PTRqwerty napisał(a):Nie no wiem wszystko o tym o czym pomyślałem. Jeszcze nie zdecydowałem się tworzyć Nieba, póki co to co jest to tylko moje wyobrażenia, a co zatem idzie wiem to wszystko.Skoro tak, to jaki był cel tego wyobrażenia sobie n-światów i ich symulowania poprzez przemyślenie ich?
Nie można było od razu podjąć decyzji o stworzeniu świata x?
PTRqwerty napisał(a):tworzę NieboNa czy polega to tworzenie?
Czym różni się tworzenie od przemyślenia?
PTRqwerty napisał(a):Nikt nie twierdzi, że Bóg myśli szybko.Nie chodzi o prędkość myślenia tylko o w ogóle możliwość jego zaistnienia w rzeczy myślącej dzięki upływowi czasu czyli możliwości zachodzenia różnych zdarzeń w tej rzeczy.
PTRqwerty napisał(a):Tak, jest powolną kupą złomu. Dlatego wśród określeń Boga takich jak wszechmoc, wszechwiedza, wszechmądrość nie ma wszechprędkości.No ale skoro jesteś wszechmocny to może mógłbyś uczynić sie wszechprędki.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!