Forum Ateista.pl
ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Polityka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem (/showthread.php?tid=5192)

Strony: 1 2 3 4

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - hehe - 27.03.2009

http://wiadomosci.onet.pl/1941809,12,item.html

Ręce opadają. Chce się wyć. Gdzie jest swoboda wyrażania opinni i krytyki? Gdzie jest. Kto ją ochroni? Gdzie jest wolność słowa i dlaczego muszę uważać, że ktoś nie potrafiący dowieść swoich choirych fantazji na mnie się możw obrazić? Tragedia! Tragedia!

Im dłużej żyję tym ze zwyczajnej obojętności przechodzę do niechęci wobec religii. Nie jestem w stanie opisać dobrze, jak to mnie zirytowało i zniesmaczyło. Tragedia! Smutny(

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Forge - 27.03.2009

Paranoja. Zachód schodzi na psy.

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - lumberjack - 27.03.2009

Haha, prawoczłowieczyzm sie rozwija Duży uśmiech Ale tytuł dałeś wprowadzający w błąd, bo jeszcze nie wiadomo czy to prawo wejdzie w życie.

Muszę sobie kupić Żywot Briana na dvd póki jeszcze można. Duży uśmiech

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Mr R.I.P. - 27.03.2009

Tak to jest jak się islamskie bydło dopuści do decydowania o Zachodniej cywilizacji.

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - sychu - 27.03.2009

forge napisał(a):Paranoja. Zachód schodzi na psy.
Zachód głosował przeciw. Ciekawe co to za cipowate kraje w ilości 13, które bezczelnie wstrzymały się od głosu zamiast rozdupcyć ten pojechany pomysł na 4 wiatry.

Pat Condell co nieco na ten temat.

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - OneManRevolution - 27.03.2009

No porażka, żeby takie farmazoństwa dać przepchnąć szmacianym łbom...

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - TripleSix - 27.03.2009

Pracowałem w Holandii z muzułmanami. Ramadan - masakra. Praca na 3 zmiany, ale pracodawca wydzielił małe pomieszczenie na modły. Chodzili tam w czasie pracy, na przerwach. To jeszcze nic. Religia mówi, żeby przed modlitwą umyć nogi. Co się wtedy działo w kiblach i na stołówce. Kolesie sobie nogi moczyli w umywalkach, nie dosuszali i ładowali mokre w buty robocze. Na stołówce waliło niemiłosiernie. Czasem ktoryś sobie na stołówce wycierał nogi mokrym ręcznikiem. Masakra!

Ciekawe, że jak jedziemy do krajów arabskich, to jesteśmy zobligowani do przestrzegania ich obyczajów. W drugą stronę to nie działa?

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - OneManRevolution - 27.03.2009

Bo tam Cie ukamieniują, a u nas to jest tolerancja (w miarę).

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Bloo - 27.03.2009

Mam nadzieję, że Araby, mimo tak zażartej walki, nie wtłoczą się bardziej do naszej cywilizacji.

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Athei Overlord - 27.03.2009

Do tego czasu ja już będę fruwał w atmosferze, więc mi to wisi. A jak się w końcu wkurzy jakieś radykalne ugrupowanie, to pośle tam 20 bomb Topol-M i to zakończy problem.

Cytat:- Islam niesprawiedliwie kojarzony jest często z łamaniem praw człowieka i terroryzmem - głosi tekst rezolucji, która wzywa kraje członkowskie ONZ do "walki ze zniesławianiem religii i podżeganiem do nienawiści religijnej", zwłaszcza w mediach.
Wiecie, jak miło będzie być więźniem "za wolność słowa"? :]
A jeszcze, jak nas niesprawiedliwie kojarzony islamista zetnie tępym nożem na tle arabskiego napisu "Zamknięte, remanent" (bo kto w Europie zna ich pismo), to już w ogóle będziemy święci :]

Ale wiecie co? Wszystkie sekty będą chronione Duży uśmiech
Ja się zapisuję do scjentologów (bogaci ludzie tam są, świetne kontakty) Duży uśmiech

Gdzieś trzeba, bo ateiści i apostaci dla islamistów to przecież naturalny wróg, z definicji. W razie czego będzie kęsim-kęsim na naszych tyłkach :lol2:

TrippleSix, przecież oni SĄ już u siebie :]

Tak, Athei.

Swoją drogą, Niemcy dziwią się, że mają problemy z Turkami. To po jakiego grzyba po wojnie zezwalali im na legalny pobyt i pracę? Dla Słowian do dzisiaj nie ma wolnego rynku pracy, a Turcy...

W 70-tysięcznym mieście, w którym mieszka moja siostra w Niemczech, jest 14 tys. Turków.

W Tilburgu, gdzie pracowałem w Holandii, można podziwiać potężny meczet.

Poznałem bardzo wielu Arabów z różnych krajów (Maroko, Tunezja, Egipt, Irak, Jemen, Sudan, Syria). Większość na stopniu koleżeńskim. Niektórzy lepsi, niektórzy gorsi - ale prawie u wszystkich zauważyłem tę potoczną religijność, polegającą na powtarzaniu frazesów i klepaniu formułek.

Inne psyche, po prostu.

Tylko jeden Turek zajadał sie kiełbasą i pił piwo i wódeczkę. Ale, jak sam mówił, "nie lubi Turków". :lol2:

Gdy byłem na CeBicie w Hanoverze, nie mogłem wyjść z podziwu, że co chwilę widzę czarnowłosych i ciemnoskórych, co chwila, na każdym kroku. Może się zjechali na targi (ale to była szkolna młodzież!), a może taka specyfika Hanoveru. Nie wiem, nie byłem głębiej w mieście.

Cóż, było Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego, to teraz będzie Turecka Republika Niemiec.

A potem w końcu i Zjednoczone Emiraty Europejskie.

I kto wie, czy jedynym ratunkiem nie będą ci "be" Żydzi, którzy aktualnie się zbroją, wykupują co doskonalsze uzbrojenie, mają potencjał atomowy i są licznie rozproszeni w Europie.

Będzie śmiechu, jak polski poseł będzie mamrotał w Knessecie prośby o pomoc Oczko

Z dwojga złego wolę się nauczyć hebrajskiego i nosić pejsy, niż modlić 5 razy dziennie i nosić turban oraz plecak kamieni...

Mimo wszystko Żydzi nie są tak fanatycznie religijni, jak Islamiści. I są częścią Zachodu, chociaż kraj wschodni :]

Jeszcze czosneczek musisz zapodawać w dużych ilościach. :lol2:

W tym przypadku wolę kebab.

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - The Phillrond - 27.03.2009

Cytat:Z dwojga złego wolę się nauczyć hebrajskiego i nosić pejsy, niż modlić 5 razy dziennie i nosić turban oraz plecak kamieni...

Mimo wszystko Żydzi nie są tak fanatycznie religijni, jak Islamiści. I są częścią Zachodu, chociaż kraj wschodni

Otóż to. Nie przypominam sobie, by Żydzi byli agresywni w swojej religijności, co jest naprawdę dużym plusem. Jako naród przeszli tak wiele, że ich własne państwo siłą rzeczy musi dysponować sporą siłą przebicia, na wypadek powtórki z historii.
Nie da się zaprzeczyć, że ich wojska są perfekcyjnie wyszkolone a komandosi należą do światowej czołówki.

Z drugiej strony może być całkiem ciekawie w najbliższych latach. Islamiści nie spuszczają wcale z tonu, a mimo to zagłębiają się w struktury Europy. Cóż, bądź co bądź w końcu dojdzie do rozwiązania sprawy... w ten czy inny sposób

Ja też, ale nie za taką cenę. A sos czosnkowy do pizzy biorę od dawna (TelePizza) Oczko

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Bloo - 27.03.2009

TripleSix napisał(a):Swoją drogą, Niemcy dziwią się, że mają problemy z Turkami. To po jakiego grzyba po wojnie zezwalali im na legalny pobyt i pracę?

Bo nie domyślali się konsekwencji.

Achtundachtzig Professoren und Vaterland, Du bist verloren...
Otto von Bismarck

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Forge - 27.03.2009

http://www.wykop.pl/link/161631/onz-ochroni-religie-przed-znieslawieniem
Kopiemy Język

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Sagittarius - 27.03.2009

Cytat:Cóż, bądź co bądź w końcu dojdzie do rozwiązania sprawy... w ten czy inny sposób

Ostateczne rozwiązanie sprawy muzułmańskiej?

ONZ będzie chronić religie przed zniesławieniem - Mr R.I.P. - 27.03.2009

Sagittarius napisał(a):Ostateczne rozwiązanie sprawy muzułmańskiej?

Nie kracz.
Tym razem trzeba by było zrobić to do końca...