Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
A bóg który wybacza największym zbrodniarzom, to symbol łapówkarstwa i kolesiostwa.
Tak to wyglada kiedy ide biblijnego boga i diabła przyrówna sie do naszego swiata.
Na ziemi to bóg jest diabłem a diabeł jest bogiem. :roll:
Lucyfer symbolem oświecenia
Liczba postów: 1,127
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Słyszałem, że taki był pierwotny wizerunek Szatana - boski funkcjonariusz każący złych ludzi. Taki Strażnik Teksasu. Dopiero później stał się be, zły, itede itepe.
Edycja:
KBr napisał(a):Dopiero później stał się be, zły, itede itepe. Zapomniałem napisać, że sam się taki nie stał. Zrobiono z niego złego.
Back to the primitive
Fuck all your politics
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
Osobiscie widze pewna analogie pomiedzy postacia Szatana a Prometeusza z mitologii greckiej. Obdwie te postacie darowaly ludzkosci rozum, Prometeusz kradnac go Atenie i przekazujac ludzkosci, Szatan powiedzial im o drzewie madrosci. Oczywiscie za ta dobroc wobec ludzi obydwac zostali skazani na wieczne meki przez okrutne wyzsze bostwa. Prometeusz zostal skazany na kare cielesna, a Szatan stracil dobre imie i Jahve zrobil z niego glownego zlego.
Btw jako ciekawostka txt o Szatanie jako pierwszym anarchiscie: http://www.sakhar.eps.gda.pl/bunt.htm
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Liczba postów: 3,925
Liczba wątków: 54
Reputacja:
1
Cytat: Wtedy Pan Bóg rzekł do węża: "Ponieważ to uczyniłeś, bądź przeklęty wśród wszystkich zwierząt domowych i polnych; na brzuchu będziesz się czołgał...
To co ten wąż? latał wcześniej?
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
aktyn napisał(a):To co ten wąż? latał wcześniej? A moze miał nogi i chodził?
hmm ... a wiec to nie był wąz!!! To była jaszczurka!!!
Liczba postów: 933
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
KBr napisał(a):Słyszałem, że taki był pierwotny wizerunek Szatana - boski funkcjonariusz każący złych ludzi. Taki Strażnik Teksasu. Dopiero później stał się be, zły, itede itepe.
Edycja:
KBr napisał(a):Dopiero później stał się be, zły, itede itepe. Zapomniałem napisać, że sam się taki nie stał. Zrobiono z niego złego.
Tak, tak tez o tym czytalam. Pierwotnie diabel zasiadal obok boga (na różnych malowidłach itp.) i mu pomagal, potem stracil swoja pozycje
GOTT IST TOT
Liczba postów: 560
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Vacarius napisał(a):A moze miał nogi i chodził?
hmm ... a wiec to nie był wąz!!! To była jaszczurka!!!
Poszukaj sobie Cavanna - Pismo Nieświęte to się dowiesz 
:twisted:
Liczba postów: 3,925
Liczba wątków: 54
Reputacja:
1
mandor napisał(a):Poszukaj sobie Cavanna - Pismo Nieświęte to się dowiesz  Może waszmość uchyli odrobine tajemnicy.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Liczba postów: 334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
W kobiecie dobrze się diabeł czuje:
przez nią mataczy, kusi i szczuje.
Złą pajęczyną chłopa omota,
że babę z diabłem bierze idiota.
A ta go odtąd stale dołuje...