Liczba postów: 2,536
Liczba wątków: 24
Do SLD może ateistów biorą, a może nie, ale jedno jest pewne: do PPNu ateista się nie dostanie. Przyjmują jedynie niewierzących. Cytat:Jesteśmy katolikami dumnymi ze swej wiary i narodowej przynależności. Tych dwóch rzeczy Polska Partia Narodowa nie rozdziela, chociaż widzi w swych szeregach miejsce dla każdego Polaka - również innowiercy i niewierzącego. Odrzucamy jedynie członkostwo w PPN ateistów, bo to postawa nienawiści do wiary.
To tak w ramach ciekawostki.
Liczba postów: 1,587
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
A niewierzący (w boga) to nie to samo co ateista?
Liczba postów: 2,536
Liczba wątków: 24
No jak widać nie. ;] Zapytaj może Leszka Bubla, to chyba ten mędrzec to napisał.
Liczba postów: 698
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Wysłałem dzisiaj swoje papiery poleconym ze zwrotką. Ciekawe czy będzie cacy czy nie cacy, bo u mnie to zawsze bywa różnie ;-)
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Reputacja:
0
No i wiedziałem, że nie będzie cacy  Proboszcz wiejskiej parafii dzwonił do mojego ojca, że chce się z nim spotkać w mojej sprawie. No i ojciec do mnie dzwoni co ja znowu wykombinowałem. Z oburzeniem przyjął moją informację, że chcę się wypisać z KK. Ja tłumaczę, że jest to moja dorosła i samodzielna decyzja (mam, cholera, prawie 21 lat). On na to czy jestem w jakieś sekcie (sic!) Mam zapowiedź wesołych świąt
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Liczba postów: 2,244
Liczba wątków: 82
Reputacja:
0
O żesz ty, jak miło, no to kiszka :-D
Liczba postów: 1,587
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
pawel.wlodek napisał(a):Proboszcz wiejskiej parafii dzwonił do mojego ojca, że chce się z nim spotkać w mojej sprawie.  hock: Normalnie zatwardziały debil, nierespektujący w dodatku prawa.
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
O żesz w mordę! Ksiądz nie powinien tego rozgłaszać, no kurde no o_O Kiszka, dokładnie Tsumoso.
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Ksiedzu zalezy na zbawieniu twojej duszy niesmiertelnej widzisz. To nie przelewki, on walczy o twoje ocelanie od męki piekielnej. Wie ze jestes akurat w takim wieku kiedy szatan jest szczegolnie natarczywy. Pokladam nadzieje w kościele świetym ze proboszcz zna tajemna sztuke egzorcyzmow i wlasnie to zamierza omowic z twoim ojcem.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
0
Hyhyhy... dobre posty powyżej  Jestem właśnie po rozmowie z rodzicielką moją. Główne jej pytania: Po co ci to? A jak poznasz kobietę, która będzie chciała wziąć ślub kościelny? Dlaczego z nami (rodzicami) tego nie skonsultowałeś, nie masz jeszcze przecież własnej rodziny? Oni by może rozmawiali ze mną o tym i jakoś odwiedli od decyzji (taaa....) I poinformowałem, że pisma nie wycofam za nic na świecie.
Pojechała po ambicji: a ja myślałam, że mądre dziecko wychowałam.
Ja spokojnie odpowiadałem, że chcę żyć w zgodzie z samym sobą, że jest to moja decyzja, nikt za mnie jej nie podjął. No i pytam się: czy jestem gorszym człowiekiem tylko dlatego, że nie wierzę w boga? Na to pytanie nie odpowiedziała.
A ksiądz to dzwonił podobno z troski czy ja się do jakiejś sekty nie zapisałem bo moje pismo było bardzo profesjonalne i wręcz jakby pisane pod czyjeś dyktando (ściągnięte z apostazja.info i lekko przerobione - przyp. mój).
No i argument mamy, że tyle osób nie chodzi przecież do kościoła, a ty się aż wypisać chcesz. A ja chcę po prostu iść o jeden krok dalej i pokazać, że można. A no i czy nie mam czegoś na oku skoro pismo wysłałem, bo wg. niej muszę coś mieć :/
To będzie olbrzymi test dla mojej rodziny czy są w stanie zaakceptować moją własną decyzję. Ciekawe czy się ze mną przywitają? Ba!, hehe, ciekawe czy na wigilii przełamią się ze mną wafelkiem?
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
Nie wiedziałem że to może być takie trudne. Paweł/włodek, szacun
Liczba postów: 2,244
Liczba wątków: 82
Reputacja:
0
heh też za niedługo może się pokuszę o podobne "wrażenia" ;] ale ja chciałbym nie listownie a osobiście iść bo przy okazji apostazji chcę zrobić ten babol z aktem chrztu czy jak się ten papierek nazywa :-D "ten babol" = scem go zniknonć :-P ale żeby go dostać potrzeba podstępu (nie pamiętam już, gdzieś czytałem o tym, ktoś swoje relacje na temat gdzieś pisał... ale równie dobrze być może że teraz głupoty jakieś gadam albo coś więc się nie sugerujcie )
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ja poszedłem osobiście, ze świadkami i powiem Ci, że też nie było łatwo.
Nie zrażaj się, nie odpowiadaj na pyskówki, traktuj to jak formalność w urzędzie.
Pamiętaj, jak się wypisujesz, to z godnością i poszanowaniem dla swoich przekonań.
"Bezsensowny gniew i wulgarne rozrywki stanowią wentyl bezpieczeństwa dla ludzkiego niepokoju." Ernesto Guevara
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Dokładnie.
Dołączasz do tych ateistów, których szanuję najbardziej, a nie do kolejnej ekipy hipokrytów i tchórzy. Spokojnie możesz być z siebie dumny.
Trzymaj się
Ps: W takich momentach najlepiej by było, gdyby mieć kumpla wierzącego, który jako świadek pójdzie z Tobą załatwiać sprawy. Wtedy byłoby łatwiej. Jeśli macie gdzieś takich wokół, to warto zapytać, czy by nie pomogli. Teoretycznie to ich chrześcijański obowiązek - pomagać.
[SIZE="3"] "prawdziwy chrześcijanin to agnostyk, który postanawia, że chciałby wierzyć w sprawiedliwego boga"
"prawda jest zawsze tam, gdzie istnieje wiara. Bez wiary w cokolwiek nie ma mowy o jakiejkolwiek prawdzie"[/size]
No ale chociaz nie skonczysz w trybunale sprawiedliwosci, tak jak jeden pechowy acz uparty gosc
Swoja droga, tym milej wspominam jak sprawnie u mnie wszystko przebieglo.
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Kwestia tego, na kogo się trafi. Na małomiasteczkowego proboszcza-debila, czy na normalnego człowieka.
msoltys - a jak sprawnie to przebiegło u Ciebie?
[SIZE="3"] "prawdziwy chrześcijanin to agnostyk, który postanawia, że chciałby wierzyć w sprawiedliwego boga"
"prawda jest zawsze tam, gdzie istnieje wiara. Bez wiary w cokolwiek nie ma mowy o jakiejkolwiek prawdzie"[/size]
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:a nie do kolejnej ekipy hipokrytów i tchórzy
Widzisz drzazge w oku brata a belki w swoim nie.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Ninetongues napisał(a):msoltys - a jak sprawnie to przebiegło u Ciebie?
Wybitnie sprawnie. Jest na poprzedniej stronie w tym watku. I na forum http://www.apostazja.pl tez klepnalem info.
pawel.wlodek napisał(a):A ksiądz to dzwonił podobno z troski czy ja się do jakiejś sekty nie zapisałem bo moje pismo było bardzo profesjonalne i wręcz jakby pisane pod czyjeś dyktando (ściągnięte z apostazja.info i lekko przerobione - przyp. mój). detektyw amator się znalazł. ale proboszcz z mojej parafii też mnie szpiegował (do dziś nie wiem skąd się dowiedział gdzie jestem zameldowany :mad: ).
w każdym razie mogłeś odpowiedzieć, że jesteś wykształcony
|