To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diabeł to symbol sprawiedliwości i kary za złe uczynki!
A bóg który wybacza największym zbrodniarzom, to symbol łapówkarstwa i kolesiostwa.

Tak to wyglada kiedy ide biblijnego boga i diabła przyrówna sie do naszego swiata.

Na ziemi to bóg jest diabłem a diabeł jest bogiem. :roll:
Odpowiedz
Lucyfer symbolem oświecenia Duży uśmiech
Odpowiedz
Słyszałem, że taki był pierwotny wizerunek Szatana - boski funkcjonariusz każący złych ludzi. Taki Strażnik Teksasu. Dopiero później stał się be, zły, itede itepe.

Edycja:
KBr napisał(a):Dopiero później stał się be, zły, itede itepe.
Zapomniałem napisać, że sam się taki nie stał. Zrobiono z niego złego.
Back to the primitive
Fuck all your politics
Odpowiedz
Osobiscie widze pewna analogie pomiedzy postacia Szatana a Prometeusza z mitologii greckiej. Obdwie te postacie darowaly ludzkosci rozum, Prometeusz kradnac go Atenie i przekazujac ludzkosci, Szatan powiedzial im o drzewie madrosci. Oczywiscie za ta dobroc wobec ludzi obydwac zostali skazani na wieczne meki przez okrutne wyzsze bostwa. Prometeusz zostal skazany na kare cielesna, a Szatan stracil dobre imie i Jahve zrobil z niego glownego zlego.
Btw jako ciekawostka txt o Szatanie jako pierwszym anarchiscie: http://www.sakhar.eps.gda.pl/bunt.htm
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Cytat: Wtedy Pan Bóg rzekł do węża: "Ponieważ to uczyniłeś, bądź przeklęty wśród wszystkich zwierząt domowych i polnych; na brzuchu będziesz się czołgał...
To co ten wąż? latał wcześniej?
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
aktyn napisał(a):To co ten wąż? latał wcześniej?
A moze miał nogi i chodził?

hmm ... a wiec to nie był wąz!!! To była jaszczurka!!!
Odpowiedz
KBr napisał(a):Słyszałem, że taki był pierwotny wizerunek Szatana - boski funkcjonariusz każący złych ludzi. Taki Strażnik Teksasu. Dopiero później stał się be, zły, itede itepe.

Edycja:
KBr napisał(a):Dopiero później stał się be, zły, itede itepe.
Zapomniałem napisać, że sam się taki nie stał. Zrobiono z niego złego.

Tak, tak tez o tym czytalam. Pierwotnie diabel zasiadal obok boga (na różnych malowidłach itp.) i mu pomagal, potem stracil swoja pozycje Uśmiech
GOTT IST TOT
Odpowiedz
Vacarius napisał(a):A moze miał nogi i chodził?

hmm ... a wiec to nie był wąz!!! To była jaszczurka!!!

Poszukaj sobie Cavanna - Pismo Nieświęte to się dowiesz Uśmiech
:twisted:
Odpowiedz
mandor napisał(a):Poszukaj sobie Cavanna - Pismo Nieświęte to się dowiesz Uśmiech
Może waszmość uchyli odrobine tajemnicy.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
W kobiecie dobrze się diabeł czuje:
przez nią mataczy, kusi i szczuje.
Złą pajęczyną chłopa omota,
że babę z diabłem bierze idiota.
A ta go odtąd stale dołuje...

Szaman 8-)
Odpowiedz
łoł!!!