To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O istnieniu i wszechświecie
idiota napisał(a):bo twoje pojęcie wszechświata jest... niekonsekwentne Oczko.
Punkt 3 można zmienić - na "Istnieje dokładnie jedno W takie, że nie istnieje Y takie, że Y!=W i W<=Y" i dostajemy z powrotem istnienie dokładnie jednego Wszechświata Uśmiech

idiota napisał(a):dla mnie wszechświat to po prostu tyle co wszystko co istnieje , anie jakiś wyróżniony wielkim wybuchem z jednej a jeszczeniewiemyczym z drugiej strony kawałek tego (co się zwie po prostu wszechświatem badanym przez fizykę).
Relację <= traktowałem jako "jest częścią", ale gdyby zinterpretować ją jako "następstwo czasowe" ... 8O 'W' byłoby jednym z możliwych końców świata, a byty stanami pośrednimi lub początkowymi Duży uśmiech

idiota napisał(a):dla mnie takie cuś morze być równoznaczne z moim Wszechświatem jeśli jest jedynym wszechświatem który zrealizował się we Wszechświecie. nie musi.
Zgadzam się, jest to możliwe, jednak nie jest to jedyna możliwość.
Odpowiedz
ja to sobie wszystko wypbrażam trochę tak jak jest w tym filmiku ło:
http://www.youtube.com/watch?v=8Q_GQqUg6Ts
może to nie jest najporządniejsze przedstawienie sprawy ale jest chyba jedyne w tej formie.
i ładnie się rymuje z tym:
http://www.youtube.com/watch?v=E7FV9aaiwKQ

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości