To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SONDA (Kurek & Kamiński)
ostatnio natknąłem się w sieci na TEN program:
klik
klik
itd. itd.

jako dziecko oczywiście lubiłem "pszczółkę maję" ale SONDA... przewyższała każdą dobranockę milion razy. zawsze leżałem przed telewizorem na dywanie i chwytałem każdą sekundę programu.

byłem mały więc mało co pamiętam z konkretnych odcinków, ale Kurek i Kamiński byli wielcy. do dziś pamiętam dzień w którym zginęli Smutny

założyłem ten temat jako hołd dla bohaterów mojego dzieciństwa bez których zapewne nigdy nie zafascynowałbym się nauką jak to się stało. mogę tylko żałować, że nie byłem wtedy starszy, aby w pełni zrozumieć to o czym mówili.
Odpowiedz
W sieci jest masa odcinkow sondy, ostatnio jak sprawdzalem na ed2k, ponad stokilkadziesiat - a bylo to kawalek czasu temu.

A tak porownujac do dzisiejszych czasow, to discovery i wariacje sie nie umywaja Uśmiech
Odpowiedz
Również chołd twórcom.

Pamietam jak pokazywali pierwsze urządzenia cyfrowego zapisu, i jak to jeden mowił jakie to drogie, a drugi że to kwestia czasu i będzie tanie.

Sam program był po prostu mistrzowski.
Tak mistrzowski że nawet nie wiem jakich słow użyć by opisać cechy tegoż programu. A nauke potrafili pokazywać w bardzo ciekawych perspektywach i o bardzo różnej tematyce. Czasem sobie coś obejże albo z sieci, czy z yootube.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
Kiedy zgineli bylem nastolatkiem i chodzilem jeszcze do podstawowki. Pamietam ten dzien, bo wtedy przyszedl do mnie kumpel, z ktorym od czasow przedszkola prowadzilem pogadanki o nowosciach technicznych, z hiobowa wiadomoscia o smierci Kurka i Kaminskiego.
Co mi sie najbardziej podobalo w ich programach? Chyba to, ze jeden byl sceptykiem (Kaminski), a drugi (Kurek) optymista gdy tylko przychodzilo przedstawic jakis problem. Obaj przedstawiali soba to, czym powinien cechowac sie naukowiec. Umiec byc wizjonerem, a jednoczesnie chodzic twardo po ziemi.

PS. Potem dowiedzialem sie jeszcze o smierci Tomasza Pycia.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Py%C4%87
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: