Forum Ateista.pl
Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Wydarzenia i przegląd prasy (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) (/showthread.php?tid=6985)

Strony: 1 2 3

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Bart - 21.07.2010

http://forum.nie.com.pl/showthread.php?p=367677#post367677

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Palmer - 21.07.2010

Po prostu, NIE wchodź na tamto forum i NIE czytaj tygodnika! Oczko

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Socjopapa - 21.07.2010

Dobre:lol2:

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - X-X-X-X-X-X - 21.07.2010

Bartkowski, Ty prawaku Ty!

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - zefciu - 22.07.2010

Śmichu chichu, a teraz się zastanówmy wspólnie, czemu tak się stało, że forum ma taką opinię. Bo faktem jest, że zasługuje sobie na nią ze względu na duży odsetek prawicowców tu pisujących. Tylko że akurat admin ma serduszko po (nie skrajnie) lewej stronie. Dwie moim zdaniem realne opcje:

- Polityka admina promująca ludzi piszących merytorycznie, a niekoniecznie "poprawnie" pozwoliła się takowym tutaj nagromadzić.

- Przez przypadek jakoś tutaj się prawicowców kilku zaplątało, a potem ich obecność przyciągnęła innych.

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Machefi - 22.07.2010

Cytat:Śmichu chichu, a teraz się zastanówmy wspólnie, czemu tak się stało, że forum ma taką opinię.
No przecież istnieje jawnie lewicowa konkurencja na racjonaliście, więc siłą rzeczy ateista.pl jest prawicowy. Sam zaczynałem na racjonaliście. Nie wiem czy można mnie zaliczyć do prawicy ale lewicowcem nie jestem, tu mi się bardziej podoba.

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - idiota - 22.07.2010

zefciu napisał(a):- Polityka admina promująca ludzi piszących merytorycznie, a niekoniecznie "poprawnie" pozwoliła się takowym tutaj nagromadzić.

- Przez przypadek jakoś tutaj się prawicowców kilku zaplątało, a potem ich obecność przyciągnęła innych.
no i jeszcze jeden prawdziwy historycznie:

- naturalna ewolucja z pozycji bardzo lewicowych ku prawicowym ( wcale nie takim znów skrajnym). jeszcze w 2006 roku forum roiło się od pentagramów i innych emblematów antykościelnych, a od tego czasu powyższe jakby wywietrzały stąd.

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Tgc - 22.07.2010

zefciu napisał(a):Śmichu chichu, a teraz się zastanówmy wspólnie, czemu tak się stało, że forum ma taką opinię. Bo faktem jest, że zasługuje sobie na nią ze względu na duży odsetek prawicowców tu pisujących.

Bo jak sie skutecznie nie tepi prawicowej zarazy w zarodku to sie rozpowszechnia i zaraza wszystkie zdrowe organy...

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - eheon - 22.07.2010

Tgc napisał(a):Bo jak sie skutecznie nie tepi prawicowej zarazy w zarodku to sie rozpowszechnia i zaraza wszystkie zdrowe organy...

Muszę przyznać C rację. Tolerancyjna administracja wcale nie musi prowadzić do stworzenia pluralistycznego forum. Tutaj też tworzą się grupy, zwykle ktoś się wypowiada i ma za sobą częstokroć grupy klakierów, więc jakiekolwiek krytyczne spojrzenie na zdanie innej osoby bywa, stłamszone argumentum ad personam. Wtedy można albo odpuścić sobie dyskusję, albo zniżyć się do tego poziomu. Na dłuższą metę robi się to jednak nudne.

Kolejna sprawa, tematy z forum, wypowiedzi w dyskusjach, jak na forum ateistyczne całkiem sporo rozmawia się o Bogu. Ileż można rozmawiać na ten sam temat? Analogicznie można by ciągle wałkować dyskusje o panaceum, albo o kamieniu filozoficznym.

Czy na forum diabetycznym rozmawia się o markach czekolad? Albo czy wykładowcy matematyki, zajmują się chirurgią dla zaawansowanych? Fakt gdyby nikogo by tematu o bożkach nie interesowały to te tematy/wypowiedzi by się tu nie przewijały. Nie wiem jak innych ale mnie zniechęca do czytania forum sam fakt, że gdzieś tam przewija się w nowych postach np. temat "Bóg i Szatan".

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Inky - 22.07.2010

Cytat:No przecież istnieje jawnie lewicowa konkurencja na racjonaliście, więc siłą rzeczy ateista.pl jest prawicowy. Sam zaczynałem na racjonaliście. Nie wiem czy można mnie zaliczyć do prawicy ale lewicowcem nie jestem, tu mi się bardziej podoba.

Coś w tym jest. Na racjonaliscie.pl prawicowe poglądy są niechętnie widziane i to spowodowało wśród takich ludzi szukanie alternatyw. Jedno jest pewne: tu jest ciekawiej niż na racjonaliście. Zamiast nudy i pitolenia mamy tu żywy organizm :>.

O forum NIE, NIE ma co dyskutować. To forum nostalgizujących (za PRLem) socjalistów na których zarabia miliony jeden z efektywniejszych kapitalistów w kraju :lol2:. Bo czy Urban oddaje, jak socjalizm każe pieniądze na jakieś "społeczne" pierdoły? On głównie się tymi pieniędzmi delektuje i sam o tym głośno mówi. Nie mam oczywiście nic przeciwko temu, ale czy ten fakt sam w sobie nie mówi nam czegoś o przeciętnych czytelnikach tygodnika? Oczko

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Seth - 23.07.2010

Tgc napisał(a):Bo jak sie skutecznie nie tepi prawicowej zarazy w zarodku to sie rozpowszechnia i zaraza wszystkie zdrowe organy...

to jak z socjalistycznym rakiem Uśmiech

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Tgc - 23.07.2010

Seth napisał(a):to jak z socjalistycznym rakiem Uśmiech

Albo islamska rzezaczka ;p

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - 666gonzo666 - 23.07.2010

która kwitnie na organiźmie po socjalistycznej kuracji Duży uśmiech

i da się ją uleczyć prawicową chemioterapią Język może wszyscy będą w skutek łysi, ale finalnie zdrowi!

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - zefciu - 23.07.2010

Seth napisał(a):może wszyscy będą w skutek łysi
Łysi to też socjaliści.

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Bloo - 23.07.2010

W życiu nie będę "łysy"! Język

zefciu napisał(a):Łysi to też socjaliści.

zależy jacy. Ci narodowi, to tak. Naziści tylko w szczegółach różnią się od komunistów Oczko

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Skywalker - 23.07.2010

Seth napisał(a):zależy jacy. Ci narodowi, to tak. Naziści tylko w szczegółach różnią się od komunistów Oczko

Ostanio jak robiłem test polityczny to wyszedł mi narodowy socjalizm. Ale łysy za bardzo nie jestem a i krematoriów nie chcę uruchomiać ;]

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - X-X-X-X-X-X - 23.07.2010

Bloo napisał(a):W życiu nie będę "łysy"! Język
Przykro mi, zią, ale to nie zależy od Ciebie. :| W każdej chwili możesz zachorować i zacząć przepoczwarzyć się w coś takiego. Odwiedzą Cię jakieś psychotyczne zaburzenia i nie ma przebacz, zmieniasz repertuar.

Prawicowe forum Ateista.pl i straszny Bartkowski :) - Tgc - 23.07.2010

Seth napisał(a):i da się ją uleczyć prawicową chemioterapią Język może wszyscy będą w skutek łysi, ale finalnie zdrowi!

Konserwatyzm islamistow i konserwatyzm europejski to tylko dwie instancje tego samego problemu...

BTW przypominam, ze do dyskusji na temat problemow lysych mamy osobny temat: http://www.ateista.pl/showthread.php?t=6850