To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11.11.2010
Sychu napisał(a):Musisz być bardzo niezależny od innych ludzi skoro możesz sobie pozwolić na takie pogardliwe wobec nich zachowanie.

Ależ jestem zależny, tyle tylko, że nie każdy musi mnie lubić. A ja nie muszę być dupowłazem albo subtelnym interlokutorem.

Socjopata napisał(a):Pisze osoba, która nieraz twierdziła, że należy się doskonalić, dążyć do tego co niekoniecznie popularne i przynoszące zyski...

Tyle, że postępowanie według debilnych maksym nie jest dla mnie doskonaleniem się. Zresztą podaj jakikolwiek przykład chociaż jednego człowieka, który oddał życie za możliwość głoszenia ideologii, której nienawidził. Nie ma takiego człowieka.

Cytat:Oczywiście, że tłumaczenie jest o kant potłuc, ale gdyby ktoś tak robił, to byłby to najwyższy stopień wierności ideałowi wolności słowa, którą m.in. Ty chyba też lubiłeś/lubisz szermować, jako wartością najwyższą.
Nie wiem czy kiedyś twierdziłem, że to wartość najwyższa. Na pewno jest to wartość, ale są ważniejsze sprawy. Antykomunista, który oddałby życie za to, by komuniści mogli szerzyć propagandę komunistyczną to idealistyczny głupek i jak mawiał Lenin Duży uśmiech pożyteczny idiota.

Cytat:Gówno warte jest prezentowanie czegoś jako ideału, jeśli ma to służyć tylko własnym partykularnym interesom (wpół-dosadny sposób wyrażenia myśli).
Nie kumam, przecież ta wolność słowa nie służy tylko moim interesom. Sychu może mnie zbluzgać jeśli chce (albo napisać, że to moja postawa jest debilna), ale widocznie jest ponad mój plebejsko-robolsko-chamski poziom Oczko
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
ACAB napisał(a):Odbili sobie za to na panach od herbaty narodowej prawdopodobnie gdy ci zostali sami pod pomnikiem Dmowskiego.
Znaczy Sendecki w łeb dostał? Na ich kanale youtube cisza...
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
Odpowiedz
Czy w kubek Sendecki dostał to chyba nie,możliwe że go tylko postraszyli.Widziałeś może na filmikach tv narodowej bardzo często pojawiał się banner z Romanem Dmowskim na którym był ten słynny cytat o obowiązkach polskich,jak na komuchów przystało skolektywizowali go sobie.

http://img87.imageshack.us/img87/6439/netaz.jpg

Jakie chuligany8)
Hardcore squadrista!
Hardcore fascista!
Hardcore squadrista!
Hate For Breakfast!
http://www.ultrapatriot.xn.pl/
Odpowiedz
Do wątku hołoty dorzucę tylko, że lewactwo z reguły reprezentują ćpuny, zachlani menele i inne "ciekawostki przyrodnicze". Poza tym jak inaczej nazwać bandę idiotów, która napier... tymi cholernymi gwizdkami?

Poza tym pojęcie "lewactwo" nie jest tożsame z pojęciem "lewicowy". Nie mieszajmy tych dwóch pojęć.

EDIT:

Tgc, jeszcze nie słyszałem o tym, żeby geje zorganizowali kiedykolwiek jakąkolwiek imprezę o charakterze patriotycznym. Powód jest prosty: przyzwoici homoseksualiści, podobnie jak przyzwoici heteroseksualiści, nie manifestują swoich preferencji seksualnych. Dla normalnego człowieka, jego seksualność jest jego prywatną sprawą.
Odpowiedz
"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania" Wolter
Odpowiedz
Już przerabialiśmy ten cytat w tym temacie.
There is a crack in everything. That’s how the light gets in.
Odpowiedz
A ta manifestacja narodowców to było uczczenie święta czy też była to manifestacja polityczna posiadająca postulaty do spełnienia?
Odpowiedz
Uczczenie święta. Żadnych postulatów, petycji itp.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Tyle, że postępowanie według debilnych maksym nie jest dla mnie doskonaleniem się. Zresztą podaj jakikolwiek przykład chociaż jednego człowieka, który oddał życie za możliwość głoszenia ideologii, której nienawidził. Nie ma takiego człowieka.

Dlaczego? Każda maksyma, która nie przynosi żadnych korzyści może zostać określona mianem debilnej. Co z tego, jeśli realizując ją rzeczywiście postępuję zgodnie z tym co głoszę, co jest chwalebne, acz rzeczywiście nie spotkałem się z osobą, która akurat tą maksymę by realizowała. Fakt, że ideał nie został ucieleśniony, powoduje, że jest mniej warty dążenia do niego?

lumberjack napisał(a):Nie wiem czy kiedyś twierdziłem, że to wartość najwyższa. Na pewno jest to wartość, ale są ważniejsze sprawy.

Jakie na przykład? Jedynie słuszne, czytaj prawicowe, poglądy?

lumberjack napisał(a):Antykomunista, który oddałby życie za to, by komuniści mogli szerzyć propagandę komunistyczną to idealistyczny głupek i jak mawiał Lenin Duży uśmiech pożyteczny idiota.

Fakt, ale jest różnica, między obroną prawa do głoszenia poglądów, a głoszeniem propagandy.

Różnica jest znacząca - propagandą jest "kapitalistyczny wyzyskiwacze spowodowali kryzys, by okraść masy robotnicze" a głoszeniem poglądu jest "moim zdaniem, opartym o analizy ekonomistów (tu następuje powołanie osób, najlepiej z podaniem źródeł), kryzys został spowodowany w głównej mierze przez bańkę spekulacyjną na rynku nieruchomości, wynikłą z błędnej i nieostrożnej oceny ryzyka przez podmioty zarządzające bankami" (mniejsza o to czy to prawda, czy nie). Różnica rzuca się moim zdaniem w oczy.

O ile będę bronił prawa do prezentowania poglądów, nawet takich z którymi się nie zgadzam, o tyle nie będę bronił prawa do szerzenia propagandy (moim zdaniem takie prawo nie istnieje).

lumberjack napisał(a):Nie kumam, przecież ta wolność słowa nie służy tylko moim interesom. Sychu może mnie zbluzgać jeśli chce (albo napisać, że to moja postawa jest debilna), ale widocznie jest ponad mój plebejsko-robolsko-chamski poziom Oczko

Nie o to chodzi, tylko o to, że broniłbyś własnego prawa do głoszenia poglądów, ale nie broniłbyś prawa innych do głoszenia poglądów, co jest uznawaniem wolności słowa za wartą obrony, jedynie gdy służy Twoim interesom.

Rozumiem, że ten "plebejsko-robolsko-chamski poziom" brzmi ładnie jako zabieg retoryczny, ale trochę się zużył, szczególnie, że nie prezentujesz takowego (to nie kwestia wyłącznie języka, gdyby były wątpliwości).
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
abigor napisał(a):Tgc, jeszcze nie słyszałem o tym, żeby geje zorganizowali kiedykolwiek jakąkolwiek imprezę o charakterze patriotycznym.
A ja słyszałam. Ba, w moim własnym mieście.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Dlaczego? Każda maksyma, która nie przynosi żadnych korzyści może zostać określona mianem debilnej.

Ok. W takim razie z mojego punktu widzenia akurat ta maksyma jest debilna, bo mam taki, a nie inny system wartości (który z kolei może być debilny dla kogoś innego, ale mam to w dupie :] ).

Cytat: Co z tego, jeśli realizując ją rzeczywiście postępuję zgodnie z tym co głoszę, co jest chwalebne, acz rzeczywiście nie spotkałem się z osobą, która akurat tą maksymę by realizowała. Fakt, że ideał nie został ucieleśniony, powoduje, że jest mniej warty dążenia do niego?
Nie. To znaczy, że to w ogóle nie jest ideał. Dla nikogo. W tym dla tych, którzy są jego niby zwolennikami. Jak Sychu odda życie za to, żebym mógł szydzić z jego poglądów, to wtedy przyznam mu rację Język

Cytat:Jakie na przykład? Jedynie słuszne, czytaj prawicowe, poglądy?
Haha, zupełnie nie o to chodzi. Te ważniejsze sprawy, to mama, tata... no rodzina po prostu. Za mamę to bym oddał życie, a nie za to, by jakiś komunistyczny debil głosił swoje komunistyczne poglądy.

Cytat:
Fakt, ale jest różnica, między obroną prawa do głoszenia poglądów, a głoszeniem propagandy.

Różnica jest znacząca - propagandą jest "kapitalistyczny wyzyskiwacze spowodowali kryzys, by okraść masy robotnicze" a głoszeniem poglądu jest "moim zdaniem, opartym o analizy ekonomistów (tu następuje powołanie osób, najlepiej z podaniem źródeł), kryzys został spowodowany w głównej mierze przez bańkę spekulacyjną na rynku nieruchomości, wynikłą z błędnej i nieostrożnej oceny ryzyka przez podmioty zarządzające bankami" (mniejsza o to czy to prawda, czy nie). Różnica rzuca się moim zdaniem w oczy.

O ile będę bronił prawa do prezentowania poglądów, nawet takich z którymi się nie zgadzam, o tyle nie będę bronił prawa do szerzenia propagandy (moim zdaniem takie prawo nie istnieje).

Hehe, sprytnie to rozdzieliłeś, ale co w przypadku, gdy czyjeś poglądy nie różnią się niczym od propagandy? Vide poglądy użytkowniczki Abangel.

I co z kabaretami? Wyśmiewając jakąś opcję polityczną sieją propagandę - zakazałbyś im działalności?

Cytat:
Nie o to chodzi, tylko o to, że broniłbyś własnego prawa do głoszenia poglądów, ale nie broniłbyś prawa innych do głoszenia poglądów, co jest uznawaniem wolności słowa za wartą obrony, jedynie gdy służy Twoim interesom.

Kurde, tak szczerze to powiem ci, że nie wiem zbytnio co bym robił. Jakby była taka możliwość i nie ryzykowałbym zbyt wiele, to i cudzej wolności słowa bym bronił.

Cytat:Rozumiem, że ten "plebejsko-robolsko-chamski poziom" brzmi ładnie jako zabieg retoryczny, ale trochę się zużył, szczególnie, że nie prezentujesz takowego (to nie kwestia wyłącznie języka, gdyby były wątpliwości).
A weź spierdalaj!

Oczko
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
abigor napisał(a):Uczczenie święta. Żadnych postulatów, petycji itp.
Ja Wam prawdę powiem. Choć to nie do końca po mojej myśli, niewiele rzeczy tak może narodowcom pomóc jak głupi przeciwnik.
Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):A ja słyszałam. Ba, w moim własnym mieście.

Czyli co, ogłaszali że robią manifestację patriotyczną dla gejów? Czy akurat organizował ją ktoś kto był momosiem?
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):A weź spierdalaj!
Oczko

ZapamiętamOczko

A poważnie - oczywiście nie zabroniłbym kabaretom występowania. To jednak jest pewna konwencja artystyczna i co do zasady jeździ się po każdym, który się napatoczy i uwypukla po prostu różne dziwne jazdy, więc propagandą bym tego nie nazwał.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
abigor napisał(a):Czyli co, ogłaszali że robią manifestację patriotyczną dla gejów?
Tak, dokładnie. Zwykle dotyczy to dwóch osób: Marszałka, oraz Władysława Warneńczyka.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):ZapamiętamOczko

A poważnie - oczywiście nie zabroniłbym kabaretom występowania. To jednak jest pewna konwencja artystyczna i co do zasady jeździ się po każdym, który się napatoczy i uwypukla po prostu różne dziwne jazdy, więc propagandą bym tego nie nazwał.

A Szkło kontaktowe na tvn24? przecie to nic innego jak robienie kabaretu i subtelne szydzenie ze wszystkich partii oprócz PO. Oczywiście o PO tez się czasem cosik zdarzy, ale masz tam głównie szydzenie z PiSu.

Nie wszystkie kabarety atakują po równo każdą partię. Sieją propagandę, oj sieją, ale mi to nie przeszkadza. Wolność słowa może obejmować propagandę. Wg mnie przynajmniej.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):A Szkło kontaktowe na tvn24? przecie to nic innego jak robienie kabaretu i subtelne szydzenie ze wszystkich partii oprócz PO. Oczywiście o PO tez się czasem cosik zdarzy, ale masz tam głównie szydzenie z PiSu.

Widocznie nie przeginają, skoro się jeszcze nikt nie czepił:>
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=phosETWECUw

Obłudne skurwysyny. :[
Odpowiedz
abigor napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=phosETWECUw

Obłudne skurwysyny. :[

http://www.youtube.com/watch?v=CprCmATAqBc
8)

Olejniczak chce zdobyć głosy tolerancyjnej warszawski stąd tak się ciśnieniuje na 11 listopada.W jakimś programie powiedział nawet że wg niego Marsz Niepodległości powienien zostać rozwiązany.Złamas.

http://www.mmwarszawa.pl/10493/2010/11/1...anged=true

Duży uśmiechDuży uśmiechDuży uśmiech
Hardcore squadrista!
Hardcore fascista!
Hardcore squadrista!
Hate For Breakfast!
http://www.ultrapatriot.xn.pl/
Odpowiedz
Rany, widziałem ten stek bzdur. Chyba gorzej niż wybiórcza.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości