Piłka nożna - kącik bukmacherski - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Wydarzenia i przegląd prasy (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Piłka nożna - kącik bukmacherski (/showthread.php?tid=8192) |
Piłka nożna - kącik bukmacherski - Nonkonformista - 30.10.2012 Kwasss napisał(a):kulturowym katolikiemA to można być niekulturowym katolikiem? Co to w ogóle znaczy 'kulturowy katolik'? Piłka nożna - kącik bukmacherski - Kwasss - 31.10.2012 nonkonformista napisał(a):A to można być niekulturowym katolikiem? Wychowałem się w kulturze zdominowanej przez katolicyzm. Pewne jej obrządki - jak wszystkich świętych, boże narodzenie - stały się dla mnie czymś naturalnym, jak dla Anglików jazda lewą stroną jezdni. Poza tym, dzięki mamie, etycznie w większości zgadzam się z katolicyzmem. Niestety, nie był mi dany dar wiary. Dla mnie ta cała historia o Bogu, synu i tak dalej, to jest bajka. I choćbym chciał, to w nią nie uwierzę. Nie potrafię, nawet kiedyś próbowałem, zacząłem chodzić w niedziele do kościoła, znów się modlić, ale nie da rady - poprostu z tej bajki wyrosłem, podobnie jak z innych. A czy można być niekulturowym? Można, jak wychowasz się w Arabii, a potem przejdziesz na katolicyzm, to pewnie kulturowo będziesz muzułmaninem tj. zachowasz pewne nawyki, zachowania z Islamu, mimo że będziesz katolikiem. Piłka nożna - kącik bukmacherski - Nonkonformista - 10.11.2012 Kwasss napisał(a):Wychowałem się w kulturze zdominowanej przez katolicyzm. Pewne jej obrządki - jak wszystkich świętych, boże narodzenie - stały się dla mnie czymś naturalnym, jak dla Anglików jazda lewą stroną jezdni. Poza tym, dzięki mamie, etycznie w większości zgadzam się z katolicyzmem.Bardzos ładnos tłumaczenios. Muchas gracias, muchacho. Piłka nożna - kącik bukmacherski - kkap - 10.11.2012 A co to ma wspólnego z piłką nożną :| ? Piłka nożna - kącik bukmacherski - Nonkonformista - 10.11.2012 kkap napisał(a):A co to ma wspólnego z piłką nożną :| ?Katolicyzm jest religią dominującą w Brazylii. A Brazylijczycy są najlepszymi piłkarzami świata. Piłka nożna - kącik bukmacherski - Hans Żydenstein - 10.11.2012 Oglądacie Wach-Kliczko ? Piłka nożna - kącik bukmacherski - Argen - 11.11.2012 JEBAĆ WAŁACHA!!! Piłka nożna - kącik bukmacherski - kkap - 11.11.2012 nonkonformista napisał(a):Katolicyzm jest religią dominującą w Brazylii. W Polsce też jest religią dominującą. I marne z tego efekty piłkarskie. Piłka nożna - kącik bukmacherski - Nonkonformista - 11.11.2012 kkap napisał(a):W Polsce też jest religią dominującą. I marne z tego efekty piłkarskie.Bo u nas pewnie jest przedpotopowe myślenie o futbolu. Nie wiem. Nie znam się na tym. Syf, kiła i mogiła. Tyle w temacie. Piłka nożna - kącik bukmacherski - rodnes77 - 11.11.2012 Brazylijskie ulice lepiej uczą gry w piłkę niż polskie szkółki piłkarskie m.in dlatego ,że większość dzieci czy młodzieży która się tam znajduje nie prezentuje odpowiedniego talentu ale ich rodzice mają odpowiedniej grubości portfele. RE: Piłka nożna - kącik bukmacherski - Ratman - 15.01.2018 Czemu na tym wątku tak cicho? czyżby wszyscy stracili zainteresowani piłką nożną? |