zefciu napisał(a): gąska9999 napisał(a): Trolling to nie choroba.
No nie. Ale może być przecież objawem choroby.
Cytat:Czasem osoby niewykształcone pierdolą długo bez sensu na tematy na których się nie znają, aż ucho więdnie, to nie zaburzenie, to pewna cecha.
No właśnie. A skąd ta cecha się u Ciebie bierze?
Ja akurat uważam, że to ty trollujesz jak piszesz, że jesteś wierzący.
Mam dla ciebie szacunek, że głębiej zapoznałeś się z religią, że czytałeś te ewangelie i coś na ten temat wiesz.
Religia to zjawisko społeczne i dobrze, że ktoś Ty te rzeczy głębiej zna i upowszechnia lub wyjaśnia na forum. Nie każdy ma ochotę i siłę czytać jakieś ewangelie i dopytywać różne osoby, dlatego dobrze że ktoś taki jak Ty potrafi odpowiedzieć jak ktoś chciałby coś w zakresie religii zrozumieć lub wyjaśnić.
Nie umiem jednak uwierzyć, że inteligentna wykształcona technicznie osoba po głębszym zapoznaniu się ze źródłami religijnymi potrafi być nadal wierząca.
Mnie raczej nie interesuje czytanie źródeł religijnych, tylko czasem chciałabym wiedzieć co konkretnie myślą na jakiś temat konkretni ludzie bo chciałabym zrozumieć ich zachowanie.
Poza forum nie rozmawiam o religii i nie inicjuję takich tematów, raczej dosyć mi przeszkadza jak ktoś w pracy namolnie wlewa mi do ucha jakieś napieprzanie o religii i kościele, nie zawsze można w pracy powiedzieć że to przeszkadza zwłaszcza jak religianccy są szefowie.
Jednak aby sobie jakoś radzić z religianckimi szefami i koleżankami oraz współpracownikami w pracy dobrze jest zwietrzyć wcześniej czego można się po nich spodziewać. Dlatego piszę na forum, żeby sobie jakoś w pracy radzić, żeby mnie całkiem nie zdeptano i nie zaszczuto, że nie chodzę z nimi na wspólne religijne wigilie.
A jeszcze Zefciu mi nie napisałeś nigdy.
Proszę napisz w co wierzysz lub co ci się wydaje prawdopodobne:
- czy Maryja w Niebie oddycha
- czy Maryja w Niebie oddycha powietrzem podobnym jak na Ziemi,
- czy Maryi bije serce i krew czy jej krąży w żyłach w Niebie,
- czy Maryi rosną paznokcie u rąk i nóg oraz włosy
- czy Maryja w Niebie ma wilgotno w ustach czy sucho,
- czy Maryja w Niebie siedzi na krześle lub tapczanie jak słucha modlitw czy słucha modlitw na stojąco
- czy Maryja chodzi w butach czy boso
- czy Maryja w Niebie jest naga czy w ubraniu,
- czy Maryja w Niebie coś widzi na oczy czy siedzi lub stoi w ciemności
- czy Maryja w Niebie przynajmniej czasem lub regularnie robi siku i kupę