To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dłuuuugi sen
A jakby sparaliżowanym osobom wszczepić jakieś elektrody stymulujące odpowiednie obszary mózgu aby spowodować ciągłe, nieprzerywane marzenia senne? Należałoby "uśpić" delikwenta i trzymać jego mózg przy życiu... Osoba leżąc w łóżku sama kreowałaby swój świat, rzeczywistość.
Możliwe?
Odpowiedz
Ale po co?
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Czy takie osoby tak czy siak nie mają marzeń sennych?
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Chyba chodzi o te całe świadome sny. Na tym świecie to już dużo nie porobią, a tak to przynajmniej by robili co chcieli podczas snu.
[Obrazek: gw2-sig-asura.jpg]
Odpowiedz
Ci ludzie nie mieli by świadomych snów. Aby wyćwiczyć wchodzenie w świadomy sen trzeba poświęcić kilka miesięcy treningów a i tak to nie daje gwarancji.
Nie wiem czy pozostawanie w fazie ciągłych marzeń sennych byłoby zdrowe.
Wszyscy idą w życiu pod prąd... o ironio

Wszelkie moje stare, socjalistyczne, lewicowe wpisy należy uznać za nieważne i ich najlepiej nie czytać.

Odpowiedz
Own3d napisał(a):Ci ludzie nie mieli by świadomych snów. Aby wyćwiczyć wchodzenie w świadomy sen trzeba poświęcić kilka miesięcy treningów a i tak to nie daje gwarancji.
hmm, nie koniecznie muszą to być świadome sny
Odpowiedz
Own3d napisał(a):Ci ludzie nie mieli by świadomych snów. Aby wyćwiczyć wchodzenie w świadomy sen trzeba poświęcić kilka miesięcy treningów a i tak to nie daje gwarancji.

Kilka miesięcy? Czy ja wiem? Ja kiedyś się w to bawiłem, udało się naprawdę szybko (chociaż może pierwszy raz ma się szczęście), ale nie miałem czasu podtrzymywać umiejętności, zapomniałem o nawykach i wyleciało z głowy. Tak czy siak zamierzam wrócić bo to fajna rzecz
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Cytat:Napisał Own3d [Obrazek: viewpost.gif]
Ci ludzie nie mieli by świadomych snów. Aby wyćwiczyć wchodzenie w świadomy sen trzeba poświęcić kilka miesięcy treningów a i tak to nie daje gwarancji.
Nie sądzę, ja posiadam zdolność świadomego śnienia od bardzo dawno i to bez jakiegokolwiek treningu.Uśmiech
Odpowiedz
The Phillrond napisał(a):Tak czy siak zamierzam wrócić bo to fajna rzecz
No i oprócz tego czas się nie marnuje Oczko
Ile % życia człowiek przesypia?
Nawet jak 30%, to to już coś móc te 30% wykorzystać jeszcze bardziej.
[Obrazek: gw2-sig-asura.jpg]
Odpowiedz
a nie prościej zamiast jakichś elektrod i tak dalej, stare, dobre środki halucynogenne?
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Z tego co czytałem to świadomy sen u niektórych osób występuje bez treningu. Mi się po 2 miechach dopiero udalo pierwszy taki sen mieć Uśmiech
Wszyscy idą w życiu pod prąd... o ironio

Wszelkie moje stare, socjalistyczne, lewicowe wpisy należy uznać za nieważne i ich najlepiej nie czytać.

Odpowiedz
taka osoba tworzyłaby swoje Niebo!
Odpowiedz
Pomysł jest wyśmienity.
Ale...
Oglądałeś Vanilla Sky?
Jest ryzyko awarii...
Odpowiedz
Sam świadomy sen jest naprawdę dobry, ale czy eksperymentowanie na ludziach...
Chyba że taki delikwent sam się zgłosi, jednak czy to ma jakiś większe znaczenie ?
Przy okazji, zawsze jest okazja że może mieć koszmary senne...
"Nie ma u nas miejsca na katedrę teologii"
Thomas Jefferson

Odpowiedz
Sazyr napisał(a):Sam świadomy sen jest naprawdę dobry, ale czy eksperymentowanie na ludziach...
Chyba że taki delikwent sam się zgłosi, jednak czy to ma jakiś większe znaczenie ?
Przy okazji, zawsze jest okazja że może mieć koszmary senne...
Koszmary senne nie trwają wiecznie Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości