To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katolicyzm a ewolucja [wydzielone]
IwoGurdek napisał(a):Ależ oczywiście że upycha. Oczko

Tako rzecze IwoGurdek zatem to prawda :p

Cytat:Z książką Darwina to była metafora ;]

Głębia tej metafory jakoś mi umknęła :p
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Ciesze się ze przyjełes to do wiadomości pilaster ;]

Było spać na polskim kiedy to długimi godzinami doszukiwało się kolejnej metafory w dwu wersowym wierszu ? Oczko
Zawsze gdy piszesz głupiego posta Bóg zabija kotka ... :twisted:

"Dla Ciebie jestem ateistą. Dla Boga, konstruktywną opozycją." - W. Allen
Odpowiedz
Chciałbym pilastrowi przypomnieć, że właśnie on udowadnia istnienie boga za pomocą ewolucji Język

Odpowiedz
A Pan pilaster ciągle o tym Cejrowskim. Nie słyszałem jego wypowiedzi o ewolucji, ale zakładam, że nie jest on entuzjastą tej teorii.

Oto cytaty z Pańskiego Idola Cejrowskiego, pierwszego ultra-katola IV RP:

Trzeba potępiać grzech sodomski, a pederastów wytykać palcami.
  • Źródło: Wystąpienie Wojciecha Cejrowskiego na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim,
Ja z panią nie rozmawiam, bo z głupkami nie ma sensu rozmawiać.
  • Źródło: Program „Warto rozmawiać” (28 lutego 2008)
  • Opis: Zdanie wypowiedziane do Joanny Senyszyn w trakcie dyskusji o propagandzie homoseksualnej w trakcie zajęć z wychowania seksualnego w szkołach.
My katole szanujemy osoby, natomiast zwalczamy zboczenia i grzech. Przyjmuję pewne zasady i staram się do nich stosować. W katalogu tych zasad jest unikanie obrazków z gołymi babami, bo uważam, że to dla mnie szkodliwe. Szkodliwe przede wszystkim duchowo, ale także fizjologicznie. Krótko mówiąc: wolę się podniecać tak jak Pan Bóg przykazał.
Źródło: Playboy

Precz z komuną!
  • Opis: okrzyk skierowany do Ryszarda Kalisza w czasie udzielania przez niego wywiadu przed siedzibą Polskiego Radia.
AIDS to choroba, którą po świecie rozniosły małpy, zboczeńcy i narkomani. Teraz cierpią niewinni ludzie.
Sam decyduję, o tym co szanuję.
Odpowiedz
Hmmm Pan Cejrowski jest zabawną postacią. Niezły z niego showman - bylem na jednym wystapieniu i podobało mi sie. Nie bylo na poważnie i o to chodzi Oczko Jego poglady religijne mnie za bardzo nie interesują. Cenię go jako pisarza, przyjemnie się czyta taką literaturę podróżniczą, chociaż baśniowego zabarwienia nie da się ukryć.

Oglądałem tem wywiad z Senyszyn i powiem że ta riposta ją zmiażdzyła Oczko Polecam. No ale Dawkins to nie jest.

Odpowiedz
epic napisał(a):A Pan pilaster ciągle o tym Cejrowskim. Nie słyszałem jego wypowiedzi o ewolucji,

Czyli epic przyznaje się że zełgał i Cejrowski nigdy, jak twierdził epic, żadnych głupot o ewolucji nie opowiadał?

Cytat:ale zakładam, że nie jest on entuzjastą tej teorii.

a ja zakładam, ze epic jest nazistą, pedofilem i złodziejem w hipermarketach :p

Cytat:Oto cytaty z Pańskiego Idola Cejrowskiego, pierwszego ultra-katola IV RP:

Który z tych cytatów jest "głupotą o ewolucji"?

Odpowiedz
pilaster napisał(a):a ja zakładam, ze epic jest nazistą, pedofilem i złodziejem w hipermarketach :p

Gratuluję inteligencji! Uśmiech
A ja zakładam, że plaster jest samotnym, zakompleksionym facetem, który kradnie pomarańcze w hipermarketach :p

IwoGurdek napisał(a):Oglądałem tem wywiad z Senyszyn i powiem że ta riposta ją zmiażdzyła Oczko Polecam. No ale Dawkins to nie jest.

IwoGrudek, ja też oglądałem i stwierdzam, że ten Pan nie miał już argumentów w dyskusji z panią Profesor Senyszyn, zresztą co tu się dziwić, była to rozmowa Profesora z Szołmenem Duży uśmiech
W przeciwieństwie do ciebie uważam, że przegrał w tej rozmowie na argumenty. Nazwaniem rozmówcy głupkiem, zbłaźnił się.
Odpowiedz
Może było to puste i niepotrzebne a Cejrowski faktycznie nie miał już argumentów ale mina Senyszyn była bezcenna. (Chociaz nie wiem czy ona cały czas się tak nie uśmiecha Oczko)

Odpowiedz
Nadal nie doczekaliśmy się odpowiedzi od epica na jakiekolwiek zadane mu pytanie z zakresu ewolucji. Nadal też epic nie potrafi podać żadnych "głupot o ewolucji" autorstwa Cejrowskiego.

Odpowiedz
pilaster napisał(a):Nadal też epic nie potrafi podać żadnych "głupot o ewolucji" autorstwa Cejrowskiego.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Cejrowski
Cytat:Jest sceptyczny wobec teorii ewolucji, chociaż całkowicie jej nie potępia, ale jak sam przyznaje bliżej mu do kreacjonistycznej wizji stworzenia świata.
Nie jest bezpośrednio, ale skoro pan Cejrowski jest wobec niej sceptyczny to, jak mi mówi doświadczenie, zapewne po prostu jej dokładnie nie rozumie, a skoro nie rozumie to w myślach pewnie popełnia różne głupstwa o ewolucji Język

Odpowiedz
Rexerex. napisał(a):skoro pan Cejrowski jest wobec niej sceptyczny to, jak mi mówi doświadczenie, zapewne po prostu jej dokładnie nie rozumie, a skoro nie rozumie to w myślach pewnie popełnia różne głupstwa o ewolucji Język

głuchy słyszal, jak niemy mówił, że slepy widział :lol2:

W przeciwieństwie do rexerexa i epica, ja naprawdę słysząłem jak Cejrowski mówił o ewolucji (w jakimś programie o pustyni Kalahari) i naprawde niczego mu zrzucic pod tym względem nie mogę.

Nie wykluczam jednak, ze faktycznie mówił jakies głupoty o ewolucji. Prosze je jednak zacytowac, z podaniem źródła.

Odpowiedz
Katolicy popierają ewolucję, nie wierzą w żaden tam inteligentny projekt, z tym że ewolucja sama w sobie jest dla nich inteligentnym projektem Szczęśliwy :p

Popatrzcie jaka ta bozia jest sprytna i wielka, tylko bóg mógł być autorem tego ewolucyjnego ID. Ewolucja to ewidentny dowód istnienia bozi jakich wiele zresztą mamy i napotykamy w codziennym życiu obierając kartofle itd. Duży uśmiech

Bozia siedzi sobie teraz w swoim transcendentalnym domku i kombinuje jak zrobić niewdzięcznej ludzkości dobrze oglądając TVN na cyfrowym Polsacie
---
Rozmowa -Richard Dawkins i George Coyne (też o ewolucji, po polsku)
Odpowiedz
tomasz_s napisał(a):Popatrzcie jaka ta bozia jest sprytna i wielka, tylko bóg mógł być autorem tego ewolucyjnego ID. Ewolucja to ewidentny dowód istnienia bozi jakich wiele zresztą mamy i napotykamy w codziennym życiu obierając kartofle itd. Duży uśmiech

Bozia istnieje, jeżeli przyjmiemy, że zgodnie z licznymi podobieństwami z egipskimi wierzeniami, katolicy wyznają tak naprawdę kult słońca. Uśmiech

ps. Kartofle xD haha
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: