To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorobek ideologiczny ludzkości
Uśmiech
ainesidemos napisał(a):j est coś takiego jak "społeczeństwo świata" bowiem ludy żyjące na świecie tworzą jakąś strukturę społeczną wobec więzi jakichkolwiek między dajmy na to Innuitami a Hindusami.
jaką tworzą strukturę Innuici z Hindusami?
proszę o przykład.

Odpowiedz
Cytat:[jaką tworzą strukturę Innuici z Hindusami?
proszę o przykład.

Sam rozumiesz... te opłaty celne na granicy.:]

Co do poniższej kwestii w pełni popieram Socjopatę. Zamordystyczny system, który chce eliminować zamordyzm jest paradoksem samym w sobie. Taki system prędzej, czy później przerodził by się w następny komunizm. W końcu komunizm też był w czystej postaci piękną ideą, więc proszę mi tu nie wyjeżdżać, że ta globalna cywilizacyjka byłaby lepsza. Moim zdaniem są do siebie analogiczne.Uśmiech
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Argen napisał(a):Sam rozumiesz... te opłaty celne na granicy.:]
aaa!!!!
fakt.
zapomniałem.
i jeszcze Hindu-Innui air - linie lotnicze z Dheli na północ Ameryki...

wiesz Argen, ja po prostu nie znoszę kretynizmu co każe ludziom mylić myślenie z mechanicznym postawieniem negacji przed czyjąś tezą.

Odpowiedz
A ja chciałbym, aby mironez był bardziej konkretny. Bo gotowym się założyć, że jak na razie nikt z nas nie kuma o, co mu tak naprawdę chodzi. Ja widzę tutaj albo truizmy (bo to naturalne, że każdy we własnym umyśle dokonuje takich ocen i jedno pochwala, a drugie gani), albo absurdy (jak określił Argen - zamordystyczne eliminowanie zamordyzmu). Prosiłbym więc mironeza o konkrety: dla kogo jest jego system, jak go wprowadzimy, jak ocenimy co jest dobre, a co złe (bo praktycznie każda idea kiedyś przez kogoś została splugawiona) oraz co będziemy robić z tymi, którzy się z nami nie zgodzą.
Odpowiedz
idiota napisał(a):Uśmiech
jaką tworzą strukturę Innuici z Hindusami?
proszę o przykład.

jest rzeczą przypuszczalną, że np. strukturę taksonomiczną.
Odpowiedz
a czy jest to struktura społeczna?

Odpowiedz
jest rzeczą przypuszczalną, że tak.
Odpowiedz
ale jest czy nie jest?
twoje przypuszczenia mnie nie interesują.

czy struktura taksonomiczna (sposób opisu przynależności gatunkowej) jest strukturą społeczną (układem wzajemnie powiązanych elementów składowych społeczeństwa, między którymi zachodzą mniej lub bardziej dynamiczne proces) a jeśli tak, to czemu?
pytanie pomocnicze:
czy taksony (to co tworzy struktury taksonomiczne) są ludźmi (którzy to są elementami struktur społecznych)?

Odpowiedz
idiota napisał(a):czy struktura taksonomiczna jest strukturą społeczną (układem wzajemnie powiązanych elementów składowych społeczeństwa, między którymi zachodzą mniej lub bardziej dynamiczne proces) a jeśli tak, to czemu
?

ponieważ tak się przypuszcza?
Odpowiedz
przypuszczać można, że księżyc jest z sera.

jak już mówiłem: to co ty tam sobie przypuszczasz mnie mało interesuje.

jak coś zaczniesz twierdzić, to napisz.
przypuszczenia zachowaj dla siebie i ewentualnie rodziny.

Odpowiedz
idiota napisał(a):jak coś zaczniesz twierdzić, to napisz.

dobrze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: