Liczba postów: 128
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
Sofeicz napisał(a):cyd napisał(a):Sofeicz napisał(a):Wreszcie ta pizdowata UE zabrała się za pryncypia, bo jak dotąd, to robiła wszystko po unijnemu, czyli bez jaj.
Do Inspektora - jak się zapisujesz do koła wędkarskiego i cię przyłapią na tłuczeniu ryb granatami albo prądem, to wylatujesz na zbity łeb.
Dotarło? (to jest pytanie retoryczne, nie musisz odpowiadać). Jest uzasadnienie, że te restrykcje nie powinny dotyczyć spraw związanych z obyczajem. Chodzi w istocie o złe rozporządzenie funduszami.
fundusze unijne a praworządność I tak i nie. W końcu kiedy Polska aspirowała do bycia w UE, to jednym z głównych zadań transformacyjnych była reforma postsowieckiego wymiaru sprawiedliwości, z jego ręcznym sterowaniem, fasadowymi organami i służalczością wobec 'własti'.
A tu się kółko zatoczyło i jesteśmy właściwie w punkcie wyjścia. Myślę, że otworzyło się dużo nowych aspektów. Wiem, że fundusze unijne sa dla nas bardzo ważne. Dlaczego nie są ważne la PiS. Ciekawostka. Ponoć Kaczyńskiego wywieźli do lasu?
Trzeba podważyć wszystko co da się podważyć, gdyż tylko w ten sposób można wykryć to, co podważyć się nie da. T.K.
Liczba postów: 1,110
Liczba wątków: 6
Reputacja:
183
Gladiator napisał(a): Oba artykuły dotyczą ustaleń z lipca, wskazując na niejasne, wręcz mgliste normy prawne jakie powstały w lipcu. Wykorzystano je teraz do rozciągnięcia ich tam, gdzie nie były przewidziane. Przy takich środkach Izba Obrachunkowa UE musi mieć całkowitą pewność i kontrolę nad wydawaniem tak ogromnych sum. Do tego potrzebna jest praworządność w danym państwie, ale nie w narzucanym teraz rozszerzonym zakresie. Mgliste są tylko dla wyznawców ***u. Znalazłem np. poniższe opracowanie, które IMO większość tego umysłowego zamglenia rozwiewa:
http://robertgrzeszczak.bio.wpia.uw.edu....C%81ci.pdf
Fragment:
Zasady te – w świetle Komunikatu – obejmują: legalność (tj. przejrzysty, odpowiedzialny, demokratyczny i pluralistyczny proces uchwalania prawa), pewność prawa, zakaz arbitralności w działaniu władz wykonawczych; niezależne i bezstronne sądy, skuteczną kontrolę sądową, w tym kontrolę poszanowania praw podstawowych, oraz równość wobec prawa.
Nic dziwnego, że pisiorstwo udaje zamglenie, bo łamie praktycznie każdą z tych zasad.
Gladiator napisał(a): Tylko przykładowo. Żadnego głosowania 27:1 nie było, to chwyt propagandowy. Przy przedłużeniu kadencji jest tylko pytanie, czy kto jest przeciw. A wszyscy i tak wiedzieli łącznie z Orbanem, że to czysto wewnętrzna polska rozgrywka. Którego głosowania nie było?
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
cyd napisał(a): Sofeicz napisał(a):Wiem, że fundusze unijne sa dla nas bardzo ważne. Dlaczego nie są ważne la PiS. Ależ są ważne dla PiSu, bo Krewni i Znajomi Królika już obsiedli te wszystkie te tajemne Agencje i Sotnie, które wydają unijne miliardy dla innych KiZK.
Oni po prostu grali na tym, że Unia jest zajęta największym kryzysem gospodarczym w swojej historii i będzie stosować zasadę "nie czas żałować róż ...".
Ale chyba się przejechali, bo ci pizdowaci biurokraci w końcu się postawili.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
75
Wyznanie: żadne
Sofeicz napisał(a): ci pizdowaci biurokraci w końcu się postawili. Nie. To nie pizdowaci biurokraci się postawili - to z definicji niemożliwe.
Taka była wola polityczna przywódców państw członkowskich UE,
bez tego żaden biurokrata nie dokładałby sobie dodatkowej roboty.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Liczba postów: 1,197
Liczba wątków: 10
Reputacja:
174
Tak mozna sadzic z wypowiedzi w Parlamencie Europejskim i wypowiedzi przywodcow panstw - skqpcow. To raczej Niemcy lawiruja i chca doprowadzic do kompromisu miedzy dwoma skrajnymi obozami, ale cos ciezko idzie.
02.12.2020, 09:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2020, 09:31 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Adam M. napisał(a): Tak mozna sadzic z wypowiedzi w Parlamencie Europejskim i wypowiedzi przywodcow panstw - skqpcow. To raczej Niemcy lawiruja i chca doprowadzic do kompromisu miedzy dwoma skrajnymi obozami, ale cos ciezko idzie.
Ja to bym po prostu poczekał na miejscu UE jakiś czas aż będzie inny rząd w Polsce, taki z którym bez problemu da się dogadać. Odnoszę wrażenie, że PiS jebnie prędzej niż za trzy lata. Za dużo chorych akcji odpierdalają ostatnimi czasy. Drożyzna też nadciąga, dochodza nowe podatki, ktore też zrobią swoje z nastrojami ludzi. Tania ropa w dobie światowej pandemii dobija już do 4,60 za litr gdzie powinna być tania jak barszcz, a ulubiony trunek narodu - małpeczki seteczeki, które były od dawien dawna po 5 zł, teraz widziałem już po prawie 7 zyla. A jeszcze nie wszedł podatek od małpek.
Wczoraj w TVPis podano info, że Polskę i Węgry wesprą Grecja, Portugalia i kilka innych państw. Dziś Grecja i inne państwa siedzą cicho, a Portugalia oficjalnie wsparła mechanizm, który ukarze Polskę za pisowskie zmiany przy TK.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiado...n,79cfc278
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
|