowiem anegdotkę. Byliśmy z żoną w kinie, puścili trailer filmu "Mr & Mrs Smith". Postrzelali, coś tam się podziało, Brad Pitt powyglądał ładnie. Na końcu napisy z obsadą, a ja odruchowo na głos: "oo, to była Angelina Jolie!" - nie wiem jakim cudem uniknąłem linczu... No nie poznałem jej, kobiety zmieniają makijaż i takie tam... Brada rozpoznałem. Trochę chaotyczny ten post, ale to był słowotok. Czy jestem sam? Czy Wy też tak macie? Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - avidal - 03.11.2008 Angelinę rozpoznałbym zawsze i wszędzie, wybudzony w środku nocy. Brada niekoniecznie. Wiedzieliście, że Jolie jest ateistką? Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - FlauFly - 03.11.2008 Cytat:Nie mam TV. Niespecjalnie słucham radia (czasem Trójka przy śniadaniu). Mam dostęp do neta, ale wykorzystuję go chyba w dziwny sposób. Coraz częściej czuję się jak kosmita. Łączę się z Tobą w zrozumieniu. Cytat:Scenka sprzed paru minut. Żona przegląda jakiś serwis, ja zaglądając przez ramię widzę nagłówek: "Czy [ktoś tam] skończy jak siostra Britney Spears?". Buchnąłem śmiechem: "Siostra Britney Spears? To ona ma siostrę? A kto o niej słyszał?". Otóż słyszał o niej mniej więcej cały świat, co pewnie wiecie... He? Siostra Britney? I co ona zrobiła? Cytat:To mi się ciągle zdarza. Mi też :]. Cytat:Tylko dzięki Porannemu WF-owi w Esce Rock wiem, kto to Jola Rutowicz. Kto to Jola Rutowicz? :/ Generalnie, rozumiem Cię i powiem jak zawsze mówię w tym kontekście: Nie mam zamiaru przejmować się pierdołami... Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Progmast - 03.11.2008 Bart napisał(a):Trochę chaotyczny ten post, ale to był słowotok. Czy jestem sam? Czy Wy też tak macie?Nie wszystko ale niektore rzeczy tak.Jedziemy: Bart napisał(a):Scenka sprzed paru minut. Żona przegląda jakiś serwis, ja zaglądając przez ramię widzę nagłówek: "Czy [ktoś tam] skończy jak siostra Britney Spears?". Buchnąłem śmiechem: "Siostra Britney Spears? To ona ma siostrę? A kto o niej słyszał?". Otóż słyszał o niej mniej więcej cały świat, co pewnie wiecie...Ee wtf?Nie mialem pojecia(serio) :mrgreen:. Bart napisał(a):Ale idźmy dalej. Nie kojarzę zupełnie kto tańczy na lodzie, a kto zostanie gwiazdą.Same here. Bart napisał(a):Aby dopełnić obrazu nędzy i rozpaczy, opowiem anegdotkę. Byliśmy z żoną w kinie, puścili trailer filmu "Mr & Mrs Smith". Postrzelali, coś tam się podziało, Brad Pitt powyglądał ładnie. Na końcu napisy z obsadą, a ja odruchowo na głos: "oo, to była Angelina Jolie!" - nie wiem jakim cudem uniknąłem linczu... No nie poznałem jej, kobiety zmieniają makijaż i takie tam... Brada rozpoznałem.Az tak zle ze mna nie jest :razz:. Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Piotrek R. - 03.11.2008 nie wiedziałem, że Jolie jest ateistką Bart, niedługo i ja pewnie tak będę miał - w mieszkaniu do którego się wprowadziłem zainstalowałem tylko internet, telewizorni mieć nie zamierzam, prasę czytywałem w miarę regularnie, mam nadzieję, że tego zwyczaju nie zmienię Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - NoBody - 03.11.2008 Bart napisał(a):Nie mam TV. Niespecjalnie słucham radia (czasem Trójka przy śniadaniu). Mam dostęp do neta, ale wykorzystuję go chyba w dziwny sposób. Coraz częściej czuję się jak kosmita.mam TV, ale nie oglądam, radioodbiornika nie mam, więc radia nie słucham ... za to z netu pobieram 103 RSS'y ( techniczno-rozrywkowe ) :p hmm, informatycy, przynajmniej Ci których znam ( a napewno ja ), chyba już tak mają, że media ograniczają do netu ( chroniczny brak czasu ) :p Bart napisał(a):Scenka sprzed paru minut. Żona przegląda jakiś serwis, ja zaglądając przez ramię widzę nagłówek: "Czy [ktoś tam] skończy jak siostra Britney Spears?". Buchnąłem śmiechem: "Siostra Britney Spears? To ona ma siostrę? A kto o niej słyszał?". Otóż słyszał o niej mniej więcej cały świat, co pewnie wiecie...nie wiedziałem tego ... kurde, teraz nie będę mógł szpanować niewiedzą, że BS ma siostrę :p Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Progmast - 03.11.2008 Przez was teraz sie zastanawiam o co chodzi z ta siostra :neutral:.Ide odwiedzic wujka Google. Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - agnostos - 03.11.2008 a tam Bart przejmujesz się ja od miesiąca nie ogladam tv i nie widzę jakichś strat z tego tytułu... Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Tsumoso - 03.11.2008 Też nie oglądam TV (od jakiś 5-6 lat...). Radia tez nie słucham (choć ostatnio jestem podwożony jak panicz samochodzikiem i tam czasem coś leci) Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Bart - 03.11.2008 Nie jestem sam :] Siostra BS jest w ciąży i ma 16 lat, czy coś takiego. a TV od 16 lat oglądam tylko gościnnie ![]() BTW: że w "Kochanicach króla" grają N. Portman i S. Johansson, też się dowiedziałem z napisów po trailerze :] Przynajmniej Winonę Ryder rozpoznaję
Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - avidal - 03.11.2008 Ja pieprzę. W jakim wy świecie żyjecie? Nie znacie Jolki Rutowicz? Szok. Natomiast nie znać historii rodzinnych Spearsów to całkowity popis ignorancji. A wy się na dodatek niaszczycicie. Dałbym wam chętnie po negatywie, ale obawiam sie rewanżu, a w kupie siła. Może jeszcze bezczelnie skłamiecie, ze nie podziwiacie braci Mroczków? P.Sceptyk napisał(a):nie wiedziałem, że Jolie jest ateistkąTo mile, ze najpiękniejsza kobieta na świecie olewa bogów, prawda? Zresztą druga w kolejności afrodyta, Monika Bellucci, także. To agnostyczka. Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Piotrek R. - 03.11.2008 avidal napisał(a):To mile, ze najpiękniejsza kobieta na świecie olewa bogów, prawda? Zresztą druga w kolejności afrodyta, Monika Bellucci, także. To agnostyczka. jak widać w parze z urodą idzie także intelektualna rzetelność, rzadkie i cenne a poza tym jaką sprytną może stanowić zachętę do większej przychylności dla ateizmu :-] Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Bart - 03.11.2008 Słyszałem o braciach Mroczek Nie wiem co robią, ale słyszałem :]
Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - agnostos - 03.11.2008 są "aktorami" Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Piotrek R. - 03.11.2008 "odtwórcami" byłoby właściwszym określeniem
Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - pawel.wlodek - 03.11.2008 avidal napisał(a):Wiedzieliście, że Jolie jest ateistką? A Brad agnostykiem. W TV tylko filmy oglądam jak dobre lecą i CNN, bo nie trawię już TVN24. Sam nie wiem kto tańczy na lodzie, kto z gwiazdami, kto komu loda robi, czy w "M jak Masakra" Cichopek ma Mroczki przed oczami. Z gazet to czytam regularnie Wyborczą, Politykę, Przekrój. Przez rok miałem tylko radio, internet i gazety. Jak dla mnie - wspaniałe uczucie. Mogłem spokojnie się uczyć i książki czytać. Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - hehe - 04.11.2008 No to dowiedziałem się, że Spears ma siostrę i, że istnieja jakaś panie Jola Rutowicz ijeszcze kilku innych rzecyz, o których nie wiedziałem. ;] Jeśli jesteś kosmitą to witaj bracie! ;-) Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - Tsumoso - 04.11.2008 Witaj *przykłada łokieć do czoła* Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - aktyn - 04.11.2008 Bart napisał(a):Coraz częściej czuję się jak kosmita.Are you sure? Może to powołanie. :-D Bart napisał(a):Scenka sprzed paru minut. Żona przegląda jakiś serwis, ja zaglądając przez ramię widzę nagłówek: "Czy [ktoś tam] skończy jak siostra Britney Spears?". Buchnąłem śmiechem: "Siostra Britney Spears? To ona ma siostrę? A kto o niej słyszał?". Otóż słyszał o niej mniej więcej cały świat, co pewnie wiecie...Jej, a ja myślałem że Brit to kosmitka :lol2: Siostre ma, chociaż sam zapomniałem, nawet powinienem mieć gdzieś na VHS-ie Jeszcze sprzed kilku laty.Poza tym ja nie wiem czy aż mniej więcej słyszał cały świat. Pewnie teraz się dowiedział. Wiedziałbyś że pływaczka Otylia miała brata, gdyby nie przykry wypadek? Bart napisał(a):Trochę chaotyczny ten post, ale to był słowotok. Czy jestem sam? Czy Wy też tak macie?Tak, mało się orientuje, ale ja nie mam głowy to takich rzeczy. Ale ja to sie kosmitą urodziłem. TV nie oglądam, radia nie słucham, net czytam czasami. Gazet nigdy. Nie dotyczy to sfery popularnonaukowej. Szkoda tylko że filmów mało oglądam. Jeszcze jakiś czas temu, discovery oraz muzyczne kanały, a potem się i tak komercha zrobiła, leciały jakieś konkursy albo inne duperele. PS z innych ciekawostek, Paris Hilton ma całkiem fajną dupe. No i już jesteś na bierząco. Na rok wystarczy. ![]() Dodane: http://www.associatedcontent.com/article/496817/britney_spears_brother_to_change_name.html . Czy jestem kosmitą (czyli o telewizji i mediach)? - avidal - 04.11.2008 A ja będę bronił telewizji. Sport na żywo, czy programy przyrodnicze w necie to połowa przyjemności. Nie ma przymusu, żeby oglądać Rutowicz. Codziennie mam włączony telewizor i zdołałem mimo to uniknąć jej towarzystwa. Internet też ma swoje pseudogwiazdy, jak Jasiu Śmietana, albo i Kel tuz (na pewno coś pomyliłem w nickach, ale to dlatego, że traktuję ich na równi z Rutowicz). TV i internet mogą się uzupełniać, a nie wykluczać wzajemnie. |