To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
M. Rusinek, A Załazińska, Retoryka podręczna.
Odpowiedz
IACTE
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Europa - N. Davies - podejście drugie (definitywne, mam nadzieję).
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
"Irrehaare", "Muchobójca", "Ziemia Chrystusa" i "Katedra" leżą, biorę się za "Medjugorje".
Odpowiedz
Najlepsze Opowiadania tom 1 H. P. Lovecrafta
Odpowiedz
"Dostojewski i Nietzsche. Filozofia tragedii" Lwa Szestowa. Wielki irracjonalista, ale póki co nie widzę nic ponadto to, co stworzył Nietzsche. Trzeba znaleźć jakieś obszerniejsze dzieło jego poglądów.
Odpowiedz
Przeczytałem ostanio 3 książki Marcina Bruczkowskiego: "Bezsenność w Tokio", "Singapur 4 rano" oraz "Samotność w Tokio". Pasjonujące wspomnienia człowieka na drugim końcu świata. Śmieszne, ale bez jakiegoś przegięcia. Czekam teraz z zakupem "Radio Yokohama", bo w między czasie przerabiam Le Carre "Bardzo poszukiwany człowiek".

PS. Bruczkowski obudził z drzemki moją fascynację Japonią.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
Czytałem jego książki - imo takie sobie.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Właśnie skończyłem powieść Michaiła Bułhakowa Mistrz i małgorzata, zaczynam III tom sagi o wiedźminie (dwie poprzednie już przestudiowałem) Chrzest ognia.

adVice napisał(a):"Irrehaare", "Muchobójca", "Ziemia Chrystusa" i "Katedra" leżą, biorę się za "Medjugorje".

Ja przeczytałem Dukaja Ruch Generała, Iacte, Irrehaare, czyli pierwsze trzy opowiadania ze zbioru W kraju niewiernych.
Odpowiedz
Cytat:zaczynam III tom sagi o wiedźminie (dwie poprzednie już przestudiowałem) Chrzest ognia.
Zazdroszczę. Też chciałbym jeszcze nie czytać Wiedźmina i móc to jeszcze raz zrobić po raz pierwszy.

Czytam "Naukę świata dysku tom 1". Mam też wypozyczony tom 3, ale sęk kurwa w tym, że tomu 2 nie. Podzieli się ktoś e-bookiem?
Odpowiedz
"Moje ostatnie tchnienie" autobiografia Bunuela.
Odpowiedz
Karl Buhler'teoria mowy"
(stoi na okładce 'teoria języka ale oryginał się zowie 'schprachteorie' <czy jak te świnie piszą Oczko >)

Odpowiedz
Iwan Turgieniew - opowiadania.

Trzy portrety, Mumu, Zajazd, Jakub Pasynkow.
Null pointer exception
Odpowiedz
o Kubie Wędrowyczu, dokładnie w połowie, w polowie "Weźmisz czarnokure" Uśmiech jak sie uporam z wędrowyczem to czas ba pratcheta, mam na ebbokach chyba wszystkie jego dziełka Uśmiech
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
[Obrazek: 13859.jpg]

Nie poddaję się, wciąż się dokształcam filozoficznie :] Wiem że to bryk, ale dla mnie wydaje się idealny.
Odpowiedz
[Obrazek: 6a0109d06d4dff000e0109814f1504000d-500pi]

^^
[Obrazek: rimmornseyes.jpg]

I'd give my life for my beliefs
I will stay strong against the wind
Odpowiedz
Ja wciąż Pratchett. Teraz "Na glinianych nogach".
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
[Obrazek: Potop-lektury-z-omowieniem-gimnazjum_Hen...-158-9.jpg]

Język
Odpowiedz
Widzę że zapoczątkowałem nową świecką tradycję wklejania okładek Oczko
Odpowiedz
a to ja ja zapoczątkowałam w czego w tej chwili słuchacie :]

teraz szczęśliwa z nowym numerem WiŻ Oczko
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees