To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teorie spisku! Prawdziwe?
OFCA napisał(a):Cywilizacja, którą również próbowały wyrżnąć inne kontynenty, która powstała w tyglu najazdów i podbojów, upadków i rewolucji, która sama była palona i mordowana, która pokonała faszyzm i komunizm, która pamięta holocaust i nie chce aby się kiedykolwiek powtórzył, która walczy z rozprzestrzenianiem broni biologicznej, chemicznej i jądrowej szczególnie wśród państw głoszących zbrodnicze zamiary i propaguje prawo jednostki do bycia zboczoną i nie zabitą z tego powodu.
Od kiedy to coś,co ktoś ci chce zrobić jest twoją zasługą...?"Zasługami" zachodu jest to co on zrobił i robi.Pokonanie własnego nazizmu i komunizmu to rzeczywiście ogromne "zasługa"... Zachód wspaniale walczy z rozprzestrzenianiem broni chemicznej biologicznej i atomowej, jakieś 98% znajduje się w rękach naszej kultury,większość wśród państw nie tylko głoszących zbrodnicze zamiary ale je prowadzących (USA Irak, Afganistan i Iran, Rosja Czeczenia, Anglia Afganistan i Irak, Izrael Palestyna, Francja jeszcze niedawno Algeria).
Odpowiedz
Zatkało mnie
Ciemnota ludu gwarancją cudu
Odpowiedz
To dobra oznaka.Mogłeś zareagować na dwa sposoby:1)sięgnąć do pokładów wtłoczonych ci uprzedzeń i racjonalizować swoje dotychczasowe poglądy; albo 2) przejrzeć na oczy.

Łatwo jest popaść w samozadowolenie wyższej cywilizacji ludzi walczących z barbarzyństwem i nie rozumiejących, czemu ci barbarzyńcy nie chcą zrozumieć, że są barbarzyńcami a my cywilizowanymi, skoro u nas jest to oczywiste. Gorzej jest przyjąć punkt widzenia tych innych i zrozumieć, że to my jesteśmy barbarzyńcami.
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):przejmujesz sie losem trzeciego swiata,

Aż tak bardzo cię to dziwi?? W przeciwieństwe do ciebie to ja się przejmuję.

Adam napisał(a):podczas gdy większość praw i przywilejów dotyczy właśnie ich.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kobieta_w_islamie

Przeczytaj to. ale i tak potraktuje twoją wypowiedź jako kiepski żart bo nie wierzę by ktoś o zdrowych zmysłach mówił to poważnie.

Cytat:Więc żyj zadowolony ze swojego nieszczęścia, szczęśliwy bo wykastrowany.

Zaprawdę nie wiem o czym mówisz człowieku... Ja jestem szczęśliwy i nikt mnie nigdy nie kastrował!!!

Cytat:Oczywiście,że z chęcią zamieszkałbym w Iranie,Malezji albo Indiach.Takiś dumny z Polskiego syfu?

Też bym się bardzo cieszył jakbyś tam jak najszybciej wyjechał. Ja tu żadnego syfu nie widzę za to jestem dumny że jestem cywilizowanym Europejczykiem.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Nie twierdzę,że przywileje kobiet w Islamie są tak przytłaczające jak w Europie,ale miałem głównie na myśli ich przywileje finansowe (obowiązek finansowania przez męża nie tylko domu,ale też wyposażenie żony w jej własny oddzielny majątek) oraz konieczność opieki męża nad żoną (o zgrozo, propagandowy artykulik ma to w swoich cytatach,ale,co typowe dla mizoandrii, nie zwraca na to uwagi) oraz obowiązek mężczyzny do walki na wojnie.

Zauważyłeś też zapewne, że artykuł porusza teorię uzyskania przez kobiety Islamu wyższej roli, ale jakoś nie ma tego drugiego spojrzenia... Są w nim też różne kłamstwa, np. mniej praw przed sądem.

No ale jak by nie było, jeżeli ty jesteś szczęśliwy w Europie i nikt cię tu nie prześladuje to kobiety na Bliskim Wschodzie też mogą być chyba szczęśliwe i nikt ich nie prześladować...?No i być dumne, że są cywilizowanymi Azjatkami. Czy zabronisz im tego?
Odpowiedz
Chyba po prostu inaczej postrzegamy kwestie szczęścia. Kobiety w Afganistanie Talibów na pewno nie były szczęśliwe. A nakaz zakrywania ciała w pozostałych krajach muzułmańskich to łamanie praw człowieka w biały dzień.

EH
Odpowiedz
Skywalker w Polsce na pewno nie jest szczęśliwy a nakaz chodzenia w spodniach to łamanie praw człowieka w biały dzień.
Odpowiedz
Adam napisał(a):nakaz chodzenia w spodniach to łamanie praw człowieka w biały dzień.

Wsadziliby by cię za noszenie na mieście spódnicy??

EH
Odpowiedz
Zakopaliby mnie na śmierć,jak nie to wyrzucili z pracy,ze szkoły,może wsadzili do psychiatryka.A na przykład we Francji wsadziliby kobietę w chuście do paki.

A teraz odpowiedz mi na pytanie, czy w Malezji wsadziliby do pudła kobietę w dżinsach, ale nie sięgającą do połowy dupy tylko do kostek i w bluzie i z chustką na głowie...?
Odpowiedz
U nas zakopuja, tam podzynaja gardlo tepym nozem i filmuja lub kamienuja. Jaka roznica ? Wole, zeby mnie incydentalnie skopano, niz incydentalnie poderznieto gardlo lub ukamieniowano za ateizm / apostazje. W dodatku dla fantazji moge zyc na dowolnym stopniu dekadentyzmu (chocby zyc sobie z rasową kurewka, jak mnie najdzie ochota), chlac wodke, palic trawke i sluchac black metalu, za co najwyzej mnie skopia ("ty brudasie"). Za zdrade nie grozi kamieniowanie, a proba cenzurowania "antyreligijnyh wystapien przeciw porzadkowi" jest tlumiona z duzym trudem (vide casus Nieznalskiej), poza incydentalnymi przypadkami. Mimo wszystko wole polskie kopanie, niz szariat.

BTW, Czeczeni, bo gdzies tu widzialem wspomnienie, juz mieli szanse na swoje panstwo. Anarchia, wladza "polowych pulkownikow", typowo azjatycki narod z nozem w zebach: http://osw.waw.pl/pub/prace/nr9/01.htm#5
Null pointer exception
Odpowiedz
Ale Adam ma racje ze nasza kultura generuje te same uprzedzenia tylko z przeciwnym wektorem.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Ale powiedz mi w końcu, w których niby krajach poderżnięto by kobiecie gardło za wyjście w dżinsach, gdyby poza tym się nie odsłaniała,i czemu tak myślisz...?Pod hidżabem możesz nic nie mieć i wkłada się go znacznie łatwiej niż dżinsy mężczyźnie w Europie.Co to za wyszukiwanie opresji...?

Cenzura w Polsce jak najbardziej istnieje.Np. jak byś chciał napisać,że murzyn jest statystycznie mniej inteligentny od angolosasa,to byś został zbanowany na Katoliku.A możesz wcale nie nawoływać do przemocy,możesz nawet nie być rasistą,po prostu chcesz zaprzeczyć ludziom,którzy cię dyskryminują dając dodatkowe punkty murzynom.Bo ci ludzie wnioskują o potrzebie dodatkowych punktów właśnie z dogmatycznie przyjętej tezy o równości.Ale ty swojej nie możesz nawet postawić. Więcej, za kwestionowanie holokaustu idzie się do pierdla a z Ahmedinedżada i jego wątpliwości się wszyscy śmieją.Pewnie w Iranie mają wolną prasę a wszyscy się śmieją że u nas wolno studiować historie Mahometa,podczas gdy wszyscy wiedzą jak było.
Odpowiedz
Różnica polega na tym że że w krajach muzułmańskich prawo jest regulowane przez religię. W Polsce w zasadzie też, ale tylko w śladowym stopniu.

EH
Odpowiedz
Branie za perspektywę religii jest ważne dla nas na tym forum,ale to tylko nasz punkt widzenia.Dla nas opresyjność religijna jest bardziej ciążąca niż inna,dla kogoś inny rodzaj opresyjności będzie bardziej ciążący.A obiektywnie opresyjność to opresyjność.
Odpowiedz
Jak wiadomo żaden inteligentny człowiek nie wierzy w spiskowa teorie dziejów , poniewaz gdyby uwierzył przestałby być w powszechnej opinii inteligentny. Zostawiając juz masonów i iluminatów na boku (dla samodzielnie myslacych jest literatura) zajmijmy się zwspółczesną rzeczywistością - dziłaniami KGB.
Poniższy link odnosi się do wystąpienia agenta FBI Cleona Skoeusena przed Kongresem USA w styczniu 1963 roku. Przedstawił on tam zagrożenia ze strony ZSRR w toczącej się wówczas wojnie ideologicznej. Zdziwi może niektórych jak w postępowe i nowoczesne poglądy zostały wymyślone na Łubiance w Moskwie i zaszczepione społeczeństwom. Promocja zboczeń , niszczenie rodzin, wolność dla wszystkiego itp. Dodam tylko, w linku podany jest oficjalny adres pod którym znajdują się w te dokumenty w postaci mikrofilmów.

http://www.uhuh.com/nwo/communism/comgoals.htm
Odpowiedz
Niewatpliwie sa to czynniki destrukcyjne dla ogolnej sily Państwa. Zreszta do dzisiaj stosowane przeciez masowo i oficjalnie. Tylko pytanie kto stoi za tym teraz kiedy "komunistow" juz nie ma. To jest element wiekszego planu.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Hitler - międzynarodowy spisek żydowski
Kaczyńscy - "układ"
Kilgore - większy plan

Kto jeszcze chce nas zniszczyć?? Duży uśmiech

EH
Odpowiedz
Chce nasz zniszczyc "wiekszy plan"?

Wyraznie widac ze homoseksualisci, "uciskane kobiety", wszyscy zniewoleni co nie maja nad soba szlachetnego swiatla postepu liberalnego sa wykorzystywani w walce o globalna dominacje.

Odpowiedz
Napisz to jeszcze raz ale z sensem i bez ironi bo nie bardzo zrozumiałem przekaz.

EH
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Niewatpliwie sa to czynniki destrukcyjne dla ogolnej sily Państwa. Zreszta do dzisiaj stosowane przeciez masowo i oficjalnie. Tylko pytanie kto stoi za tym teraz kiedy "komunistow" juz nie ma. To jest element wiekszego planu.

ZSRR przegrał wojne gospodarczo -polityczne, wygrał ideologicznie zaszczepiajac określone zachowania. Wiekszość zaszczepionych idei żyje juz własnym życiem jest poważana. W praktyce cała Europa stała się lewacka i przyjęła te idee., które w swym założeniu były destrukcyjne. Po prostu wiedziano ,że tak zatomizowane społeczeństwo , bez zasad , silnych związków rodzinnych, osłabia państwa (tu wroga ) , staje się idealnym tworem do manipulacji , co zresztą sam zauważyłeś. USA przegrało wone w Wietnamie na bazie trudności wewnetrznych. Protesty społeczne Freedom, miłość, hippisi , te wszystkie tendencje wzmacniało Hollywood , tworząc antywojenne obrazy o pseudogłębokiem przesłaniu. Powstanie tych filmów finansował ZSRR, chąc osłabić ducha Amerykiw wojnie wietnamskiej i udało mu się. Wielcy producenici z Hoollywood nie mieli skrupułów i pewnie własne imteresy.
Teraz tak ładnie nasycone ideami made in KGB lineralne społeczeństwa sa niczym masa plastyczna , która mozna dowolnie układać. Nie mma przecież wywodzacej się z chrześcijaństwa zasady - prawda i fałsz. Prawdą jest to co mówi wiekszość , nie ma , rzeczy dobrych o złych , sa jedynie akceptowalne w danym czasie . Dziś akceptujemy to , jutro co innego, wszystko jest relatywne . Teraz można wprowadzić pojęcie trendii i ludzie pójdą jak owce (dawniej mówiło stado baranów) za tym co akurat zostnie im przedstawione jako wartościowe według uznania.
Dlatego tak mocno walczy się z chrześcijaństwem , ponieważ daje ono pewna stałą i niezmienna skale wartości, punkt odniesienia , przez co jest bardzo niebezpieczne. Stoi w sprzeczności z realtatywizmem , utrudnia manipulacje ludźmi.

Pytanie zasadnicze : Po co to wszystko ?

Dla tego samego , co przed setkami i tysiacami lat. Władzy nad ludźmi. Nic się przecież nie zmieniło , jedynie sposób. Kiedyś potrzebne były pałki , karabiny, siły policyjne szukające wywrotowców, teraz wystarczy panować nad umysłami i nikt żadnej rewolucji nie zrobi. Poprawność polityczna jest takim policjantem. Nie potrzeba urzędu cenzorskiego , portale gazety się same cenzurują, atmosfera poprawności politycznej jest wystarczająca.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: