To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
W odpowiedzi na:

Cytat:Pojawia się jednak pytanie co wyrządza dzisiaj większą krzywdę wszechobecny materializm dążenie do samych przyjemności często za wszelką cenę ! czy kościół / religie

Kilgore Trout napisał(a):najwieksza szkode wyrzadzaja ci ktorzy usiluja siac wstretna propagande ze na swiecie istnieje podzial jedynie miedzy pustym materializmem a brutalnymi systemami pseudoreligijnymi serwowanymi przez rozne zaklamane, opresyjne instytucje uzurpujace sobie jakies miano do bycia "czyms wiecej".
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
Kilgore napisał(a):najwieksza szkode wyrzadzaja ci ktorzy usiluja siac wstretna propagande ze na swiecie istnieje podzial jedynie miedzy pustym materializmem a brutalnymi systemami pseudoreligijnymi serwowanymi przez rozne zaklamane, opresyjne instytucje uzurpujace sobie jakies miano do bycia "czyms wiecej".

Największą szkodę wyrządzają ci którzy usiłują siać wstrętną propagandę że na świecie istnieje podział jedynie między pustą prawicą a brutalną lewicąUśmiech. Czy Kilgore zgodziłby się ze mną?
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Istnieje więcej podziałów niż prawica/lewica i przecież nikt temu tu nie zaprzeczał, więc tezę o wstrętnej propagandzie można spokojnie odstawić na bok...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Ostatnio przeglądam sobie stary, założony przeze mnie temat o agnostycyzmie i natknąłem się na coś takiego:

Fry: Nie o to mi chodziło. Może dałem zły przykład.
Do czasu aż nie udowodniono istnienia czarnych dziur, nie było ich?

Gocek: Owszem nie było! Dopiero jak je odkryliśmy to się pojawiły i nikt normalny ich nie będzie kwestionował. Na tym polega dowód istnienia.

Duży uśmiech
Gocek w tym wątku po prostu wymiatał Duży uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Wybaczcie, ale to są luźniejsze i najciekawsze kawałki jakie kiedykolwiek czytałem Uśmiech

Tutaj_1

Progmast> Hm ciekawe jest to, ze mozna stwierdzic, ze matematyka zrodzila sie z popedu seksualnego

FlauFly> Freud śmieje się zza grobu...

Progmast> A czemuż to?

FlauFly> Może dlatego, że Freud miał chyba jakąś obsesję na punkcie tłumaczenia wszystkiego poprzez seks?

forge > No właśnie. A Ty, FlauFly, cierpisz na wyparcie tego faktu ze świadomości

Tutaj_2

FlauFly> Eremito, jakbyś nie wiedział, pilaster na forum słynie z tego, że katolikiem jest

Eremita> A to jeszcze gorzej, powinien zostać ateistą

.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
Ło! Wreszcie jakieś cytaty ode mnie. To, że nie mądre rekompensuje sobie tym, że śmieszne :p.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Odpowiedz
Na pytanie "Pamiętasz, jak Mojżesz i Eliasz spotkali Jezusa na pustyni?"
Kilgore odpowiada:

Kilgore Trout napisał(a):aaa tak, pamietam, mowili o tym w telewizji.

"Tak oto Mojżesz i Eliasz spotykali sie z Jezusem. Tomasz Sianecki, Fakty, Jerozolima."
Null pointer exception
Odpowiedz
Właśnie miałem to umieszczać Uśmiech Kilgore - nie pierwszy raz bawisz.

Edit: To właśnie znalazłem:

Na pytanie: "Co jeszcze leci w tv TRWAM?", Kilgore:

Kilgore Trout napisał(a):a nic takiego, modla sie do swojego rybiego bostwa, terroryzuja dzieci na wszystkie mozliwe sposoby, demaskuja sily antypolskie o i puszczaja absurdalna kreskowke o tym jak jakies rodzenstwo razem ze swoim opoznionym w rozwoju robotem zostalo wessane w portal czasoprzestrzenny ktory otworzyl sie gdy przegladali swieta ksiege Dagona i teraz wedruja po przeszlosci doskonale sie bawiac i uczestniczac we wszystkich radosnych wydarzeniach istotnych dla chrzescijanskiej doktryny (rzez wyznawcow Baala, rzez filistynczykow, rzez mieszkancow Sodomy i Gomory etc)
Odpowiedz
To akurat prawda. Oglądałem tą bajkę - "Superksięga" czy jakoś tak się nazywa i przez Nippończyków jest zrobiona Uśmiech.

Kurt Gödel

Odpowiedz
W temacie "penisbot amateur clay code music video walker" Duży uśmiech

Bjorn: Przede wszystkim musisz powiedzieć, czy jesteś wierzący, bo wszystko co napisałeś kwalifikuje Cię pod katolika. Poza tym musisz udowodnić swoje twierdzenia! Pamiętaj, że ciężar dowodu spoczywa na Tobie.
Z całą resztą się zgadzam.

Normalnie spadłem z krzesła Duży uśmiech.

Kurt Gödel

Odpowiedz
agnostos napisał(a):Chyba cepa z napędem jądrowym schładzane cieklym azotem

Apropo kobiet. Niszczące Oczko

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Mojwa napisał(a):Apropo kobiet. Niszczące Oczko
niestety. zmiazdzyl mnie Język
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
Na pytanie: "Co jest głupiego w wierze w boga?"

Eros napisał(a):Nie ma niczego głupiego w wierze w Boga. Po co kwestionować to zdanie i ściągać na siebie gniew Wotana - szefa wszystkich bogów? Bogu oddaje się cześć i respektuje kilka jego praw - np. to mówiące by umrzeć z mieczem w dłoni. Wtedy możesz liczyć na to ze walkirie zaniosą Cię wprost do wrót stolicy Asgardu - Walhali. Więc jak widzisz nie ma niczego głupiego w wierze w boga. Nie daj się zwieść tutejszym bezbożnym psom - oni nie znają woli Wotana!

Poznamy kto jest kim kiedy staniemy na polu Wigrid w zwartym szeregu złożonym z dzielnych einherjerów a Wotan rzuci swój oszczep w podłe mordy najpotworniejszych wrogów i tym samym rozpocznie ragnarok!!!

Duży uśmiech

Kurt Gödel

Odpowiedz
Vacarius napisał(a):Ty chyba wierzysz w reinkarnacje bo mądrzejszy o de mnie to chyba tylko Albert Einstein był.
jak dla mnie miażdży cały temat
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Na pytanie: "Co jest głupiego w wierze w boga?"
Eros napisał(a):Nie ma niczego głupiego w wierze w Boga. Po co kwestionować to zdanie i ściągać na siebie gniew Wotana - szefa wszystkich bogów? Bogu oddaje się cześć i respektuje kilka jego praw - np. to mówiące by umrzeć z mieczem w dłoni. Wtedy możesz liczyć na to ze walkirie zaniosą Cię wprost do wrót stolicy Asgardu - Walhali. Więc jak widzisz nie ma niczego głupiego w wierze w boga. Nie daj się zwieść tutejszym bezbożnym psom - oni nie znają woli Wotana!

Poznamy kto jest kim kiedy staniemy na polu Wigrid w zwartym szeregu złożonym z dzielnych einherjerów a Wotan rzuci swój oszczep w podłe mordy najpotworniejszych wrogów i tym samym rozpocznie ragnarok!!!
Duży uśmiech

Eros coś ostatniu na garnuszku u Odyna siedzi, pewnie chce mu ukraść jego Gungnir ;-)
[SIZE="1"]PRZYSIĘGAM NA SWOJE ŻYCIE I SWOJĄ MIŁOŚĆ DO NIEGO, ŻE NIGDY NIE BĘDĘ ŻYŁA DLA INNEGO CZŁOWIEKA ANI PROSIŁA GO, BY ŻYŁ DLA MNIE[/SIZE]
Odpowiedz
Vacarius ostatnio mocno się rozpędził widzę Duży uśmiech.

Kurt Gödel

Odpowiedz
Vacarius napisał(a):Muszą muszą i to nawet nie wiesz jak bardzo muszą. Bo jeśli nie udowadniają swojej mądrości to potem do sejmu trafiają same bałwany i jełopy. I polska wygląda jak wygląda.

Aby to zmienić to każdy mądry musi zacząć na każdym kroku udowadniać ze jest mądry. Mądrość musiałby byc taką narodową dyscypliną sportową w której wszyscy sie prześcigają. A nie tak jak jest teraz ze ludzie madrzy siedzą cicho bo sie boją powiedzieć ze są mądrzejsi niz prezydent albo premier. Bo zaraz kilka osób ich wdepcze do ziemi i powie im ze są głupkami bo mądrzy nie powiedziałby ze jest madry tylko ze jest bardzo głupi. Powiedzą ci ze madry powiedziałby ze jest głupi i cicho siedział i nie pchał sie do władzy.

No i właśnie dlatego mądrzy bardzo muszą udowadniać swoją mądrość, jeśli nie jest dla nich obojętny los kraju.
A was nauczono aby siedzieć cicho nawet jeśli wiecie lepiej co należałoby robić i dlatego uważacie się za głupków i siedzicie cicho. Ulegliście propagandzie. Ale ja nie uległem tej propagandzie i dlatego uważam sie za człowieka mądrego jestem dużo mądrzejszy niż prezydent i premier i wszyscy posłowie i senatorowie i nie wstydzę się o tym mówić.

Za komuny to za takie słowa to do pierdla bym trafił. Ale teraz to tylko kilka komuchów może mnie na forum za to nazwać głupkiem i spróbować zgnoić. Ale ja i tak będę nadal siebie uważał za mądrzejszego od prezydenta i premiera. I mądrzejszego od prawie wszystkich ludzi jacy kiedykolwiek żyli lub żyją.

Dolejmy oliwy do ognia...
[SIZE="1"]PRZYSIĘGAM NA SWOJE ŻYCIE I SWOJĄ MIŁOŚĆ DO NIEGO, ŻE NIGDY NIE BĘDĘ ŻYŁA DLA INNEGO CZŁOWIEKA ANI PROSIŁA GO, BY ŻYŁ DLA MNIE[/SIZE]
Odpowiedz
Eros napisał(a):Bo jesteśmy katolikami. Jak wszyscy porządni ateisci.

Porządni ateiści to katolicy hehe
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):W temacie "penisbot amateur clay code music video walker" Duży uśmiech

Bjorn: Przede wszystkim musisz powiedzieć, czy jesteś wierzący, bo wszystko co napisałeś kwalifikuje Cię pod katolika. Poza tym musisz udowodnić swoje twierdzenia! Pamiętaj, że ciężar dowodu spoczywa na Tobie.
Z całą resztą się zgadzam.

Normalnie spadłem z krzesła Duży uśmiech.

Czy to był ten bot, który nawrzucał pełno roznegliżowanych panien w pozycji "zarazbędęrodzić" i masę nasienia? Duży uśmiech
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Cytat:Czy to był ten bot, który nawrzucał pełno roznegliżowanych panien w pozycji "zarazbędęrodzić" i masę nasienia?

Dokładnie Duży uśmiech.

Kurt Gödel

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości