To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Smutny

Cytat:A czymże Cię tak zasmuciłem Kilgore?

tym ze wypociny tego buraka uwazasz za ciekawy punkt widzenia Uśmiech

tymczasem dalej nic nie czytam. ale sciagnalem z półki "Ulissesa" i patrze na niego
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Cóż, życzę Ci w takim razie, abyś dostrzegł humorystyczną stronę tej sytuacji i, jak to sugerowałeś w poprzednim poście, zaczął się z tego śmiać. Smutasów nikt nie lubi :lol2:
Odpowiedz
Aryman napisał(a):Cóż, życzę Ci w takim razie, abyś dostrzegł humorystyczną stronę tej sytuacji i, jak to sugerowałeś w poprzednim poście, zaczął się z tego śmiać. Smutasów nikt nie lubi :lol2:

Lewak nigdy nie bedzie się śmiał z tego że ktoś śmieje się z niego. Stąd też Kilgore nigdy nie uśmiechnie się do Pana Ziemkiewicza.

Z mojej strony szacunek dla Rafała, za ciekawe publikacje, które popełnił.

pzdr
Odpowiedz
alez usmiechne sie, prosze:

Cytat:za ciekawe publikacje, które popełnił.

:lol2:
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):alez usmiechne sie, prosze:

:lol2:

Czegóż to lewactwo nie zrobi dla sławy i pieniędzy Uśmiech A mógłbyś wkleić tutaj swoje zdjęcie zmontowane w photoshopie razem z Rafałem ? Trzeba łamać tabu Duży uśmiech
Odpowiedz
Might is Right - Ragnar Redbeard (London? Desmond?) Tłumaczę na polski.

Moja walka - Adolf Hitler
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):takie zdania bylyby smieszne gdyby nie byly smutne

Kil, a czytujesz Ziemkiewicza?
Odpowiedz
... a ja grzecznie po raz 4, czy 6 przypominam sobie " Dzienniki " Witolda z Gombrowiczów ! Oczko
I już chyba nie lubię Joanny z Siedleckich z jej " Jaśnie Paniczami " ! Smutny
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Dzienniki rządzą :]
Odpowiedz
``Zapomniany żołnierz`` Guy Sajer
( zaczynam... Oczko )
Odpowiedz
Przeczytałem : "Chruszczow- Biografia polityczna" R. Miedwiediewa
Czytam: "Potop" H. Sienkiewicza
Będę czytać: "Lalka" B. Prusa

:metal:
Odpowiedz
... właśnie dostałem i z nieśmiałością zaczynam kolejną rzecz Andrzeja Walickiego " O inteligencji, liberalizmach i o Rosji " ! Oczko

A z tegoż samego wydawnictwa interesująca promocja ... nie tylko malarska ! :]
http://www.universitas.com.pl/ksiazka/Er..._1503.html
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Cytat:Będę czytać: "Lalka" B. Prusa
Niechże Cię człowieku ręka boska broni. Zwykle nie jestem zwolennikiem buractwa jakim jest czytanie streszczeń, jednak po brzebrnięciu przez ten koszmar naprawdę żałuję, że zamiast marnować 3 dni nie nię sięgnałem tutaj. Nie powtarzaj mojego błędu, zlituj się nad sobą Uśmiech
Odpowiedz
Hastur napisał(a):Niechże Cię człowieku ręka boska broni. Zwykle nie jestem zwolennikiem buractwa jakim jest czytanie streszczeń, jednak po brzebrnięciu przez ten koszmar naprawdę żałuję, że zamiast marnować 3 dni nie nię sięgnałem tutaj. Nie powtarzaj mojego błędu, zlituj się nad sobą Uśmiech

Nie słuchaj Hastura. "Lalka" jest cudowną książką, trudną, ale wspaniałą.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
Cały kłopot z nią jest taki, że wspaniałe momenty zatopione są w oceanie zupełnie niepotrzebnej, nudnej gadaniny, przerażająco rozwlekłych i nużących opisów oraz zwykłego wodolejstwa pospolitego. Byłaby to wspaniała książka po wycięciu ok 30% zawartości - tak, by dało się ją czytać bez konieczności przytrzymywania sobie powiek Uśmiech
Odpowiedz
Mi się właśnie bardzo podoba opis Warszawy z czasów Prusa. Opis budowli, życia codziennego mieszkańców. Nadaje to książce wręcz dokumentalny wymiar.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
pawel.wlodek napisał(a):Nie słuchaj Hastura. "Lalka" jest cudowną książką, trudną, ale wspaniałą.

Prawda! Lalka jest świetna!
Odpowiedz
"Kocia kołyska" Vonneguta.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Cytat:"Kocia kołyska" Vonneguta.

O, to czytałem kiedyś. Wspaniałe, bardzo mi się podobało.

Teraz właśnie dopiero zauważyłem dziwne podobieństwo (przynajmniej w moim odczuciu) do "Cryptonomiconu" Neala Stephensona, który przeczytałem niedawno - powiązanie z genialnymi naukowcami z czasów wojny, przodków bohaterów powieści - w pierwszym przypadku jest to Feliks Hoeniker - twórca bomby atomowej, ojciec innego bohatera, a w przypadku drugim jest nim Pritchard Lawrence Waterhouse, genialny matematyk i jeden z pretendujących do tytułu pierwszego wynalazcy komputera oraz dziadek innego głównego bohatera - Randy'ego Waterhouse.
I do tego oba to science-fiction dziejące się w niedalekiej przyszłości od napisania danych utworów. Jest też kilka innych podobieństw, więc każdego kto przeczytał Kocią Kołyskę zachęcam do przeczytania Cryptonomiconu i odwrotnie Uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Maciej Pisuk Paktofonika. Przewodnik Krytyki Politycznej.
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości