![]() |
|
Karanie za mowę nienawiści? - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Polityka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Karanie za mowę nienawiści? (/showthread.php?tid=5547) |
Karanie za mowę nienawiści? - Superstar - 13.06.2009 Dziś Mikke z Homosiem rozmawiali na TVNie. JKM nawyzywał homosia, a homoś wymyślił że jest za karaniem mowy nienawiści, co to do chuja jest mowa nienawiści ??? To mi się kojarzy z obrazą uczuć religijnych, czy państwo naprawdę ma chronić każdą inność ? Czy to się da ? Czy naprawdę nie można nie lubić osób homoseksualizmu ? Dlaczego to się nazywa homofobia ??? Ot nikt hetero nie lubi seksu z włochatym kolesiem. /u kobiet to akurat nie wiem, kobity są chyba bi z natury, ale ja młody jestem, mało widziałem, może to kwestia środowiska/ Tak więc czy gejom i lesbijkom naprawdę jest potrzebna ochrona prawna ? W takim razie każdy by potrzebował spersonalizowanej ochrony prawnej, to jakieś dziwne, czy to nie jest kwestia dobrego wychowania i tyle ??? Nie znam się na prawie ale chyba na dziś dzień jeśli kogoś nawyzywam to on może mnie do sądu podać, więc o co chodzi "homusiom" z prawem o mowie nienawiści ? Może ktoś oglądał to , jakoś teraz na TVN leciało. PS homuś - to nie wyzwisko a pieszczotliwy zwrot o osobach homoseksualnych <- Janusz Korwin Mikke Karanie za mowę nienawiści? - Łoś - 13.06.2009 Cytat:PSDebil, to nie wyzwisko a pieszczotliwy zwrot o Januszu Korwinie Mikke. Karanie za mowę nienawiści? - Forge - 13.06.2009 Podobnie "lewak" to nie wyzwisko. I cała reszta tej prawicowej nowomowy. Karanie za mowę nienawiści? - Superstar - 13.06.2009 No dobra ale tu nie potrzeba chyba dodatkowego prawa, prawda? Karanie za mowę nienawiści? - Tgc - 13.06.2009 Mowa nienawisci hmm.. to jest konflikt pomiedzy wolnoscia slowa a ochrona godnosci czlowieka. Ale raczej chodzi tutaj o sam poziom dyskusji, nie o zamykanie komus ust. Nie mozna zabronic prawnie krytykowac jakiejkolwiek grupy spolecznej, ale niech bedzie to krytyka na poziomie. Czy konieczne jest uzywanie okreslen pedal, homos, pederasta, zboczeniec by wyrazic niechec do homoseksualistow? A jezeli tak, to gdzie jest granica. Moze dojdzie do tego, ze podczas przecietnej debacie politycznej beda uzywane zwroty "ty pierdoly chuju", zapewne bedzie smieszniej, ale czy lepiej? Karanie za mowę nienawiści? - Dreilinden - 13.06.2009 Moim zdaniem, wolność wyznawania poglądów powinna być zachowana dla każdych z nich, nawet jeżeli głoszą nienawiść do innych ludzi. W ogóle wolność taka uważam za podstawę dla prawdziwie wolnego społeczeństwa, w którym idee nie będą niczym krępowane. Może czas jeszcze zmieni moje poglądy, ale uważam, że tak powinno być. Karanie za mowę nienawiści? - MrL - 14.06.2009 W tym samy programie byl wspomniany pomysl tzw 'rzecznika praw obywatelskich', wg ktorego za wypowiedz ktora nie spodoba sie gejowi, beda grozic 3 lata wiezienia. Towarzysz Biedron pomyslowi przyklasnal, ale laskawie zaznaczyl ze 3 lata to powinna byc gorna granica . Karanie za mowę nienawiści? - Superstar - 14.06.2009 adVice uważasz że można wyzywać ? Tgc czyli ni huja nie potrzebne nam nowe prawo, geje sobie muszą poradzić ze stereotypami jak każda inna grupa ? MrL no właśnie, kto ma wyznaczyć granicę ? Czy wyzywanie nie jest dobrym gruntem do jego wyznaczania, obelgami obrzucamy się lata, po co wprowadzać jakiś nic nie mówiący termin "mowa nienawiści" i nowe prawo. Ja rozumiem gejów żal do ludu, ale zaczynają mnie przerażać, bo idąc tymi ich propozycjami w imię wolności, wolność zostanie ograniczona mi, nam, czyli większości :o Karanie za mowę nienawiści? - MrL - 14.06.2009 Superstar napisał(a):no właśnie, kto ma wyznaczyć granicę ? Granice czego? Karanie za mowę nienawiści? - Dreilinden - 14.06.2009 Cytat:adVice uważasz że można wyzywać ?Tak, tak uważam. Zezwolenie na to i tak niczego nie zmieni, ponieważ osoby zdolne kogoś wyzywać i tak już to robią. Spowoduje to jedynie zwiększenie swobody w omawianiu kwestii, które dzisiaj są po masońsku zakazane. Karanie za mowę nienawiści? - Rojza Genendel - 14.06.2009 Jeśli ktoś nie pozwala mi obrażać innych i używać wobec nich obelżywych określeń to NIE CZUJĘ się ograniczana. Karanie za mowę nienawiści? - Superstar - 14.06.2009 A czy mogę kogoś uderzyć ? @MrL tego co wolno powiedzieć Karanie za mowę nienawiści? - MrL - 14.06.2009 Superstar napisał(a):tego co wolno powiedzieć Nikt. Karanie za mowę nienawiści? - Dreilinden - 14.06.2009 Cytat:A czy mogę kogoś uderzyć ?Uważam, że nie. Możesz mówić co ci się żywnie podoba, ale nie możesz nikogo skrzywdzić. Karanie za mowę nienawiści? - Adam_S - 14.06.2009 Ograniczanie tzw. mowy nienawiści to: 1.Bezczelny atak na wolność słowa 2.Pół drogi do ustanowienia orwellowskiego przestępstwa myślozbrodni. Jeśli zostanie uznane że pewne poglądy są tak straszne, że nie można ich wyrażać, to tylko kwestią czasu jest aż ktoś stwierdzi, że skoro są tak straszne, to nikt nie powinien ich także posiadać. Karanie za mowę nienawiści? - xjasiux - 14.06.2009 Tutaj chodzi o to jaki kto do siebie ma dystans, ale również z jakimi intencjami druga osoba wraża się o nas. Jak ktoś do Was powie coś obraźliwego i wyczujecie żart to zazwyczaj jest looz. Jednak przecież zdarzają się sytuacje kiedy nie łykniecie takiego żartu. Moim zdaniem JKM chciał być uszczypliwy, ale żeby od razu go więzieniem straszyć? Ja bym mu odpowiedział coś poniżającego...I sprawdzilibyśmy Korwinowy dystans do własnej osoby. Wczoraj była parada równości. Dowiedziałem sie wieczorem, a szkoda, bo cały dzień nudziłem się w domu. Mój kumpel gej, powiedział mi, że on nie poszedł na paradę bo nie zadaje się z "różowymi kurwami"...I nie powiedział tego pieszczotliwie i w żarcie. Ciekawe czy taki "homoś z TVN'a" podalby innego geja do sądu za mowę nienawiści? Karanie za mowę nienawiści? - kkap - 14.06.2009 Primo ortografia Superstarze... Zwróć uwagę też na poprawność gramatyczną tego zdania: Superstar napisał(a):Czy naprawdę nie można nie lubić osób homoseksualizmu ? :| A co do samego tematu. Chciałem obejrzeć ów program, ale na mojej zajebistej kablówce nie ma TVN24. Spodziewałem się, że idiota Korwin jak zwykle będzie błyszczał swoimi (nie)banalnymi myślami (i z tego co czytam, zapewne tak było). Jeśli jednak chodziło o tego typu pomysł środowisk gejowskich to jestem jak najbardziej przeciw. Zresztą tak jak napisał xjasiux, nie każdy homoseksualista utożsamia się z tego typu debilizmami. Całości nie ocenię, gdyż programu nie widziałem. Ale w zasadzie wystarczy mi informacja odnośnie uczestników dyskusji aby zobaczyć jaki był jej cel. Biedroń był tam po to aby bronić praw wielce ciemiężonych homoseksualistów, Korwin był po to, żeby ich mieszać z błotem. W sumie nie ma w tym nic dziwnego, gdyby zaprosić tam osobę myślącą sensownie musiałaby ona powiedzieć zasadniczo, że każdy homoseksualista ma prawo żyć, jak chce, a także każdy ma prawo myśleć i mówić o homoseksualizmie, co chce. Rozwinięcie tej myśli nie może być długie, bo jest prosta jak konstrukcja cepa stąd takowa osoba nie miałaby za bardzo pola do popisu w programie. Karanie za mowę nienawiści? - Superstar - 14.06.2009 xjasiux - gej miał tyle rozsądku że wyluzował, ale o prawie mowy nienawiści prawił dalej. Co w sumie i tak jest nie jawną groźbą więzieniem :p Adam_S - no właśnie to wyraźnie idzie za daleko. kkap - ej no firefox mi sprawdza łortografie, a do gramatycznych potworków mam wrodzony talent ![]() Ogół wypowiedzi jest zasadniczo przeciw takim regulacjom dla danych społeczności, to miłe ale są też głosy że można mówić co się chce, co jest w Polsce zakazane ,to takie pytanie Hitler dużo mówił, mógł by i dziś ? Karanie za mowę nienawiści? - Tgc - 14.06.2009 Superstar napisał(a):Tgc czyli ni huja nie potrzebne nam nowe prawo, geje sobie muszą poradzić ze stereotypami jak każda inna grupa ? Tak mi sie wydaje. Kazdy powinien byc rowny wobec prawa. Ale jezeli obecny stan prawny ma w sobie takie potworki prawne jak np. ochrona uczuc religijnych to nie dziwie sie ze tez inne grupy takie jak homoseksualisci chca prawnie sie zabezpieczyc przed bardziej agresywna krytyka. BTW pojawil sie wywiad w necie: http://www.youtube.com/profile?user=TheRasvietka&view=videos JKM jak na chama przystalo rozpoczal dyskusje od obelgi... Karanie za mowę nienawiści? - agnostos - 14.06.2009 Biedroń nie ma jaj |