Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Shaw89 napisał(a):I co mam teraz zacząć myśleć? Że muzułmanie ode mnie z akademii medycznej jutro wysadzą autobus, którym wracam do domu?
Nie musisz tak myslec. Niczego nie wysadza. Jeszcze nie dzis. ;-) Na razie sa goscmi i jako tacy beda udawac asymilacje. Niektorzy nawet pojda z Toba na wodke i papierosa zapala. Ale wieprzka nie proponuj...
Liczba postów: 397
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Hm, nie wiem, nie znam żadnego osobiście, ale czy jesteście pewni, że KAŻDY muzułmanin jest religijny? We Francji, kiedy była afera o nakaz zdjęcia chust, to nawet duchowny przywódca Marsylii mówił, żeby się dostosować, bo jak ktoś chce żyć we Francji, to musi i że żyć w państwie świeckim da radę, tylko trzeba szanować prawo i rozporządzenia państwa przyjmującego.
I'm an atheist, and that's it. I believe there's nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.
Reputacja:
0
Shaw89 napisał(a):Hm, nie wiem, nie znam żadnego osobiście, ale czy jesteście pewni, że KAŻDY muzułmanin jest religijny? We Francji, kiedy była afera o nakaz zdjęcia chust, to nawet duchowny przywódca Marsylii mówił, żeby się dostosować, bo jak ktoś chce żyć we Francji, to musi i że żyć w państwie świeckim da radę, tylko trzeba szanować prawo i rozporządzenia państwa przyjmującego.
Oczywiscie, ze nie kazdy. Nie ma czegos takiego jak 100-procentowosc w przypadku zadnej religii. Dowod? Ja, na przyklad! Urodzilam sie w Polsce, z zalozenia powinnam nosic medalic z Matka Boska. Nie nosze. Dziekuje. ;-)
Wsrod muzulmanow tez sa apostaci. Nie sadze jednak, zeby nadal mieszkali w miejscu w ktorym przyszli na swiat. Co wiecej, do tego miejsca juz nigdy nie powroca. Wlasciwie musza spac z otwartymi oczami. Zemsta moze dosiegnac ich zawsze i wszedzie. Na "zdrajcow" w islamie wydaje sie wyroki smierci. Juz samo to dowodzi, w ktorym stuleciu sie oni wciaz znajduja.
Co do duchowego przywodcy Marsylii, nie watpie, ze nie jest glupcem. Jesli przyjde do Twojego domu i mimo, ze nikt u Was nie pali, ja przypale papierosa w salonie, po czym splune na dywan, bo u siebie tak robie, to co Ty wowczas zrobisz? Oczywistym jest, ze po prostu wyrzucisz mnie za drzwi! Oczywistym i chyba poprawnym, co?
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
Matt Kaboom napisał(a):2.1 Zabici w poszczególnych latach
Kod: Rok Aktów Zabitych Skuteczność
2001 (od 11.09) 144 3 531 24,5
2002 551 2 835 5,1
2003 836 3 374 4,0
2004 992 7 210 7,3
2005 1 540 7 680 5,0
2006 2 293 15 269 6,7
2007 2 657 20 135 7,6
2008 2 020 10 774 5,3
2009 1 932 9 158 4,7
2010 (do 30.04) 561 3 296 5,9
[b]Razem 13 526 83 262[/b] 6,2
No teraz lepiej rozumiem ze często się słyszy o tym ze są coraz mniej "skuteczni"...
Ale rzadko kiedy w tym samym czasie się słyszy o tym ze liczba zabitych zwiększyła się o "drobniutkie" 80 000...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 831
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Cieluch napisał(a):Oczywiscie, ze nie kazdy. Nie ma czegos takiego jak 100-procentowosc w przypadku zadnej religii. Dowod? Ja, na przyklad! Urodzilam sie w Polsce, z zalozenia powinnam nosic medalic z Matka Boska. Nie nosze. Dziekuje. ;-) Zgadza się. Już mówiłem o tym, że (teoretycznie) każdy ma prawo wyboru wiary i nie powinien ograniczać się do regionu, w którym przyszedł na świat i się wychował. Generalnie wolność powinna być zachowana w każdym aspekcie naszych żyć. Tak niestety nie jest, ale to inna bajka.
CreatedMind napisał(a):No teraz lepiej rozumiem ze często się słyszy o tym ze są coraz mniej "skuteczni"... To tylko taka mini-propaganda. Jak w telewizji czy internecie przeczytasz/usłyszysz, że islamiści tracą na skuteczności, to z reguły w to wierzysz. Niestety, ludzie nie mają żadnego punktu odniesienia, więc wierzą w to, co usłyszą.
nr GG: 960611 - napisałbym, że "dla spragnionych kazika", ale nie chciałem być tak prostolinijny:]
Reputacja:
0
Gwoli scislosci, w krajach muzulmanskich tez jest telewizja. Czarno-biala, ale jest! :lol2: Tam zapodawane sa ciekawe newsy ze swiata, jak to dzieci w Europie leza nacpane na ulicach, w towarzystwie swoich pijaniuskich i nie zawsze kompletnie ubranych rodzicow.  To tylko wzmaga bojazn Boza, ktora u muslimow i tak jest na bardzo wysokim poziomie.
Nie wymyslilam tego, gdyby ktos chcial posadzic mnie o taka wyobraznie. Wiem od muzulmanow, ktorych poznalam.
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Młody, sądząc po głosie, muzułmanin dzwoni do radia by wyrazić swoje oburzenie. Reakcja i argumentacja prowadzącego, który pokazuje mu w bezpośredniej rozmowie jakie gówniane wartości religijne prezentuje islam, jest fascynująca i perfekcyjnie wskazuje hipokryzje wyznawców i sympatyków islamu.
Sam "talk show" jest od ok 2:20, ale wstęp również warto zobaczyć.
Islam - religia czy chora ideologia?.
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
W ogóle ciekawe, że jakoś Adam się jeszcze nie odezwał w tym wątku :]
Reputacja:
0
Taki "Adam", (tyle że nieagresywny), właśnie zadzwonił do radia. Naprawdę warto posłuchać  .
Reputacja:
0
Źródło: The Religion of Peace
Ponieważ nie mogę edytować posta inicjalnego, update robię tutaj.
W maju 2010 były 132 ataki islamskich terrorystów w których zginęło 719 osób a 1566 zostało rannych.
Statystyka islamskich ataków terrorystycznych za okres 11.09.2001 do 31 maja 2010. Sytuacja jest dynamiczna, więc będę aktualizował tabelkę.
[SIZE="4"] 1. Podsumowanie całkowite[/SIZE]
W wymienionym okresie "religia pokoju" dokonała 13.658 ataków terrorystycznych. W tych incydentach związanych z religią pokoju zginęło 83.981 osób. Nie wliczam do tego tych, którzy zmarli później od ran. Rannych zostało 134.883 osoby.
01.06.2010, 17:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2010, 20:30 przez Skywalker.)
Liczba postów: 5,954
Liczba wątków: 183
Reputacja:
0
Ten wątek świadczy tylko o degrengoladzie intelektualnej mieszkańców zachodu a w szczególności użytkowników tego forum.
Islam morduje? Tzn.? To że na wojnach w wymienionych Afganistanie,Pakistanie i Iraku toczą się walki świadczy o tym,że islam morduje? Ale już demokracja nie morduje i zestawienia "akcji" jankesów nie ma? Nie ma też zamachów przeprowadzanych na Afgańskie domy ze sterowanych z baz w USA bezzałogowych samolotów... Nie ma wreszcie morderstw popełnianych w krajach islamskich i demokratycznych.Jakimś cudem islamskie czy nie islamskie (demokratyczne,chrześcijańskie,kapitalistyczne) są tylko tzw. zamachy terrorystyczne,czymkolwiek by były,a nawet gdy zamachami nie są.
Dziewczyna zamordowana za przejście na islam: http://www.youtube.com/watch?v=G_ZWTx-QUj4 , po raz kolejny nazwana ofiarą islamistów, mimo że nawet na tym forum pojawiło się kilkakrotne dementi do notorycznie pojawiającej się informacji tego typu. Smutne. Nie ma na tym forum żadnego muzułmanina, przypatrzcie się kiedyś swoim własnym wypowiedziom,pełnym jadu,nienawiści,oszczerstw,kłamstw,przeinaczeń,agresji czy wreszcie czasami zwykłego nieludzkiego skurwysyństwa.Muzułmanie,z wyjątkiem tych 5000 tys. Tatarów,nie będą musieli żyć wokół ludzi takich jak wy,wy będziecie musieli.I to jest dla waszego grajdołka kara... Innej być nie może,bo, sorry,ale nie jestem w stanie się ze wszystkimi przekrzykiwać.
Nie dziwią w kontekście obecnej napastliwości islamożerców rzezie Indian,w końcu motłochu historia niczego nie uczy,a histeria ma podobną formę.
Superstar napisał(a):uwielbienia np. do praw kobiet. A ty uwielbiasz prawa kobiet?Bo ja uważam,że każdy powinien mieć takie same prawa i tak samo powinno się o niego dbać.Problemem jest natomiast właśnie uwielbienie do praw kobiet,podobnie jak uwielbienie do praw Aryjczyków itp.
Matt Kaboom napisał(a):Wrzuciłem tutaj ciekawy przykład traktowania kobiet: http://www.ateista.pl/showpost.php?p=333...tcount=854. A w czym jest ciekawy? W tym że nigdzie indziej na świecie żadna kobieta nie została zamordowana,pobita,zgwałcona,okradziona,pokaleczona,poturbowana,potrącona przez samochód?Nigdzie też na świecie nic takiego nie przydarzyło się mężczyźnie?
Matt Kaboom napisał(a):Ha, uwielbienie do kobiet ma już rządowy wymiar: A uwielbienie dla mężczyzn nie ma rządowego wymiaru.Kradzież małżeńska nie istnieje (wspólnota majątkowa).Niewolnictwo państwowe (więzienia) nie istnieje.Porwania państwowe (aresztowania) nie istnieją.
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
101
Adam napisał(a):Dziewczyna zamordowana za przejście na islam: http://www.youtube.com/watch?v=G_ZWTx-QUj4 , po raz kolejny nazwana ofiarą islamistów, mimo że nawet na tym forum pojawiło się kilkakrotne dementi do notorycznie pojawiającej się informacji tego typu.
Nie "pojawiło się", tylko Adam gorliwie zapewniał, że ukamieniowała sie sama z żalu i rozpaczy, że jeszcze nie wszyscy wrogowie islamu zostali wymordowani :|
Cytat:Nie ma na tym forum żadnego muzułmanina
Adam starczy za dziesięciu. :]
Ponawiam pytanie. Dlaczego Adam jeszcze nie przeszedł na tą najwspanialszą na Ziemi religię?
Czyżby dlatego, ze wypisanie się z niej jest niemożliwe?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
pilaster napisał(a):Ponawiam pytanie. Dlaczego Adam jeszcze nie przeszedł na tą najwspanialszą na Ziemi religię? Adam uważa, że islam jest najwspanialszą na Ziemi religią, ale "wiedza naukowa" przeszkadza mu w uwierzenie w Allacha :]
Reputacja:
0
Adam napisał(a):Islam morduje? Tzn.?
To znaczy, ze jesli nie wstapisz na muzulmanska droge cnoty, zostaniesz zamordowany. Odpowiedni ustep Qua'ranu mowi : zabijacie niewiernych psow. Nie bede go teraz szukac. Z pewnoscia czytales przeklad tak samo chciwie jak ja i doskonale go znasz. Przeklad, bo jak wiesz, kto nie zna arabskiego nie moze czytac Qua'ranu, jedynego, prawdziwego Slowa Bozego! Moze czytac jedynie przeklady. Wedlug mnie, Bielawski jest calkiem dobry w przekladaniu tego calego popaprania. :-]
Muzulmanin zyje z Qua'ranem. Wiesz to. Muzulmanin nie pozwoli zbeszczescic Qua'ranu. To tez wiesz. Muzulmanin ma obowiazek wypelniac zalecenia Qua'ranu. I to tez wiesz doskonale. A co mowi Qua'ran? Zabijajcie niewiernych psow! :-] Na tym polega pokojowe przeslanie islamu. Kto nie jest z nami, jest przeciw nam. Ale to tez wiesz tak samo dobrze jak ja i doprawdy nie wiem, dlaczego wciaz nie chcesz sie ta wiedza podzielic z innymi userami. :-]
Jesli jutro pojde dokonac aktu apostazji, proboszcz bedzie na mnie tylko patrzyl z pogarda, ale od tego sie nie umiera. Zgadza sie? Jesli Ty wypowiesz szahade, umrzesz po akcie apostazji. Zgadza sie?
Malo ktory katolik w naszym cywilizowanym kraju, rozedrze Ci piers jesli naplujesz przy nim na Biblie. Ale sprobuj to samo zrobic z Qua'ranem w ich "cywilizowanych" krajach. Bedzie to ostatnie, co w zyciu uczynisz.
Ludzie zabici i potwornie okaleczeni w zamachach... To u nas? Slyszales zeby proboszcz proboszczowi wysadzil autokar pelen "moherow" podczas wycieczki do Lichenia? Gdzie sie to wszystko dzieje? Gdzie jest niewazne, kobieta, mezczyzna czy dziecko... Gdzie setki wciaz gina w Imie Boze?
Wlasnie tam, gdzie wystepuje ta p o k o j o w a religia.
Reputacja:
0
pilaster napisał(a):Nie "pojawiło się", tylko Adam gorliwie zapewniał, że ukamieniowała sie sama z żalu i rozpaczy, że jeszcze nie wszyscy wrogowie islamu zostali wymordowani :| Z pilastra to niezły skurwysyn.Naprawdę manipulowanie cudzą śmiercią nie stanowi dla niego żadnego problemu.
pilaster napisał(a):Czyżby dlatego, ze wypisanie się z niej jest niemożliwe? Znam ludzi którzy się "wypisali".Pierdolenie,że jest niemożliwe to taka sama retoryka jak mówienie,że ludzie boją się narysować Mahometa,a potem na zlocie wszyscy narysowali.
Nie przeszedłem,bo nie wierzę,proste.Co więcej,gdybym kiedyś uwierzył w to czy owo,mój akt wstąpienia do danej religii stałby się błahy przez wcześniejsze nieszczere akcje.
Cieluch napisał(a):To znaczy, ze jesli nie wstapisz na muzulmanska droge cnoty, zostaniesz [b]zamordowany Aha,rozumiem,że te wojny w Iraku,Afganistanie,Pakistanie itd. to z ateistami,chrześcijanami ewentualnie apostatami...?
Reputacja:
0
http://www.ateista.pl/showthread.php?t=5...amienowana Warto przeczytać ten wątek.Wszyscy oburzeni na mord,ale nikt nie współczujący na tyle głęboko,żeby zerknąć,kto mordował,kogo,za co.Dziewczyna zamordowana z przejście na islam,a wszyscy szkalują za to muzułmanów.A teraz jeszcze tekst pilastra,o tym,że ukamienowała się sama.Żałosny koniec kultury europejskiej... :-(
Reputacja:
0
pilaster napisał(a):Adam gorliwie zapewniał, że ukamieniowała sie sama z żalu i rozpaczy, że jeszcze nie wszyscy wrogowie islamu zostali wymordowani :| Adam_S kiedyś gorliwie zapewniał,że Palestyńczycy sami się mordują,zwłaszcza dzieci.Miałoby im to przynieść jakiś zysk propagandowy,ot takie zamordowanie 1300 osób medialnie szkodzi Izraelowi tyle,że można potem zabić całych 3 Żydów a Izrael nie zareaguje,czekając na wyrównanie postaw antyizraelskich i antypalestyńskich. Więc może pilaster aż tak się nie myli.
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
101
Adam napisał(a):Adam_S kiedyś gorliwie zapewniał,że Palestyńczycy sami się mordują,zwłaszcza dzieci.
Obwijają się trotylem i wysadzają w szkołach i dyskotekach. Faktycznie sami się mordują
Cytat:Miałoby im to przynieść jakiś zysk propagandowy,ot takie zamordowanie 1300 osób medialnie szkodzi Izraelowi
A to już nie "Palestyńczycy się mordują", tylko Hamas, Hezbollach i inne islamskie zakapiory mordują Palestyńczyków.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Reputacja:
0
pilaster napisał(a):Obwijają się trotylem i wysadzają w szkołach i dyskotekach. Faktycznie sami się mordują Masz jakieś dane co do stosunku ofiar dorosłych do ofiar dziecięcych po obu stornach? Jestem przekonany że są na niekorzyść jankesów i struganych fujar,ale możesz mnie wyprowadzić z błędu liczbami.
pilaster napisał(a):A to już nie "Palestyńczycy się mordują", tylko Hamas, Hezbollach i inne islamskie zakapiory mordują Palestyńczyków. Jak zwał tak zwał,w każdym razie teza jest podobna,ktoś morduje swoich,żeby się pokazać w telewizji jako ofiara.Zamordowanie 1300 osób miałoby przynieść taki zysk,że w oczach opinii publicznej zyskuje się tyle litości,ile można roztrwonić zabijając 3 żydów.Stawianie takich tez to zwykłe skurwysyństwo,do czego zresztą przed chwilą sam biłeś.Ale skoro jedni mogą to ja też.Żydom jest na rękę wystawić kilku swoich,albo samemu dokonać zamachu,bo za cenę tych kilku,mogą sobie urządzić rajd na kilka tysięcy.Podobnie jankesom opłacało się zabić 3 tys. w WTC,dzięki czemu już od dekady terroryzują dziesiątki milionów.
Reputacja:
0
Adam napisał(a):... Aha,rozumiem,że te wojny w Iraku, Afganistanie, Pakistanie itd. to z ateistami, chrześcijanami, ewentualnie apostatami...?
I po co ten sarkazm? Przeciez doskonale wiesz, ze w Afganistanie, Pakistanie i Iraku nie ma innowiercow. Tak tak, zaraz mi podlinkujesz procentowosc, zebym mnie szlag trafil, ale od razu Ci mowie, nie szukaj informacji o tych 3 procentach, bo to tak jakby w Polsce znalezc kogos, kto powie do kamery : nie mam nic przeciwko Zydom, a potem pokazywac to jako dowod na polskie, przyjazne Zydom spoleczenstwo. :-]
A juz apostatow w Afganistanie i Pakistanie prozno szukac nawet z dwiema swiecami. Chyba, ze martwych. Ci, pewnie wciaz rozkladaja sie gdzies na widoku ku radosci i chwale, a takze ku ewentualnej przestrodze! Kto nie jest z nami, jest przeciw nam! A kto chcialby byc niezywy? :-] Z takiego powodu nikt, bo z innych, to jak wiemy, chetnych nie brakuje. Zreszta, kto wie... Gdyby mojemu bratu od oseska prano mozg, ze jesli zginie w imie Boze, to dostanie w nagrode 72 dziewice, pewnie tez rwalby sie do "one way ticket" samolotu. :-]
Swoja droga, dziwaczna logika. Cale zycie w czystosci, skromnie i bez ekscesow, po to, by potem w dzikiej rozwiazlosci obskakiwac 72 baby przez wiecznosc! A Allah drzwi obok. :roll:
|