Forum Ateista.pl
Absurdy w polityce - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Polityka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Absurdy w polityce (/showthread.php?tid=5599)

Strony: 1 2

Absurdy w polityce - xjasiux - 24.06.2009

Wiem, że długo by wymieniać takie absurdy, jednak musiałem się tą wiadomością z Wami, drodzy parafianie, podzielić...

http://film.interia.pl/wiadomosci/telewizja/news/politycy-przeciwko-gotowaniu,1327344

Cytat:Gwiazdy programów kulinarnych zbyt często gotują tłusto i niezdrowo, dając społeczeństwu zły przykład - alarmuje "Dziennik".
Posłowie sejmowej komisji zdrowia chcą to zmienić i dlatego zwrócą się do stacji telewizyjnych, by Pascal Brodnicki, Robert Makłowicz czy Karol Okrasa promowali kuchnię zdrową i niskokaloryczną.
Cenzura programów kulinarnych Duży uśmiech

Jak macie jeszcze jakieś perełki (w miarę świeże) to wrzucać proszę...

Tak też miało być w Polsce, ale rodacy z Ltwy nas uprzedzili Duży uśmiech

Cytat:Uroczystościom intronizacji Chrystusa nie przeszkodziły wątpliwości niektórych mieszkańców rejonu wileńskiego, czy taki akt nie łamie konstytucyjnej zasady autonomii Kościoła i państwa. Samorząd rejonu (nie obejmuje miasta Wilna), w którym zdecydowaną większość mają radni Akcji Wyborczej Polaków na Litwie, jednogłośnie zdecydował 12 czerwca o uznaniu Chrystusa za króla, a mer rejonu Maria Rekść dzień później publicznie odczytała akt intronizacji.

Absurdy w polityce - Marcin_77 - 24.06.2009

xjasiux napisał(a):Wiem, że długo by wymieniać takie absurdy, jednak musiałem się tą wiadomością z Wami, drodzy parafianie, podzielić...

http://film.interia.pl/wiadomosci/telewizja/news/politycy-przeciwko-gotowaniu,1327344

Cenzura programów kulinarnych Duży uśmiech
To już jak się tak nasze paniska troszczą o zdrowe żywienie to niech w pierwszym rzędzie wypieprzą z Polski te koncerny "zywieniowe" (Mcdonald, burdelking....). Bo to co gotuje taki Makłowicz to jest jeszcze mega-zdrowe w porównaniu z szamą z "fast-fóduff".....

Absurdy w polityce - OneManRevolution - 24.06.2009

Wszystko co gotuje Makłowicz jest zdrowe, nie wiem do czego się przyczepili.

Absurdy w polityce - xjasiux - 24.06.2009

Mówisz Marcinie o reklamach fast foodów? Bo jako takie żarłodajnie to ja lubię Burgerkinga Duży uśmiech. A że nie zdrowe to już inna sprawa. Moja brocha czy jem zdrowo...Komisja się nudzi po prostu Duży uśmiech

Absurdy w polityce - lumberjack - 24.06.2009

W Polsce kuchnia i tak jest w miarę ok. W Anglii co chwilę można napotkać na mieście jakiegoś grubasa zahaczającego o słoniowatość. Jeśli polscy politycy tak bardzo troszczą się o zdrowie innych to niech zaczną od siebie i przestaną chlać.

Absurdy w polityce - Keyser Söze - 24.06.2009

Here we go!
http://wiadomosci.onet.pl/1996299,11,item.html
Cytat:Wspieranie wartości chrześcijańskich będzie zadaniem mediów publicznych, na które można będzie uzyskać budżetowe pieniądze - zdecydował o tym Sejm przyjmując jedną z senackich poprawek do ustawy medialnej.
Poprawka zakłada, że zadaniem mediów publicznych - oprócz wspierania chrześcijańskich wartości - jest też służenie umacnianiu rodziny, propagowanie postaw prozdrowotnych, przeciwdziałanie patologiom społecznym oraz wszelkiej dyskryminacji (a nie jak uchwalił Sejm jedynie dyskryminacji ze względu na: rasę, narodowość, wyznanie, płeć i orientację seksualną).
No rzeczywiście, te kryteria były zdecydowanie za wąskie jak na unijne standardy Duży uśmiech Otóż baczcie ludzie, że od dziś mediom publicznym nie wolno powiedzieć nic złego o kimkolwiek, bo nie od dziś wiadomo że każdą krytykę da się podciągnąć pod dyskryminację. Paranoja.

Absurdy w polityce - Dziobex - 24.06.2009

"Wspieranie wartości chrześcijańskich". Zawsze kiedy słyszę jak polityk wypowiada się na temat wiary lub łączy ją z polityką wydaje mi się to co najmniej nieodpowiednie. Kościół za mocno "wżera się" w sprawy państwowe.

Absurdy w polityce - OneManRevolution - 24.06.2009

Z tymi wartościami to żadna nowość, przecież na TVP jest pełno programów typu "Ziarno", Anioł Pański czy inne "Między Niebem a Ziemią".

Absurdy w polityce - Marcin_77 - 25.06.2009

Dziobex napisał(a):"Wspieranie wartości chrześcijańskich". Zawsze kiedy słyszę jak polityk wypowiada się na temat wiary lub łączy ją z polityką wydaje mi się to co najmniej nieodpowiednie. Kościół za mocno "wżera się" w sprawy państwowe.
Tyle, że wartości chrześcijańskie te prawdziwe a te o których wszyscy gadają i się powołują - to tak naprawdę dwie różne rzeczy.....

Absurdy w polityce - Al-Rahim - 25.06.2009

Z chęcią poczytałbym czym są "prawdziwe" wartości chrześcijańskie, i czym różnią się od tych "sztucznych".

Absurdy w polityce - 666gonzo666 - 25.06.2009

i tak nie warto. srowadzają się do zakazów dla innych*

słyszeliście co pierdoli obecnie Rokita wersja żeńska? muszę sie napić bo nie wytrzymam.....

----
*nie mam nic przeciwko nim - niech sobie żyją jak chcą. tylko czemu próbują zmusić do życia w ten sposób innych?

Absurdy w polityce - xjasiux - 25.06.2009

Coś mi się wydaje, że kler boi się, ze przyjdą czasy, iż na swoje programy w publicznej telewizji bedą musieli płacić ze swojej kieszeni Duży uśmiech

Czarni kombinują

Cytat:W czasie posiedzenia Komisji Wspólnej Rządu i Episkopatu strona kościelna zaproponowała zwołanie medialnego okrągłego stołu, który by się zajął wypracowaniem kompromisu w sprawie przyszłości publicznych radia i telewizji - ujawnił w TVP Info abp Sławoj Leszek Głódź.

Leszek "Flaszka" Głódź raczy żartować Duży uśmiech

Absurdy w polityce - Marcin_77 - 26.06.2009

Al-Rahim napisał(a):Z chęcią poczytałbym czym są "prawdziwe" wartości chrześcijańskie, i czym różnią się od tych "sztucznych".
Moim zdanie to proste - prawdziwe WC to szacunek dla innych, uczciwość, prawdomównośc itp. - to po prostu wynika z Dekalogu.
Te nasze polskie, to dązenie do zrobienia "dobrze" KK za wszelką cenę i popieranie jego hegemonii, stawianie ateistów i innowierców niżej niż wierzących, czerpanie korzyści z odwoływania się do religii, i ogólne dążenie do stworzenia ostrego państwa wyznaniowego. Zresztą wystarczy popatrzeć na działania prawaków....

Absurdy w polityce - Anteros - 26.06.2009

Z tymi wartościami, to i tak Trybunał Konstytucyjny raczej uzna wspieranie ich za sprzeczne z konstytucją.

Absurdem jak dla mnie niezmierzonym, jest to, że gdy system gospodarczy leci na łeb-na szyję - rząd chce ją jeszcze "dorżnąć" podwyżkami podatków i cen oraz obnizkami płac.

Absurdy w polityce - eheon - 26.06.2009

Marcin_77 napisał(a):Absurdem jak dla mnie niezmierzonym, jest to, że gdy system gospodarczy leci na łeb-na szyję - rząd chce ją jeszcze "dorżnąć" podwyżkami podatków i cen oraz obnizkami płac.

Chce, nie chce... Musi to zrobić bo nie będzie miał wyjścia, ze względu na wcześniej prowadzoną politykę. Rząd nie ustala poza tym wysokości płac, nie licząc urzędników.

eheon napisał(a):Chce, nie chce... Musi to zrobić bo nie będzie miał wyjścia
No i właśnie oto absurd stulecia. Walcząc z kryzysem rozibającym gospodarkę - rozbija się ją jeszcze szybciej. Tego mi nikt nie wyjaśni Uśmiech

Absurdy w polityce - sychu - 26.06.2009

Marcin_77 napisał(a):No i właśnie oto absurd stulecia. Walcząc z kryzysem rozibającym gospodarkę - rozbija się ją jeszcze szybciej. Tego mi nikt nie wyjaśni Uśmiech
cud tuska?

sychu napisał(a):cud tuska?
Głownym i jedynym cudem jest to, że ma wciąż wielkie poparcie Uśmiech

BTW. dla mnie tzw "POpaprańcy" i "PiSiory" to jedna swołocz, żeby nie było.

Absurdy w polityce - Bloo - 26.06.2009

Marcin_77 napisał(a):Moim zdanie to proste - prawdziwe WC to szacunek dla innych, uczciwość, prawdomównośc itp.

Ale po co nazywać je chrześcijańskimi?