To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
Usunąłem ten temat niestety, panowie Oczko
Nie zdążyliście wymienić zdań z panem botem Smutny
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Cytat z avidala w kontekście jakichś dziwnych, niezrozumiałych postów Torga:

Cytat:Chcesz historyjki alternatywnej? Mogę Ci ją zafundować. I nie musze w tym celu tworzyć fantasmagorii. Przez setki lat każdego dnia świat był niemym świadkeim krwawego rytuału. Starzec ze spróchniałym zębami chwytał w obleśne usta członek kilkudniowego chłopczyka i kilkoma sprawnymi ruchami obślinionych szczęk odgryzał mu część napletka, w akompaniamencie płaczu i krwi. Niejeden z malców nie przeżywał tego zabiegu, szczęśliwa większość jednak dorastała z karykaturą penisa. Napletek ulegał zrogowaceniu w miejscu amputacji, co skutkowało obniżoną wrażliwością na dotyk i zubożoną satysfakcją seksualną. Po dziś dzień 20% mężczyzn żyje trwale okaleczonych. Setki tysięcy dziewczynek czeka jeszcze gorsze dośwaidczenie.
A wszystko to za sprawa ludzi, ktorzy nie czytali Dawkinsa. Lecz, co istotniejsze, za sprawa ludzi, którzy nie chca go czytać. Ani niczego, co może zachwiać posadami ich wierzeń.

Ostatni akapit mnie trochę rozbawił, choć nie wiem czemu Duży uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Może dlatego, że wierzenia nie mają posad/fundamentów?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Czyżby nowy związek frazeologiczny?
Od dzisiaj zamiast: 'czyś ty zgłupiał?!', zaczyna obowiązywać: 'czyś ty nie czytał Dawkinsa?!'
Odpowiedz
Cytat:nawet Mcdonald nie posyla Ronalda McDonalda do szkol by wmawial dzieciom ze jak nie beda jadly w mcdonaldzie to czeka je potworna kara

Autor: MultiKill&Gore
Odpowiedz
aktyn napisał(a):Przy gęstym sicie zawsze coś fajnego z postów Vacariusa można przecedzić

Uśmiech

Phillrond napisał(a):No ba, nawet w piachu są jakieś błyskotki- krzemyk, muszelka, kapsel od "Tymbarka"

Dlaczego nie trzymamy piachu w domu?

.
Null pointer exception
Odpowiedz
Przyjaciel Wesołego Diabł napisał(a):Religia jest po to aby nie stać się tacy jak wacek.

Torgo napisał(a):..wiadomo. One po to powstały bo przewidziały wacka..
.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
Spodobało mi się Uśmiech

Phillrond napisał(a):Coraz mniej tej groteskowej religijnej codzienności, powiem szczerze. Teraz jezus jest cichszy i pokorniejszy- widać go, kiedy ktoś całuje krzyżyk przed ważnym wydarzeniem/ po katastrofie, gestykuluje rękoma w krzyżowym geście. To wszystko.
Potem Bóg znika wraz z krzyżykiem za dekoltem i siedzi cicho pomiędzy cyckami.

Takiemu to dobrze Smutny

Oczko
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Odpowiedz
widzę, że Phillrond sadzi takie kwiaty na wysypisku Oczko
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):to jest tez dla mnie troche dowod na to jak bardzo ludzie sa podswiadomie przerazeni swoja sytuacja. face it pojawiamy sie niewiadomoskad na jakies latajacej w jakims wszechswiecie kuli, nie wiemy zupelnie kim jestesmy i o co tu chodzi. to tak jakbys sie obudzil nagle w jakims ciemnym pomieszczeniu ze skasowana pamiecia. no groza. w zwiazku z tym ze przerazenie jest tak wielkie chwytaja sie ludzie najprostszych i zarazem najglupszych wyjasnien i jak sie juz chwyca to calkowicie ignoruja rzeczywistosc bo chca sie za wszelka cene czuc bezpieczni.
cytat stulecia.

Odpowiedz
Dorośli faceci nie mają prawa do chwili relaksu?
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Cytat:
Upolitycznianie koszulek to jak masturbacja stopami - bardzo pracochłonne, a efekt mizerny...

Athei.
12/10
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Z cyklu ,,Samozwańcza poetka i pisarka kontra ignorant":
Skrajna Prawa NJN napisał(a):W portalu Nasza-Klasa.pl poznałam chłopaka
Kilgore Trout napisał(a):Dlaczego myslisz ze nas to obchodzi? Na psychoterapii bedziesz mogla duzo gadac o sobie i ktos bedzie cie sluchal.
Skrajna Prawa NJN napisał(a):Kilgore - zaciąłeś się czy co?

Bezcenne.
Odpowiedz
Tgc napisał(a):Nie utozsamiam sie z zadnymi rezimami ktore probowaly narzucic jedyny sluszny swiatopoglad - jaki by on nie byl. Nalezy zauwazyc ogromna roznice pomiedzy narzucaniem czegokolwiek a dawaniem wolnego wyboru. Gdy male dziecko ktore jest bardzo podatne na sugestie zacznie sie straszyc bogiem zasada to zostaje zlamana. Oczywiscie, ze wraz z wiekiem moze swiatopoglad zmienic, ale tak samo jak gwalt fizyczny, gwalt psychiczny jakim jest nauczanie religii pozostawia trwaly slad w ludzkiej psychice z ktorym bardzo trudno dac sobie rade.

daj mu ktoś plusa, ja nie mogę bo już dałem dzisiaj za co innego + trzeba czekać kolejkę (10 ocen). No a potem zapomnę Język
Odpowiedz
Tgc należy do ludzi, których zawsze słucham, bez różnicy, czy się zgadzam z nim, czy nie.
Linka podaj.
Null pointer exception
Odpowiedz
tu jest link: http://www.forum.ateista.pl/showthread.p...post183684

a tak przy okazji - cytując kogoś (ale nie manualnie) zawsze odnośnik do tego posta jest tam "zaimplantowany", zaraz koło nazwy użytkownika, taki mały kwadracik ze strzałkami, o takie coś:
[Obrazek: quoteiw4.png]
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):*nie, nie chodzi mi tu o zrozumienie dla biednych mordercow. Chodzi mi o zrozumienie faktu ze nawet najgorszy morderca jest w gruncie rzeczy tylko czlowiekiem ktory usilowal w bardzo zly i nieudolny sposob byc szczesliwy.
Kiedys byly fajne dyskusje na forum, szkoda ze mnie nie bylo wtedy.
Odpowiedz
Maat napisał(a):najdłuższy post jaki mogłam znaleźć na forum. Sami sprawdźcie, czy jest jakiś dłuższy post ;-)
Link
Mojwa napisał(a):O.O
Adam, pokłony.
Dzięki Wam obu :-) . Nerwów mi wtedy napsuli, ale przynajmniej ktoś to docenił. :*
Odpowiedz
hypnos napisał(a):Pewnego razu uświadomiłem sobie, że człowieka z przodu i z tyłu przenika prawo przyrody.
:ogorek:ye ye ye!
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):a ja wam mowie ze w 101%. Caritas to agencja reklamowa korporacji Watykanskiej, najbardziej zwyrodnialego podmiotu gospodarczego na swiecie. Watykan to gigantyczny mafijny przekret wolny od wszelkiej odpowiedzialnosci. Jasne ze rzuca pare ochlapow na reklame, kazda korporacja tak robi. Ale przeciez wiadomo ze szefowie biedronki nie siedza w gabinecie i nie mowie "kurde panowie... zrobmy cos dobrego... pomozmy sierota..." tylko "panowie, badania rynkowe wykazaly ze jesli blabla to blabla i nasze zyski sie potroja" i masz potem reklame "10% ze sprzedazy tego produktu pojdzie na sieroty" i myslisz sobie "oja, od ust sobie odejmuja, ale porzadna firma" i kupujesz ich produkt i zostales nie tylko zmanipulowany ale zmanipulowany w najbardziej wstretny sposob. bo co z ciebie za czlowiek jak nie chcesz pomoc sierota, chcesz pomoc, kup produkt. zysk idzie w gore, wszystko jest skalkulowane. siegniemy do naszego sejfu, wyciagniemy pare groszy i rzucimy komu trzeba bedziemy potem mieli wiecej milionow na pokrywanie skandali pedofilskich. porownajcie sobie sumy jakimi operuje Caritas do sum wyplacanych w celu wyciszania pedofilii. Wolne zarty, Caritas, na pewno wiele osob dziala tam z dobrej woli ale generalnie ta instytucja to instrument zła :-P

Nie no, w porządku cytat.

Kurt Gödel

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości