![]() |
Nasze pożegnania - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Wydarzenia i przegląd prasy (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Nasze pożegnania (/showthread.php?tid=7606) |
RE: Nasze pożegnania - Gawain - 31.10.2020 Jakie Halloween? Jest Samhain. RE: Nasze pożegnania - exeter - 31.10.2020 Niestety jak to jesienią liście sypią się gęsto i odchodzą ludzie. Kilka godzin po napisaniu poprzedniego postu muszą go zaktualizować - zmarł Sean Connery. Nie żyje Sean Connery Facet otrzymał od Bozi w darze niesamowitą osobowość, która wręcz rozsadzała filmy z jego udziałem. Wszyscy przypominają rolę Bonda, ale dla mnie Connery na zawsze pozostanie niezapomnianym Williamem z Baskerville z Imienia Róży, Marko Ramiusem z Polowania na Czerwony Październik, czy Danielem Dravotem z Człowieka który chciał zostać królem. A przecież była jeszcze rola gen. Roberta Urquharta z O jeden most za daleko, Juan Ramirez z Nieśmiertelnego i setki innych ról, które wypełniły tę wspaniałą karierę. Seanie Connery pomimo tego, że od dwóch dekad już niczego nie dokładałeś do tego wspaniałego dorobku, sam fakt, że gdzieś tam byłeś, Ty wzorze z Sevre męskości XX wieku, podnosił na duchu i poprawiał nastrój. Będzie mi Cię brakowało. RE: Nasze pożegnania - Brainless - 31.10.2020 exeter napisał(a): Niestety jak to jesienią liście sypią się gęsto i odchodzą ludzie. Kilka godzin po napisaniu poprzedniego postu muszą go zaktualizować - zmarł Sean Connery. Tak. Najlepszy Bond, jeden z najwybitniejszych aktorów, jakich dane mi było oglądać na srebrnym ekranie. RE: Nasze pożegnania - Sofeicz - 26.11.2020 Zmarł Maradona. Dureń z niego był pierwsza klasa ale zawodnik też. I tego się powinien trzymać. Typowy przykład, jak supersportowiec nie potrafi wrócić do normalnego życia. RIP RE: Nasze pożegnania - exeter - 26.11.2020 Ledwie kilka dni temu powoływałem się na Niego w jakiejś forumowej dyskusji, a tu przychodzi mi pisać o Nim w czasie przeszłym. Odszedł pan profesor Marcin Król Wybrał drogę osobną, był wolnym człowiekiem Prawdopodobnie ostatni wielki autorytet mojego pokolenia, intelektualista w dobrym starym stylu. ![]() RE: Nasze pożegnania - cyd - 27.11.2020 InspektorGadżet napisał(a):Nie ma czegoś takiego jak Święto ZmarłychAle było ![]() ![]() RE: Nasze pożegnania - Gawain - 27.11.2020 exeter napisał(a): Ledwie kilka dni temu powoływałem się na Niego w jakiejś forumowej dyskusji, a tu przychodzi mi pisać o Nim w czasie przeszłym. Cytowałem go kilka tygodni temu w rozmowie na forum. Wielka szkoda. RE: Nasze pożegnania - lumberjack - 23.01.2021 Papcio Chmiel nie żyje. Ale zacny wiek osiągnął - 97 lat. Fajnie byłoby tyle żyć we względnym przynajmniej zdrowiu. RE: Nasze pożegnania - Gawain - 23.01.2021 R.I.P Papciu. RE: Nasze pożegnania - Sofeicz - 23.01.2021 Najbardziej zapamiętałem ten palec w redakcji do wysysania informacji wyssanych z palca ![]() RE: Nasze pożegnania - lumberjack - 29.01.2021 Ryszard Kotys - Marian Paździoch z Kiepskich zmarł w wieku 88 lat. RE: Nasze pożegnania - Sofeicz - 01.02.2021 Nie żyje Ryszard Szurkowski. Młodzi nie pamiętają ale za mojego pacholęctwa trwała prawdziwa 'szurkomania'. W szkole pan od zajęć praktycznych przerywał lekcje, żeby z radia puszczać nam transmisję z finiszu kolejnego odcinka Wyścigu Pokoju. A młody Sofeicz jechał zobaczyć kolarzy specjalnie do ciotki, która posiadała akurat balkon przy odpowiedniej ulicy. Prawdziwy mistrz. RE: Nasze pożegnania - geranium - 01.02.2021 Sofeicz napisał(a): Nie żyje Ryszard Szurkowski.Miał zaledwie 75 lat... https://youtu.be/mQfonfSmppk RE: Nasze pożegnania - Brainless - 05.02.2021 Kolejny wielki aktor odchodzi. Christopher Plummer, lat 91, laureat Oscara za rolę w filmie "Beginners". https://www.rp.pl/Film/210209559-Nie-zyje-aktor-Christopher-Plummer.html Wystąpił w bardzo wielu filmach, z ostatnich polecam "Remember" Atoma Egoyana z 2015 roku. RE: Nasze pożegnania - lumberjack - 10.04.2021 Raper DMX zmarł na zawał po przedawkowaniu narkotyków. Był popularny mniej więcej w czasach (parę lat później) kiedy była moda na zastrzelonego 2Paca, a w Polsce działała stacja MTV Base. Fajne kawałki miał. Takie stereotypowe murzyny gangstery, dilerzy z groźnymi minami i amstafami. Dwa hity: RE: Nasze pożegnania - InspektorGadżet - 10.04.2021 DMX legenda wiadomo. Ale sam sobie jest winy ze się przekręcił. Ale i tak najczarniejszy niggas to J-roc RE: Nasze pożegnania - Elbrus - 10.04.2021 lumberjack napisał(a): Raper DMX zmarłZmarł też pewien Filip, naturalizowany Anglik. Znany z tego, że był mężem Elżbiety Pradawnej z rasy Reptilian. RE: Nasze pożegnania - ImmortalRandi - 10.04.2021 A o Krzysiu nikt jeszcze nie wspomniał ? Niech spoczywa w pokoju ! RE: Nasze pożegnania - łowca - 26.06.2021 Dziwię się, że nikt nie wspomniał o tragicznym odejściu Johna McAfee, nie ma na tym forum żadnych informatyków? Kryptowaluty, ktokolwiek? Zmagałem się z nim to znaczy z jego programem antywirusowym, właściwie od kiedy mam komputer. Różnie układało się w tej rywalizacji między nami, mimo że w końcu nie znalazłem remedium na odinstalowanie tego jego programiku, to nauczyłem się od niego czegoś innego mianowicie podejścia do życia z charakterem. Dużo by o nim nie mówić ale zawodnik był niewąski. Spoczywaj w pokoju... RE: Nasze pożegnania - InspektorGadżet - 27.06.2021 Nie byl to wzór do naśladowania ⅘ |