To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy dusza może mieć Downa lub być niewidoma?
Cytat:
Ja uwazam, ze jak ktos wyjmie dwa cytaty z kontekstu to jest to gowno warte.

No to czego w końcu chcesz. Domagasz się logiki, a jak ktoś pokazuje nielogikę to zbywasz to, bo to niewygodne.

Albo rybka, albo pipka, jak mawiał Hamlet.

W nauce nie doszukasz się braku logiki. I tu jest pies pogrzebany.
Odpowiedz
Co ma wyciagniecie cytatu z kontekstu wypowiedzi z logika? Wez sie zastanow co piszesz. Gdzie ty widzisz ta "nielogicznosc"? Ty wiesz co to jest logika chociaz? Gdzie ja napisalem o nielogicznosci nauki? Pokaz mi ta "nielogicznosc" :], ktora chyba tylko ty widzisz. No Triplesix pokaz ta nielogicznosc. Wiesz co to jest wypowiedz wyciagnieta z kontekstu? Moim zdaniem wypowiedz wyc. z kontekstu nie jest=logice:] hahaha. Dalej do dziela i wykazuj ta nielogicznosc...czekaj ja wiem co to jest twoja logika:]

pies i kon...sprzecznosc!!!!
kubek i talerz...sprzecznosc!!!!

Nie no miejscami mnie rozwalasz.

Jesli mi wykazesz ta nielogicznosc masz u mnie 100zl. Wysle priorytetem:]:]:]
Odpowiedz
Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Jesli mi wykazesz ta nielogicznosc masz u mnie 100zl. Wysle priorytetem:]:]:]

Nie wyślesz mu pieniędzy jeśli wykaże ci brak logiki. Wysłałbyś, gdybyś przyjął do wiadomości że wykazał ci brak logiki, czego oczywiście nie zrobisz.
Nawet jeśli cię zetnie, całkowicie zbije twoją argumentację, wykaże sprzeczności i brak logiki, to co z tego skoro najzwyczajniej w świecie będziesz za głupi żeby to zrozumieć : /
Grasz według innych zasad. Skoro odrzuciłeś logikę, jak mamy cię nią przekonać?
Odpowiedz
Przecież nie będę wklejał całej Biblii, żeby pokazać całą nielogiczność tej bajki. :lol2:

A propos: w Królową Śniegu też wierzysz?
Odpowiedz
Bieniu napisał(a):Nie wyślesz mu pieniędzy jeśli wykaże ci brak logiki. Wysłałbyś, gdybyś przyjął do wiadomości że wykazał ci brak logiki, czego oczywiście nie zrobisz.
Nawet jeśli cię zetnie, całkowicie zbije twoją argumentację, wykaże sprzeczności i brak logiki, to co z tego skoro najzwyczajniej w świecie będziesz za głupi żeby to zrozumieć : /
Grasz według innych zasad. Skoro odrzuciłeś logikę, jak mamy cię nią przekonać?

Chyba masz narobione Bieniu cos w glowie. Wedlug "ICH" zasad. Ty naprawde wierzysz w objawiona moc ateizmu i jego logicznosc i nielogicznosc tezimu(przy okazj nie majac pojecia o logice;ale to taki maly szczegol nic nie znaczacy). Jeszcze ani razu nikt mi nie wykazal nielogicznosci na tym forum. Prosze bardzo! Jestem Gotow! Wykazujcie!

Bieniu napisał(a):Przecież nie będę wklejał całej Biblii, żeby pokazać całą nielogiczność tej bajki. :lol2:

A propos: w Królową Śniegu też wierzysz?

W to, ze istnieje taka powiesc jak "Krolowa Sniegu" wierze. Ale, ze istnieje Krolowa Sniegu jako byt o statusie ontologicznym w realnym, rzeczywistym swiecie nie. Claro?
Odpowiedz
Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Wedlug "ICH" zasad.
Gdzie napisałem coś takiego?
Cytat:Ty naprawde wierzysz w objawiona moc ateizmu i jego logicznosc i nielogicznosc tezimu
Hmm, tezim? Co to jest?
Odpowiedz
Nie wie o jaki teizm chodzi. Moj teizm to wiara w transcendentalnego Boga. Wedlug ich i innych zasad, kontekst ten sam. Zasady sa dokladnie takie same.
Odpowiedz
Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Nie wie o jaki teizm chodzi. Moj teizm to wiara w transcendentalnego Boga. Wedlug ich i innych zasad, kontekst ten sam. Zasady sa dokladnie takie same.
Aaach, teizm...
Bo już szukałem w google co to jest "tezim"
Odpowiedz
HE he, bo Bieniu sie pyta i lubi sie ze mna pobawic w podchody hehe. Prawda Bieniu. Nie ma co tez lubie ta zabawe.
Odpowiedz
Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Nie grzech jest przekazywany z pokolenie na pokolenie ale jego skutki.(...) Jakies jeszce uwago do oficjalnej doktryny?

Masz jakieś źródło na to, że przekazywane są skutki a nie sam grzech lub, że ten grzech nie jest popełniany od nowa samym aktem narodzin? Poza tym, wynikałoby z tego, że religijność przodków ich spowiadanie się a nawet śmierć "Jezusa odkupiciela grzechów" nie ma znaczenia dla Boga bo ten grzech ma dla niego status specjalnego i nic nie jest w stanie odwrócić jego oddziaływania. Zaiste wielkie miłosierdzie.

Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Jeden jest wyzszy, a drugi chudszy, mniejszy, wyzszy. Co nie dyskredytuje ich w cyklu zyciowycm. Gdzie wprowadzilem takie rozroznienie? Prosze o cytat, w ktorym tak twierdze.

Wyśmiewałem przecież ten aspekt fizyczności. Napisałeś wcześniej: "Sa w wiecznej szczesliwosci, ale nie moga osobiscie ogladac Boga. Najwieksza nagroda jest ogldanie Boga ". Czym innym jest to niż rozróżnienie na dobrych i... trochę lepszych? Dla płodów tylko wieczna szczęśliwość, a tu "pełen wypas" oglądanie Boga.

Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Jednak jakis konkret. Chcesz wiedziec wiecej, sznur i na drzewo :p

To tylko grzeszne rozwiązanie dla katolika. Dla ateisty śmierć jest końcem, zatem śmierć nie pozwoli na zweryfikowanie jego tez.

Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Nie nie zaruje. Napisale ogole zgodnie z dzisiejsza nauka, a nie dokladnie. Wzglednie i tak nigdzie nie ma z atmych czasow nawet takiej deklaracji. Wszak to nie byl naukowiec, ale Apostol, ktory otzrymal wiedze od Boga w tym temacie. Z pewnosci dla rozjasnienia jakiegos glebszego watku trawiacego apostola w kwestii Boga i jego opatrznosci.

Tą metodę wykorzystywano już do przepowiedni w starożytnym Rzymie, dziś chętnie korzystają z tego wróżbitki. Przepowiednie pełne niedomówień, a mózg ludzki sam szuka zgodności niektóre fakty się zgadzają a resztę dopasowuje się lub zrzuca na to, że to przecież Bóg przekazywał człowiekowi 2 tysiące lat temu więc opis nie może być dokładny.
Odpowiedz
Ate jest zdaje się "zbamowany" forever. Twoje odpowiedzi mają więc moc tzw. "sądów ostatecznych". :lol2:
Odpowiedz
TripleSix napisał(a):Ate jest zdaje się "zbamowany" forever. Twoje odpowiedzi mają więc moc tzw. "sądów ostatecznych". :lol2:

Nie zauważyłem, bylem tydzień zagranicą i nie miałem czasu na dysputy. Cóż, trudno.
Odpowiedz
Wg KK nie ma żadnej różnicy.
Odpowiedz
Chciałam zapytać, czy według religii katolickiej dusze po śmierci widzą i słyszą?
Chodzi mi o zdolność widzenia, bo może według religii katolickiej tam gdzie są nie ma nic co można byłoby widzieć i słyszeć?
No bo według wierzeń katolików Bóg jest niewidzialny, anioły są niewidzialne i dusze są niewidzialne to wniosek z tego taki, że nawet jak dusze w Niebie lub w czyśćcu mają sprawny organ wzroku to mogą sobie popatrzeć jedynie na gołą Maryję albo gołego Jezusa no bo ludzie według wierzeń religijnych katolickich już nic w Niebie nie potrzebują więc chodzą na golasa bez majtek i slipek i innej odzieży.

Chociaż podobno w czyśćcu dusze mają zdolność mowy bo jęczą z żalu nad swoimi grzechami. Więc może dusze w czyśćcu słyszą jęki własne i cudzych dusz według wierzeń katolsów?
No a jak zmarła babcia w wieku 70 lat miała wzrok -5 dioptrii to ile dioptrii ma organ widzenia duszy tej babci?
Odpowiedz
Dla mnie dusza to inaczej przestrzeń uczuciowa wraz z konstrukcjami uczuciowymi.
May all beings be free.
May all beings be at ease.
May all beings be happy
Odpowiedz
Mi chodzi o tę katolicką duszę po śmierci. To w co wierzą katolicy. Czy ta dusza po śmierci człowieka według katolików mówi, jęczy, słyszy i widzi?
Czy może dusza po śmierci według katolików tylko myśli o modlitwie i odczuwa miłość do Boga oraz widzi ciemność i słyszy tylko własne myśli?

Może być też dusza prawosławna albo protestancka czy one widzą i słyszą i mówią?
Odpowiedz
gąska9999 napisał(a): Mi chodzi o tę katolicką duszę po śmierci. To w co wierzą katolicy. Czy ta dusza po śmierci człowieka według katolików mówi, jęczy, słyszy i widzi?
Czy może dusza po śmierci według katolików tylko myśli o modlitwie i odczuwa miłość do Boga oraz widzi ciemność i słyszy tylko własne myśli?

Może być też dusza prawosławna albo protestancka czy one widzą i słyszą i mówią?
A czy według wiary katolickiej dusza może się przemieszczać w przestrzeni? Może dusza jest ślepa i głucha ale przemieszcza się jak nietoperz na echolokaję na ultradźwięki? A może ślepa i głucha dusza jest tylko pociągana na sznurku na smyczy przez pana Boga który widzi wzrokiem - 1 dioptrii?

A tak w ogóle to Pan Bóg widzi w Niebie gołą Maryję z gołą pupą raz wzrokiem -1 dioptrii a raz wzrokiem -5 dioptrii w zależności jakie okulary ma na nosie.
Czasem Pan Bóg też używa kamery i 3 tabletów, przed sobą ma kamerę internetową a na głowie do pasa czarne grube nakrycie głowy taki welon dookoła głowy do pasa. Pod tym kocem czarnym na głowie ma 3 tablety, na głowie okulary w których widzi pod kocem wzrokiem 0,5 dioptrii. A na tabletach ma obrazy z kamery przed sobą na których gołą Maryja tańczy.
Obrazy na tabletach są przekształcone komputerowo:
- na pierwszym tablecie jest obraz gołej tańczącej Maryi jaki widziałby człowiek majæcy wzrok -1 dioptrii
- na drugim tablecie -5 dioptrii
- na trzecim tablecie -8 dioptrii
Tak, że Pan Bóg patrzy na gołą tańczącą Maryję wzrokiem 3 różnych mocy na raz: -1 dioptrii, -5dioptrii i -8 dioptrii.
Tak, że Pan Bóg jest Wszechmogący, Wszechwiedzący, Wszechwidzący a może trójwidzący ( -1 dioptrii, -5 dioptrii, -8 dioptrii).

Gdzieś mi zniknął wpis , że skoro katolicy wierzą, że dusza w czyśćcu jęczy to i mówić powinna umieć. No i chyba powinna słyszeć te swoje jęki bo co to za jęczenie jak się nie słyszy swoich jęków? Jak dusza nie słyszy czy jęczy to pewnie i nie jęczy?
Ale słyszałam, że katolicy wierzą, że w czyśćcu są jęki dusz i skowyt, to dusze powinny umieć mówić oraz słyszeć jęki własne i cudze?
No ale chciałam zapytać jak wierzą katolicy?
Nie wiem czy są tylko głuchoniemi czy też są również 100% głusi, którzy nie słyszą co mówią ale mówią, trudno mi to sobie wyobrazić?
Odpowiedz
gąska9999 napisał(a): A tak w ogóle to Pan Bóg widzi w Niebie gołą Maryję z gołą pupą raz wzrokiem -1 dioptrii a raz wzrokiem -5 dioptrii w zależności jakie okulary ma na nosie.
Czasem Pan Bóg też używa kamery i 3 tabletów, przed sobą ma kamerę internetową a na głowie do pasa czarne grube nakrycie głowy taki welon dookoła głowy do pasa. Pod tym kocem czarnym na głowie ma 3 tablety, na głowie okulary w których widzi pod kocem wzrokiem 0,5 dioptrii. A na tabletach ma obrazy z kamery przed sobą na których gołą Maryja tańczy.
Obrazy na tabletach są przekształcone komputerowo:
- na pierwszym tablecie jest obraz gołej tańczącej Maryi jaki widziałby człowiek majæcy wzrok -1 dioptrii
- na drugim tablecie -5 dioptrii
- na trzecim tablecie -8 dioptrii
Tak, że Pan Bóg patrzy na gołą tańczącą Maryję wzrokiem 3 różnych mocy na raz: -1 dioptrii, -5dioptrii i -8 dioptrii.
Tak, że Pan Bóg jest Wszechmogący, Wszechwiedzący, Wszechwidzący a może trójwidzący ( -1 dioptrii, -5 dioptrii, -8 dioptrii).
Za dużo 50 twarzy Greya.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
Moim zdaniem to energia życiowa jaka nie ma ciała, wad czy czegoś co jest wynikiem tego co ma ciało. Dusza nie ma oczu czy uszu ani więc choroby czy upośledzenia. To jest to co ja uważam, wydaje mi się to najbardziej logiczne
Strona ToTemat - artykuły i filmy tematyczne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: