To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
aktyn napisał(a):Może być nawet lekko wypukły, byle miał dzyndzel za który można pochwycić
Kiedy dzyndzla nie widać Smutny
Mateusz Banasik - Redaktor
Dlaczego podaję nazwisko?

Bohoh to chuja wart filozof
Ze schodów się zjebał na podłogę (by Bart Duży uśmiech)

..:: SELBSTBEFREIT AUF DEM WEG ZUM MEER ::..
Odpowiedz
by lumberjack:
Cytat:Nie są w stanie, czy może po prostu nie chcą? Nonkonformizm jest zbyt konformistyczny. Moda na oryginalność to zjawisko masowe, a przez to zupełnie nieoryginalne. W Anglii co pewien czas można się natknąć na człowieka z różowymi włosami, albo z zielonymi, białymi etc., w płaszczu neo z matrixa, faceta w glanach i skórzanej sukience, dziewczyny co mają po pięćdziesiąt kolczyków wszędzie gdzie się da, dziarę nad dupskiem etc. Masowa, konformistyczna moda na indywidualizm. Motłoch tylu nonkonformistów, że aż głowa boli. Jak tak dalej pójdzie, to ludzie ubierający się normalnie zaczną wyróżniać się z tłumu

Odpowiedz
Myślę zupełnie jak lumberjack Duży uśmiech Dlatego już jakiś czas temu olałem wszelką oryginalność i idę po prostu własną drogą... To chyba można nazwać oryginalnym, ale i tak mi to j***ie.
Odpowiedz
Lumberjack napisał(a):Nie są w stanie, czy może po prostu nie chcą? Nonkonformizm jest zbyt konformistyczny. Moda na oryginalność to zjawisko masowe, a przez to zupełnie nieoryginalne. W Anglii co pewien czas można się natknąć na człowieka z różowymi włosami, albo z zielonymi, białymi etc., w płaszczu neo z matrixa, faceta w glanach i skórzanej sukience, dziewczyny co mają po pięćdziesiąt kolczyków wszędzie gdzie się da, dziarę nad dupskiem etc. Masowa, konformistyczna moda na indywidualizm. Motłoch tylu nonkonformistów, że aż głowa boli. Jak tak dalej pójdzie, to ludzie ubierający się normalnie zaczną wyróżniać się z tłumu

Problem w tym, że w obecnych czasach i przy takiej liczbie ludzi jaka się tłoczy w zurbanizowanych ulach, to zjawisko konformistycznego "nonkonformizmu" jest nieuniknione. Będzie jeszcze ciekawiej...

forge napisał(a):Myślę zupełnie jak lumberjack Dlatego już jakiś czas temu olałem wszelką oryginalność i idę po prostu własną drogą... To chyba można nazwać oryginalnym, ale i tak mi to j***ie.

To prawie jest najmniej oryginalne. Uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Cytat:Problem w tym, że w obecnych czasach i przy takiej liczbie ludzi jaka się tłoczy w zurbanizowanych ulach, to zjawisko konformistycznego "nonkonformizmu" jest nieuniknione. Będzie jeszcze ciekawiej...

Ciekawe co będzie chodzić po ulicach wielkich miast za takie 10 lat Uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Ba, chodzić, to takie konformistyczne...
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Problem w tym, że w obecnych czasach i przy takiej liczbie ludzi jaka się tłoczy w zurbanizowanych ulach, to zjawisko konformistycznego "nonkonformizmu" jest nieuniknione. Będzie jeszcze ciekawiej...
Wiem, widziałem program o kilku miejscach w Wlk. Brytanii, gdzie można sobie za oczywiście odpowiednią cenę wyostrzyć zęby, zrobić jaszczurczy język, dopiąć ogon, przyprawić rogi do czoła etc.
Cytat:Ciekawe co będzie chodzić po ulicach wielkich miast za takie 10 lat Zdezorientowanymile:.
Hipernonkonformistyczni mutanci z genitaliami żaby na czole.

Tutaj pierwszy prototyp prawdziwego indywidualisty: http://www.lunchoverip.com/2007/04/the_man_with_ho.html
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Athei Overlord napisał(a):To tak, jak matematyk, który usłyszał w radiu, że "papież dąży do jedności" upuścił kanapkę Oczko

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale dobre Duży uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Odpowiedz
Tia matematyczny humor...

nas w święta straszyła kolęda "Bóg się rodzi"

ma granice nieskończony...

Poza tym pamiętajcie:

"Matematycy mają mocne głowy i na pierwszej ćwiartce nie poprzestają!"
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
agnostos napisał(a):nas w święta straszyła kolęda "Bóg się rodzi"

ma granice nieskończony...
Zawsze powtarzam, że ta kolęda mówi o ciągu zbieżnym :p
[Obrazek: style3,Fizyk.png]
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein
Odpowiedz
Hehe
idiota napisał(a):oto jest jeden z najbardziej bełkotliwych tematów tego forum, stworzony oczywiście przez niezastąpionego niebieskieucho.
ja bym radził jeszcze się zastanowić głęboko nad następującymi "problemami filozoficznymi':
gdzie jest gdzieś?
kiedy jest wtedy?
co to jest coś i czym się różni od wszystkiego?
oraz
kiedy będzie nigdy?

mości filozofowie!
do dzieła.

Doskonałe podsumowanie ostatnich "debat" z udziałem naszych najnowszych przybyszy…
Antyteista, empirysta, zwolennik używania rozumu.

„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)
Odpowiedz
:lol2: Hahaha. Tematy dojebane.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Athei Overlord napisał(a):4 osoby, które znam osobiście, a które uchodzą za bogate (i to na europejskie warunki), a ŻADNA nie pochodzi z bogatej rodziny. Ktoś powie - to tylko 4. No dobrze, ale znanych mnie. A to już sporo.

Wśród młodych znajdziesz teraz więcej bogatych (to znaczy, że kwestia "czy mnie stać" jest kwestią przejściową) osób, niż Ci się zdaje. Wiesz, co to są internetowe start-up'y? To wylęgarnia wielu młodych ludzi sukcesu (jeszcze nie bogaczy, ale już żyjących sporo ponad średnią. A za chwilę to będą, albo już są, prężni biznesmeni - nie mylić z "byznesmenem od lawety") - i ani grama wyzysku innych, a koszty wejściowe znacznie poniżej kosztów przeciętnej długoletniej inwestycji Oczko

Urodzenie to było dobre w XIX wieku :lol2: A wielkie majątki są na góra 2-3 pokolenia, jesli dzieci mają dwie lewe ręce, a i przypadki takie stanowią coraz mniejszy procent rzeczywistości. Raz wypuszczone pieniądze rzadko wracają w takich przypadkach.

A ktoś te drogie auta (i to nie "w promocji") kupuje, te duże mieszkania, domy stawia... Sami szlachcice i fortuny rodowe? Same gwiazdy show-biznesu? Sami mafiozi? Sami handlarze bronią, narkotykami i ropą? Oczko

Dawno powinienem umieścić tę wypowiedź tutaj.

Kurt Gödel

Odpowiedz
pilaster napisał(a):W zasadzie w prawie powinna obowiązywać tylko jedna zasada moralna - każdy pełnoletni obywatel ma prawo dysponować sobą i swoją własnością, tak jak uzna to za stosowne, o ile nie wchodzi to w konflikt z kimś innym i jego własnoscia.

I szluss

I szluss Uśmiech
Odpowiedz
Myśl na pewno nie odkrywcza, ale zwięzła.
Odpowiedz
A mi się wydaje, że to prawo jest jakieś nieekonomiczne. No jak w handlu ma nie być działania prowadzącego do konfliktu z cudzą własnością.
Odpowiedz
forge napisał(a):A mi się wydaje, że to prawo jest jakieś nieekonomiczne. No jak w handlu ma nie być działania prowadzącego do konfliktu z cudzą własnością.
Trafne. I od razu w odpowiednim temacie się znalazło. :]
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
To też dobre:

vpprof napisał(a):Bo to pomyłka rachunkowa była. Spytaj pillastra, on ci to dostatecznie dobrze objaśni, ale główna idea jest taka że biorąc pod uwagę PKB per capita w Rumunii w trzeciej połowie XVI wieku, kiedy – jak wiemy – książę Kretyniusz XIV wdał się w poważny konflikt z pupieżem, prawdopodobieństwo istnienia Boga można opisać równaniem

P = 1/log(1650*(1 – Cx^x))

gdzie Cx to ogólny współczynnik religijności katalończyków w czasie wojny secesyjnej w Stanach, x to ich procentowy udział w żydowsko-masońskich organizacjach konspiracyjnych w USA, a 1650 to odwrotność IQ socjologa, który jako pierwszy postawił powyższą hipotezę.

Jak widać, korelacja między czymś a czymś innym — jest, i to znaczna, więc prawdopodobieństwo istnienia Boga wynosi 51,215%. :]

Jeszcze jakieś pytania? Uśmiech

Kurt Gödel

Odpowiedz
forge napisał(a):A mi się wydaje, że to prawo jest jakieś nieekonomiczne. No jak w handlu ma nie być działania prowadzącego do konfliktu z cudzą własnością.

przeciez handel jest dobrowolny.
Cywilizacja to demokracja i podatki - P.Ikonowicz
Blog opuszczony
Odpowiedz
Cytat:przeciez handel jest dobrowolny.
No i? Tak czy siak powstaje konflikt z cudzą własnością-inwestycją. Po prostu w ekonomii nie ma żadnych praw moralnych.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości