To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
a o czym oni rapują w tym japońskim:
http://pl.youtube.com/watch?v=bNEy9_v3AbM
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Björn napisał(a):Z lekcji japońskiego pamiętam jedynie 'konisziła' Uśmiech

Cóż to znaczy? Kiła?

http://pl.youtube.com/watch?v=djBLYQhKr3...re=related

Porzondny Japański Rap

Czysty bit, ye

Edyt: Dopiero jestem na połowie. Teksty są 19/10 :lol2:

"fuka muka cin"
"fonciu fonciu szata sien"
"piem piem piem ciem ciem ciem"
"szil na li si si kue ciencu ketu mesu sinalinisi"

Serio.
I najlepszy
"insiupense sianka su hejolidi ha ha ci"

POsłuchajcie Uśmiech
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Brałeś lekcje japońskiego i zapamiętałeś tylko jedno słowo? Duży uśmiech

Powinno być 'lekcję', a nie 'lekcje'. :-D

Phillrond napisał(a):Cóż to znaczy? Kiła?

Dzień dobry, chyba.
Odpowiedz
Byłem blisko
Get into the car
We'll be the passengers
Odpowiedz
"Nieznośną lekkość bytu" czytam Uśmiech Świetne, przypomina mi "Dżumę". W sensie nieco podobnej tematyki, egzystencjalnej.
Odpowiedz
Cytat:a o czym oni rapują w tym japońskim:
http://pl.youtube.com/watch?v=bNEy9_v3AbM

Jeśli to było pytanie do mnie to nie mam pojęcia Duży uśmiech.

Cytat:http://pl.youtube.com/watch?v=djBLYQ...eature=related

Porzondny Japański Rap

To akurat nie jest japoński, tylko jakiś chiński język - pewnie mandaryński.
Nie wiem jak te języki można mylić Duży uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
racja, potem przeczytałem że to dialekt mandaryński.
Rozróżniasz je?

Ja w sumie nie wiem jak można zmęczyć się po 10 km biegu Oczko
Get into the car
We'll be the passengers
Odpowiedz
Cytat:Rozróżniasz je?

Tak, dla mnie są całkowicie odmienne.
Nie znam oczywiście obu (znanie kilku słów i zwrotów nie oznacza, że zna się język Duży uśmiech), ale rozróżnienie ich jest równie łatwe jak rozróżnienie rosyjskiego i hiszpańskiego (a tych języków też nie znam). Być może to przez te częste oglądanie anime? Duży uśmiech
Mandaryński ma bardzo króciutkie i często powtarzające się słówka, a japoński ma bardziej złożone słowa.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Wiktora Jerofiejewa właśniem skończył ! / lekko bolesna rzecz, acz i tam mniej niż " Encyklopedyja duszy rosyjskiej " / Oczko

Czas na Esterhazy`ego " Harmonia caelestis " !

W tz. mięczywczasie kobiałka podrzuca mi Stommy " Skandale polskie " i bawię się przypominkami z " Niepiosenk " Kazika S. !
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
dzieciów umysłu czytam.
Odpowiedz
Prawie nowość / u mnie od 2 dni / z 2007r., piśnięta przez Ewę Madeyską !
Załapałem się na rozmowę z autorką przed kilkoma m-cami w TOK FM - intrygująca babeczka !Oczko

Dla zachęty - " Postanowiłam napisać tę książkę ze złości na zakłamane postawy niektórych katolików.
Pisałam tę książkę jednak z coraz mniejszą złością, a z coraz większym współczuciem dla każdej z postaci. "

Ale nade wszystko pasjonujące przypominanie " Komentarzy do prawa upadłościowego i naprawczego " Imć Gurgula Uśmiech
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Witkacego Szewców sobie dziś przeczytałem i biorę się za Myśli o Polsce, sztuce, filozofii.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Fundacja i Imperium Asimova

Odpowiedz
Ja się wychowałem na starym S-F, m.in. na Asimovie. Czytałem to pierwszy raz pod koniec podstawówki, zapewne w 6 klasie Duży uśmiech
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Ja to niedawno znalazłem. Na zakończenie 6kl ojciec kupił mi Pozytonowego Detektywa.
Szukałem na półkach czegoś do czytania i znalazłem to Duży uśmiech

Odpowiedz
Thor napisał(a):Ja to niedawno znalazłem. Na zakończenie 6kl ojciec kupił mi Pozytonowego Detektywa.
A później obejrzyj 'Ja, Robot' z Willem Smithem i sprawdź jak bardzo zgadza się z książką ;-) A moja obecna pozycja to "Doktryna szoku" Naomi Klein na zmianę z "Filozofią Marksa" z biblioteki Le Monde Diplomatique (zaciekawiła mnie ta pozycja w Empiku ostatnio)
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
Krzysztof Piskorski, "Zadra". Świetna fantastyka (zmieszana z historią alternatywną).

Rok 1819. W Europie nastał wiek etheru. Cesarstwo Francji pod władzą Bonapartego jest potężniejsze niż kiedykolwiek. W Paryżu, centrum naukowej rewolucji, niebo zarasta trakcjami kolejki etherowej. Uczeni projektują maszyny liczące, a cewki Morthiena zasilają równie potężne, co niestabilne bramy. Młody naukowiec Maurice Dalmont wpada na trop tajemniczego odkrycia, a narzeczony jego siostry, Stanisław Tyc, rusza w szeregach Legii Nadwiślańskiej do Nowej Europy, walczyć o ziemie, które Napoleon obiecał Polakom. Ether jest jednak zdradliwy, a Nowa Europa to miraż, skrywający mroczny sekret.

Czego szuka w Paryżu najlepszy szpieg cara? Dlaczego przez Bramę Moskiewską ciągną makabryczne kolumny wozów wyładowanych trupami? Nad czym pracował profesor Beulay tuż przed swoim zniknięciem?

Oto świat, jakiego nie znacie. Szable i etherowe kulomioty. Cylindry i telepatyczne obręcze. Dorożki i powietrzna kolej. Francuscy gwardziści, carscy szpiedzy, angielscy inżynierowie, szaleni mnisi oraz dziwne moce z drugiej strony bramy.

W migotliwym świetle etheru znane nam pojęcia rozpadają się w pył. Kto zdoła odkryć jego naturę?

Cytat z opisu. Naprawdę niezłe, szczególnie, jeśli ktoś lubi takie oryginalne mieszanki.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Przed chwilą zacząłem i skończyłem króla Edypa. Krókie było. I dobrze. Teraz chyba sobie przeczytam kiciusią kołyskę
Odpowiedz
Journal of Evolution and Technology.

A peer-reviewed electronic journal published by the Institute for Ethics & Emerging Technologies

aha... ahahah.... ahahahahhahah... ŁAAHAHAHHAHAHHAHHAHA!!! <demoniczny_śmiech>
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Adam Mickiewicz - "Dziady" (cz. III)

Jerzy Robert Nowak - "Walka z Kościołem w mediach. Biała księga"

Jerzy Robert Nowak - "Czerwone dynastie" (tom 1)

Jerzy Robert Nowak - "Czerwone dynastie" (tom 2)

Jerzy Robert Nowak - "Co Polska dała światu?"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości