Forum Ateista.pl
Portale informacyjne na poziomie - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Wydarzenia i przegląd prasy (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Portale informacyjne na poziomie (/showthread.php?tid=8510)

Strony: 1 2 3

Portale informacyjne na poziomie - Nero - 29.08.2012

Nie wychwalające metod socjalistycznych, z minimalną dawką informacji o Kościele Katolickim, plotek o "gwiazdach", pseudonaukowych wypocin, problemów typu "żona mnie bije" itp..

Propozycje?

Portale informacyjne na poziomie - adi. - 29.08.2012

portale informacyjne w polskim internecie to tragedia
albo masówki typu onet, wp, itp. z cechami typowymi dla mainstreamowych mediów internetowych, czyli mniejszy, lub większy zwrot w lewo, dużo błędów merytorycznych i językowych, chwytliwe nagłówki, chujowa selekcja informacji i słabe serwisy tematyczne
albo jakieś hermetyczne, ideologiczne, nieprofesjonalne, spiskowe itd. jak wolnemedia, bibula, niezalezna.pl, czy inne takie gówna

w miarę godne polecenia jest rp.pl, nie jest to żadna pro-pisowska tuba jak niektóre lewaczki twierdzą, chociaż oczywiście jest zwrot w prawo bardziej niż w lewo. najbardziej ideologiczne są tam blogi, ale ich przecież czytać nie trzeba, zwłaszcza jeśli traktuje się ten serwis jako czysto informacyjny, a nie informacyjno-publicystyczny.

zagramanicznych natomiast nie czytam, bo sprawia mi to dyskomfort. nie mam problemu ze zrozumieniem tekstu angielskiego, gdy szukam jakiejś konkretnych informacji najczęściej zaczynam od przeszukiwania stron angielskojęzycznych, same zapytania do googli też wpisuje najczęściej po angielsku. jednak czytanie każdej informacji po angielsku mnie nie kręci i chuj mnie to, że to rozwijające.
ale chętnie zobaczyłbym anglojęzyczne serwisy informacyjne z których inni korzystają, a nuż któryś mi się spodoba i się przełamię ze swoją niechęcią.

Portale informacyjne na poziomie - Pawcio - 29.08.2012

Właśnie dzisiaj miałem zamiar założyć identyczny temat! Na początku mojego obcowania z siecią czytałem wp.pl Jednak to co tam się teraz dzieje to komedia. To gówno jest jeszcze gorsze od Wyborczej i Faktu razem wziętych. Czytuje Onet, ale również jest to równia pochyła. Skłaniam się ku Interii, ale muszę oswoić się ze stroną. Fajnym portalem jest Gazeta Prawna w wersji online, ale dostęp do większości artykułów jest płatna Smutny

Portale informacyjne na poziomie - Sofeicz - 29.08.2012

Pudelek rządzi.
Przynajmniej nie udają, że im zależy na czymś innym niż tania sensacja.

Portale informacyjne na poziomie - Rojza Genendel - 29.08.2012

Lubię Na Temat, ze względu na ciekawe teksty.
Niestety, układ strony fatalny.

Portale informacyjne na poziomie - Samuel - 29.08.2012

Ja się już do layoutu NaTemat przyzwyczaiłem. Zdecydowanie najlepszy portal informacyjny jak dla mnie.

Portale informacyjne na poziomie - Keyser Söze - 30.08.2012

Korzystam z bbc.com i odpowiednio skonfigurowanego Google News. Polskie portale to jedno wielkie nieporozumienie: z dupy wzięte tabloidowe tytuły, błędy ortograficzne, nieporadne stylistycznie artykuły, wszędzie gołe dupska oraz historyjki o seksie, zdradach, odchudzaniu i pierdolniętych gwiazdeczkach. Mam wrażenie, że targetem tych stron są jakieś półmózgi :-?

Chociaż w sumie money.pl i portfel.pl jeszcze ujdą.

Portale informacyjne na poziomie - Socjopapa - 30.08.2012

Ja czytuję rp.pl i wydanie papierowe. Nie czytuje zasadniczo tzw. białych stron, bo to co ciekawe jest na żółtych i łososiowych stronach.

Money.pl też jest OK, chociaż trochę się pogorszyło.

Na bbc.com czasem zaglądam, chociaż nie jakoś regularnie - po tym gdy obejrzałem wywiad Christiane Amanpour, która jest tam sprzedawana jako gwiazda dziennikarstwa zwątpiłem nieco w ich dziennikarską rzetelność. Kwestia powrotu zagranicznych kibiców z Polski w trumnach, tylko mnie w tych wątpliwościach umocniła.

A co ciekawsze wiadomości i tak są wałkowane na forum na wszystkie strony, więc po grzyba mi portale informacyjne, skoro wszechstronne synopsis mam na forum?Duży uśmiech

Portale informacyjne na poziomie - Hans Żydenstein - 30.08.2012

Śmierć Szczurów napisał(a):A co ciekawsze wiadomości i tak są wałkowane na forum na wszystkie strony, więc po grzyba mi portale informacyjne, skoro wszechstronne synopsis mam na forum?Duży uśmiech
To forum mogłoby kiedyś ewoluować w portal informacyjny. Jaki jest sens czytania komentarzy na onecie, wp itd. ? Tutaj są najlepsze komentarze do bieżących wydarzeń Duży uśmiech

Portale informacyjne na poziomie - Socjopapa - 30.08.2012

Hans Wegeżynsten napisał(a):To forum mogłoby kiedyś ewoluować w portal informacyjny. Jaki jest sens czytania komentarzy na onecie, wp itd. ? Tutaj są najlepsze komentarze do bieżących wydarzeń Duży uśmiech

Też o tym myślałem, ale jakiś bezżyciowiec musiałby to ogarniać. Może w formie RSS by się udało Duży uśmiech Sądzę, że zyskalibyśmy sporo fanów :]

Portale informacyjne na poziomie - Nero - 31.08.2012

Hans Wegeżynsten napisał(a):To forum mogłoby kiedyś ewoluować w portal informacyjny. Jaki jest sens czytania komentarzy na onecie, wp itd. ? Tutaj są najlepsze komentarze do bieżących wydarzeń Duży uśmiech

Co prawda to prawda. Zwróćcie uwagę, że można tu spokojnie podyskutować, na poziomie. Ludzie mają otwarty umysł, ciekawe spojrzenie na różne sprawy.

Śmierć Szczurów napisał(a):Też o tym myślałem, ale jakiś bezżyciowiec musiałby to ogarniać. Może w formie RSS by się udało Duży uśmiech Sądzę, że zyskalibyśmy sporo fanów :]

Należałoby wtedy zrobić jakiś system rekrutacyjny, żeby forum nie zeszło na psy, chociaż z tego, co widzę, to panuje tu selekcja naturalna.

Portale informacyjne na poziomie - Socjopapa - 31.08.2012

Nero napisał(a):panuje tu selekcja naturalna.

Survival of the fittest!Szczęśliwy

Portale informacyjne na poziomie - Keyser Söze - 31.08.2012

Nero napisał(a):Należałoby wtedy zrobić jakiś system rekrutacyjny, żeby forum nie zeszło na psy, chociaż z tego, co widzę, to panuje tu selekcja naturalna.
Dokładnie. Spróbuj w tym temacie się przedstawić, i napisać przy tym jedno z poniższych:

- chrześcijaństwo to jeden wielki zabobon
- nie lubię księży
- Inkwizycja była zła
- w Kościele istnieje problem pedofilii
- bez religii byłoby lepiej
- uważam się za indywidualistę
- uważam, że moi rodzice się mylą
- ateizm jest wartościową postawą
- wolny rynek potrzebuje pewnych regulacji

Jak nie dostaniesz zjeby na kilka stron to będę DZIKO zdziwiony Wywracanie oczami Takie właśnie otwarte umysły tutaj siedzą...

Do listy należy dodać: jestem wegetarianinem/wegetarianką.:p

A za ostatni punkt z Twojej listy zjeba się należy jak nic. Ba, ostrzeżenie się w sumie też należy (za szerzenie karygodnych bzdur), ale regulamin tego niestety nie przewiduje.Oczko

Portale informacyjne na poziomie - Keyser Söze - 31.08.2012

Jak widać przykład idzie z góry Szczęśliwy

Do listy można by jeszcze dodać "interesuję się psychologią i filozofią", ale to już prawie jak wejście w szacie KKK do dzielnicy negroidów.

Hastur napisał(a):Jak widać przykład idzie z góry Szczęśliwy

A skąd:p Ja mówię, że się zjeba należy, ale nie mówię nic o momencie w którym powinna zostać wykonana.

Nie zacytuję z 1984, ale była tam słuszna uwaga, że przeciwników wewnętrznych nie należy zabijać, lecz doprowadzić do tego by zrozumieli swe błędy i wypaczenia, a w efekcie nas pokochali (czyli ideologię wolnorynkową).Szczęśliwy

Fakt, to ostatnie wyznanie to jak ogłoszenie na mszy, że szatan jest wielki.

Portale informacyjne na poziomie - Rojza Genendel - 31.08.2012

Hastur napisał(a):Dokładnie. Spróbuj w tym temacie się przedstawić, i napisać przy tym jedno z poniższych:
...
Dodam jeszcze jedno:
- uprawiam seks poza monogamicznym związkiem.

Napisz, i czekaj na uderzenie pierwszego kamienia :lol2:

Portale informacyjne na poziomie - Nero - 31.08.2012

Hastur napisał(a):Jak nie dostaniesz zjeby na kilka stron to będę DZIKO zdziwiony Wywracanie oczami Takie właśnie otwarte umysły tutaj siedzą...

Myślisz? :]

Portale informacyjne na poziomie - Adam_S - 01.09.2012

Hastur napisał(a):Dokładnie. Spróbuj w tym temacie się przedstawić, i napisać przy tym jedno z poniższych:

- nie lubię księży
- Inkwizycja była zła

Jak nie dostaniesz zjeby na kilka stron to będę DZIKO zdziwiony Wywracanie oczami Takie właśnie otwarte umysły tutaj siedzą...
Korygowanie kinderateizmu\antyklerykalizmu jest działaniem jak najbardziej pozytywnym.

Co do portali informacyjnych - drudgereport.com

Portale informacyjne na poziomie - Palmer - 01.09.2012

- nie lubię księży
- Inkwizycja była zła

Da się zauważyć, że skręcasz coraz bardziej w lewo, za jakiś czas tak Cię skręci, że znów będziesz prawy. :>