Forum Ateista.pl
Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Historia (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? (/showthread.php?tid=5042)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Wilk - 26.08.2012

Sajid napisał(a):W 2011 r. podczas polskiego Narodowego Spisu Powszechnego, narodowość śląską zadeklarowało 817 000 osób, w tym 362 tys. osób zadeklarowało ją jako jedyną narodowość,

Skoro sami się Polakami nie nazywają to ja tym bardziej nie będę ich na siłę Polakami nazywać. Potraktuję gorzelików ksenofobicznie z racji ich działalności i poglądów, traktując jako nie-swoich, nie-rodaków.

Ale ja pisałem o "POLSKICH ŚLĄZAKACH". Czyli POLAKACH mieszkających na ŚLASKU. To że hebrajska mentalność każe Ci widzieć coś innego niż to co napisałem, to już inna sprawa. Talmudyzm czym jest - wszyscy wiemy. Uśmiech

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Baptiste - 26.08.2012

Berzerker napisał(a):Ale ja pisałem o "POLSKICH ŚLĄZAKACH". Czyli POLAKACH mieszkających na ŚLASKU. To że hebrajska mentalność każe Ci widzieć coś innego niż to co napisałem, to już inna sprawa. Talmudyzm czym jest - wszyscy wiemy. Uśmiech
Ale Polacy mieszkający na śląsku to są "Gorole". Czyż nie?
Trochę coś jak goje, czyż nie teutończyku? Uśmiech

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - fertenbitenhiy - 26.08.2012

Sajid napisał(a):W 2011 r. podczas polskiego Narodowego Spisu Powszechnego, narodowość śląską zadeklarowało 817 000 osób, w tym 362 tys. osób zadeklarowało ją jako jedyną narodowość,

Skoro sami się Polakami nie nazywają to ja tym bardziej nie będę ich na siłę Polakami nazywać. Potraktuję gorzelików ksenofobicznie z racji ich działalności i poglądów, traktując jako nie-swoich, nie-rodaków. Element mi obcy i szkodliwy.

Idąc tym tropem powinienem tępić warszawiaków jako element mi obcy i szkodliwy.
Właściwie to mi gorzej szkodzą idioci z warszawy niż jakikolwiek Ślązacy. Zresztą prędzej się z takim dogadam niż patafianem pokroju Sajida.

teranin007 napisał(a):Idąc tym tropem powinienem tępić warszawiaków jako element mi obcy i szkodliwy.
Właściwie to mi gorzej szkodzą idioci z warszawy niż jakikolwiek Ślązacy. Zresztą prędzej się z takim dogadam niż patafianem pokroju Sajida.
Rozumiem, że warszawiacy to ludzie uważający się za odrębną grupę narodowościową do tego negatywnie nastawioną do reszty? Ciekawe te twoje myślenie. A idź się dogaduj "gorolu." Uśmiech

Wewnątrz Polski są odrębną grupą.
Ja to widzę tak:
1. Przede wszystkim jestem za swoją rodziną i jej interesy przedkładam ponad interesy np. rodziny sąsiada.
2. Później interesy swojego miasta.
3. Jeszcze później regionu.
4. Obecnego miejsca zamieszkania, czyli Wrocławia.
5. Teraz dopiero Polski.
6. Otoczenia Polski.
7. Europy.
8. Tzw. "zachodu".
9. Świata.

Tzn. na pewnym poziomie Warszawiaki są odrębną mi grupą i to dosyć szkodliwą. Oczywiście jakby Polskę ktoś zaatakował to te drobne sprzeczki z debilami u władzy przestają mieć znaczenie, ale póki co najwięcej szkody czynią mi debile u władzy tzn. warszawiacy.
To do warszawy leci cała moja ciężko zarobiona kasa w postaci podatków i tam jest marnowana na jakieś idiotyzmy w stylu niedawnych rozgrywek piłki nożnej. Gdzie ja kurwa wolałbym, żeby moje podatki były przeznaczone np. na remont torów, bo głupie 250 km jadę w 8 h. Tylko wszystkie środki na kolej oczywiście idą na jebaną Warszawę, a nawet jeśli jest kasa jakaś to głupi warszawiacy sobie igrzyska robią. I nie pierdol mi, że nie rządzą warszawiacy.

A jaką kurwa mi szkodę robią Ślązacy? To, że się za polaków niektórzy nie uważają? A co mi to kurwa szkodzi? Co ja jebany zamordysta jestem?

Zresztą jeśli Wrocław uznać za część śląska to bliżej mi do ich interesów niż twoich i twej jebanej stolicy.

Edit:
A tak już swoją drogą to Ślązak musiałby być idiotą, żeby mnie "gorolem" nazwać, bo ja jestem człek z nizin.
No i swoją drogą teraz swoją drogą sobie nawet obczaiłem, że moje rodzinne miasto jest tylko rzut beretem od historycznych granic księstwa śląskiego, czyli faktycznie bliżej mi do interesów śląska niż twoich regionów. Nawet cholera geograficznie.

teranin007 napisał(a):Wewnątrz Polski są odrębną grupą.
Ja to widzę tak:
1. Przede wszystkim jestem za swoją rodziną i jej interesy przedkładam ponad interesy np. rodziny sąsiada.
2. Później interesy swojego miasta.
3. Jeszcze później regionu.
4. Obecnego miejsca zamieszkania, czyli Wrocławia.
5. Teraz dopiero Polski.
6. Otoczenia Polski.
7. Europy.
8. Tzw. "zachodu".
9. Świata.
No to nie wiem po co mnie cytujesz i piszesz "idąc tym tropem" gdy idąc moim tropem do swoich wniosków nie dojdziesz.
teranin007 napisał(a):Tzn. na pewnym poziomie Warszawiaki są odrębną mi grupą i to dosyć szkodliwą.
No to to są jakieś twoje poziomy, a nie jakiś mój trop. A jak tak bardzo lubujesz się w tym poziomowaniu to odgrodź własną posesję pięciometrowym murem i zacznij głosić potrzebę wprowadzenia anarchokapitalizmu. Wtedy już idąc twoim tokiem rozumowania będziesz niezależny od wyższych poziomów, które ci szkodzą.
teranin007 napisał(a):Oczywiście jakby Polskę ktoś zaatakował to te drobne sprzeczki z debilami u władzy przestają mieć znaczenie, ale póki co najwięcej szkody czynią mi debile u władzy tzn. warszawiacy.
Warszawiacy są u władzy? :lol2: Człowieku, wiesz w ogóle jak u nas dochodzi do wyboru władz? Chyba nie wiesz no to cię oświecę. Startują ludzie z całej Polski, to nie są wybory samorządowe. I tak oto tym sposobem twoim premierem jest gdańszczanin. A jeszcze do niedawna na wiejskiej urzedował "pierwszy ślązak" RP czyli Kazimierz Kutz (vel Kuc), obecnie przydupas Palikota.
teranin007 napisał(a):A jaką kurwa mi szkodę robią Ślązacy? To, że się za polaków niektórzy nie uważają? A co mi to kurwa szkodzi?
A mnie się np. to nie podoba:
http://ateista.pl/showpost.php?p=459297&postcount=151
teranin007 napisał(a):Edit:
A tak już swoją drogą to Ślązak musiałby być idiotą, żeby mnie "gorolem" nazwać, bo ja jestem człek z nizin.
No to w takim razie większość z nich to idioci bo tak nazywają nie-ślązaków o czym jak widać nie wiesz.
teranin007 napisał(a):No i swoją drogą teraz swoją drogą sobie nawet obczaiłem, że moje rodzinne miasto jest tylko rzut beretem od historycznych granic księstwa śląskiego, czyli faktycznie bliżej mi do interesów śląska niż twoich regionów. Nawet cholera geograficznie.
No to już wiadomo czemu tak się plujesz. Mnie tam jakieś regionalizmy nie interesują, nie występuję tutaj jako przedstawiciel jakiegoś regionu, tylko jako Polak, który nie darzy sympatią ślązaków z przyczyn, które już wielokrotnie wymieniałem.

Nie interesują cię, bo cały smaczek leci w twój region. Proste. Pomieszkaj trochę gdzie indziej.Reszty nie skomentuje bo stek bzdur.

A premier mógłby być nawet ruskiem, a i tak byłby warszawiakiem, bo urzęduje w Warszawie.

teranin007 napisał(a):Nie interesują cię, bo cały smaczek leci w twój region. Proste. Pomieszkaj trochę gdzie indziej.Reszty nie skomentuje bo stek bzdur.
No cóż, odpowiedź typowego prostaczka. A tak gwoli ścisłości to ja już mieszkałem gdzie indziej, ale jak widać nie potrafisz rozumować poza swoimi regionalizmami, to przekracza twoje wątłe możliwości.
teranin007 napisał(a):A premier mógłby być nawet ruskiem, a i tak byłby warszawiakiem, bo urzęduje w Warszawie.
To ciekawe czemu ślązacy przyjezdnych Polaków nazywają gorolami. :roll: I to jeszcze takich co na stałe się osiedlają, a nie tylko przyjeżdżają na swoją kadencję jak poseł.

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Palmer - 26.08.2012

teranin007 napisał(a):Oczywiście jakby Polskę ktoś zaatakował to te drobne sprzeczki z debilami u władzy przestają mieć znaczenie, ale póki co najwięcej szkody czynią mi debile u władzy tzn. warszawiacy.

Wymień warszawiaków u władzy. Może być nawet ostatnie sto lat. Duży uśmiech
Wrzucam poniżej kilkunastu wpływowych polityków z międzywojnia, komuny i III RP.

Jak widać warszawiacy nie rządzili i nie rządzą.

Piłsudski - Wilno,
Wojciechowski - Kalisz,
Mościcki - Płn. Mazowsze,
Sikorski - Podkarpacie,
Mikołajczyk - Westfalia/Wielkopolska,
Bierut - Lubelszczyzna,
Gomułka - Podkarpacie,
Gierek - Sosnowiec,
Jaruzelski - Lubelszczyzna,
Rakowski - Kujawy,
Wałęsa - Kujawy,
Kwaśniewski - Pomorze Zachodnie,
Miller - Żyrardów,
Kaczyńscy - Warszawa,
Tusk - Trójmiasto,
Komorowski - Dolnośląskie i jak wiadomo z całej Polski.

Powiedzcie mi zasrane warszawiaki gdzie są urzędy, co tak dupę wszystkim trują i kto tam pracuje jak nie warszawiaki? Kim są parobki w tym zjebanym systemie jeśli nie warszawiakami?
To, że kilka gnid w gdzieś tam się znajdzie to nic nie szkodzi... zresztą taki tusk czy komorowski to gówno może... tylko twarze dla tej nieudolnej warszawskiej machiny.

Zbastuj. ŚSz.

teranin007 napisał(a):Powiedzcie mi zasrane warszawiaki gdzie są urzędy, co tak dupę wszystkim trują i kto tam pracuje jak nie warszawiaki? Kim są parobki w tym zjebanym systemie jeśli nie warszawiakami?
To, że kilka gnid w gdzieś tam się znajdzie to nic nie szkodzi... zresztą taki tusk czy komorowski to gówno może... tylko twarze dla tej nieudolnej warszawskiej machiny.

Większość "parobków systemu", to przyjezdni. W Warszawie teoretycznie mieszka 1,8 miliona ludzi, a praktycznie jakieś 3-4 mln.
Jak Ci wiadomo w PO najważniejsi są ludzie z Pomorza i Dolnego Śląska (plus "gowinowcy" z Małopolski), zaś w PSL-u z wiosek całej Polski, głównie Kongresówki i Galicji.
Więc nie pierdol zakompleksiony kolego i wyluzuj. :lol2:

Ja tam zakompleksiony nie jestem, bo mi się źle nie powodzi.

Przyjezdny to też warszawiak. ....... się nie rodzisz tylko stajesz.

teranin007 napisał(a):Przyjezdny to też warszawiak. ....... się nie rodzisz tylko stajesz.

Aha, no to rzeczywiście wszyscy rządzący Polską (po 1596 r.) to warszawiacy. Nawet Konstanty Pawłowicz Romanow. :lol2:

Cytat:Ja tam zakompleksiony nie jestem, bo mi się źle nie powodzi.

Chuj mnie to obchodzi/
jak Ci się powodzi.

Nie rozmawiamy o "karierach". Lepiej napisz skąd jesteś, będzie bardziej w temacie.

Lubuskie, a teraz Wrocław.
Zresztą to takie typowe dla warszawiaków jak się na ten ich syf narzeka, że zaraz komuś kompleksy zarzucają. Ja tam stokrotnie wolę mniejsze miejscowości od wielkomiejskiego syfu. Zresztą jakby teraz coś spadło na warszawę to tylko lepiej dla Polski. Serio całe gówno tam się zbiera, a oni jeszcze myślą, że ktokolwiek mi czegokolwiek zazdrości czy ma kompleksy na punkcie miejsca zamieszkania. Śmieszne i żałosne.

teranin007 napisał(a):Lubuskie, a teraz Wrocław.
Zresztą to takie typowe dla warszawiaków jak się na ten ich syf narzeka, że zaraz komuś kompleksy zarzucają. Ja tam stokrotnie wolę mniejsze miejscowości od wielkomiejskiego syfu. Zresztą jakby teraz coś spadło na warszawę to tylko lepiej dla Polski. Serio całe gówno tam się zbiera, a oni jeszcze myślą, że ktokolwiek mi czegokolwiek zazdrości czy ma kompleksy na punkcie miejsca zamieszkania. Śmieszne i żałosne.

Przecież Ty w ogóle nie jesteś z Polski, więc o co Ci chodzi?

Założę się, że nie wiesz kim był Konstanty Romanow, podobnie Mościcki, czy Mikołajczyk. Mylę się?

Ty wiesz gdzie jest jest woj. lubuskie? W Polsce specu od geografii. Polska nie zaczyna i kończy się na j*** warszawie. Jestem polakiem z pokolenia na pokolenie bez większych domieszek obcej krwi. A to, że nie znam jakiś tam ludzi to i co z tego? Jakiś kurwa warunek na bycie polakiem? Test kutwa? No chyba cię ostro pojebało.

Ogarnij się proszę.
Potraktuj to jako nieformalne ostrzeżenie.
Rojza

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Palmer - 27.08.2012

teranin007 napisał(a):Ty wiesz gdzie jest jest woj. lubuskie? W Polsce specu od geografii. Polska nie zaczyna i kończy się na j*** warszawie.

Wiem. Tam gdzie Gorzów Wlkp. nie lubi Zielonej Góry i vice versa. Tam gdzie zamiast piłki nożnej ogląda się motory robiące po dwa kółka wokół boiska. Tam gdzie na blaszanej budzie nie ma napisu "fryzjer", tylko "Friseur". Tam skąd jeździ się za Odrę, żeby kraść w sklepach (juma) i robi się spory obciach całej reszcie Polski.

Cytat:Jestem polakiem z pokolenia na pokolenie bez większych domieszek obcej krwi.

polakiem z małej litery to pewnie i jesteś, nie wątpię.
A od takich, to ja wolę Polaków nawet z "większymi domieszkami obcej krwi", ale piszących słowo Polak z litery dużej - nie z szacunku dla samych Polaków, tylko dla naszej ortografii.

Cytat:A to, że nie znam jakiś tam ludzi to i co z tego?

To, że nie wiesz kim był Konstanty Romanow, Prezydent Mościcki i Premier Mikołajczyk. :lol2:

A nawet nie chce Ci się sprawdzić, bo przecie nie sprzedasz tych wiadomości na bazarze... Gdyby Ci się chciało, to może minimalnie byś załapał o czym pisałem, ale nie to nie. Język

Cytat:Jakiś kurwa warunek na bycie polakiem? Test kutwa? No chyba cię ostro pojebało.

Żeby być polakiem nie trzeba NIC wiedzieć, wystarczy znać kurs euro w kantorze na granicy. :lol2:

Co innego, gdybyś nagle zapragnął być Polakiem, ale to nastąpi zapewne dopiero na starość.

Cytat:[COLOR="Red"]Ogarnij się proszę.
Potraktuj to jako nieformalne ostrzeżenie.
Rojza[/COLOR]

Rojzuś, spoko, fajnie jest, kolega Teranin (lepiej brzmiałoby "Terranin", ale to nie moja rzecz) jest całkiem zabawny i super się pieni na Warszawę, szkoda, że nie mamy tu żużla, bo może kiedyś by przyjechał i zobaczył. Uśmiech

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - fertenbitenhiy - 27.08.2012

Eh palmeruś, palmeruś jak ty gówno wiesz o świecie.
Większość tego co napisałeś to bzdury. No, ale tak to już jest z warszwiaczkami... myślą, że coś tam wiedzą, ale gówno wiedzą.

Cytat:A od takich, to ja wolę Polaków nawet z "większymi domieszkami obcej krwi", ale piszących słowo Polak z litery dużej - nie z szacunku dla samych Polaków, tylko dla naszej ortografii.
A od kiedy to ortografię można szanować O.o?
Cytat:A nawet nie chce Ci się sprawdzić, bo przecie nie sprzedasz tych wiadomości na bazarze... Gdyby Ci się chciało, to może minimalnie byś załapał o czym pisałem, ale nie to nie.
Nie chcę mi się sprawdzać, bo szkoda mi czasu na pierdoły. Zresztą tak jasne nie sprzedam tego na bazarze bo przecież każdy pracuje na bazarze. No, ale przynajmniej na tym bazarze lepiej się zarabia niż na wschodzie Polski i nie trzeba jechać pracować do zasranej warszawy.
Cytat: Teranin (lepiej brzmiałoby "Terranin", ale to nie moja rzecz)
Nie lepiej, bo teranin nie jest od słowa Terra. To, że podobnie brzmi nic jeszcze nie oznacza, ale jak zwykle gówno wiesz.

Masz coś na oczach?! Dostałeś już dwa nieformalne ostrzeżenia. Zmierzasz raźno w kierunku bana - opanuj się, pisz na temat i przestań obrażać użytkowników. ŚSz.

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Keyser Söze - 27.08.2012

Lubuskie to nie Polska, ale Śląsk już tak. A kto nie Polak, ten antypolak, gadzina i zdradziecka opcja teutońska. Grubo panowie "prawdziwi Polacy", grubo.

:rotfl:

Waffen SS - Bohaterowie czy zbrodniarze ? - Baptiste - 27.08.2012

teranin007 napisał(a):No, ale przynajmniej na tym bazarze lepiej się zarabia niż na wschodzie Polski i nie trzeba jechać pracować do zasranej warszawy.
Serio?
http://starthr.blogspot.com/2012/01/stopa-bezrobocia-w-grudniu-2011.html
Twoje lubuskie, a obok zachodniopomorskie to jak widać żadne eldorado, wręcz przeciwnie.
A tutaj zarobki:
http://www.wynagrodzenia.pl/gus_mapa.php
No faktycznie, u was w lubuskim to się zarabia, że hoho. Uśmiech

No ale przecież jako sielakosek:
teranin007 napisał(a):jak zwykle gówno wiesz.