Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Odpuszcze jednak Hitlerzynie. Sprawdze za to, co tam w Koranie piszczy... Byle tylko nie okazalo sie, ze tam... Jeczy! :-) :-) :-)
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Robert Jordan - Gilotyna marzeń. Już niedługo skończe ten jego wspaniały cykl :-(
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
"Historia filozofii" Tatarkiewicza, pierwszy tom, coraz bardziej mi się podoba  .
Liczba postów: 1,347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
forum.ateista.pl
obecnie nie czytam nic(książki) ale ostatnio skończyłem Jezus człowiek który nie istniał super książka
Liczba postów: 1,479
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
William Golding - Władca Much
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
"Dialogi" Lema. Ta niedawna przecież fascynacja cybernetyką i nadzieje, jakie w niej pokładano... Dzisiaj niektóre prognozy brzmią śmiesznie, ale to jednak kawał historii idei.
I jakże to nazwać – ten Absolut, tak niepodobny do ciszy lodowców Goethego, do piorunowej na cherubimach toczącej się chmury Mojżeszowego Boga?... Czerwony śmiech – Czarne Maski – Bezdno – jak nazywali autorowie rosyjscy? Karma, jak mówią teozofowie? Czy też „Cosik”, jak nazywała Wieszczka Mara?
Reputacja:
0
Przeczytałem Perfekcyjną иiedoskonałość.
Liczba postów: 3,925
Liczba wątków: 54
Reputacja:
1
Enver napisał(a):"Dialogi" Lema. Ta niedawna przecież fascynacja cybernetyką i nadzieje, jakie w niej pokładano... Dzisiaj niektóre prognozy brzmią śmiesznie, ale to jednak kawał historii idei. spokojnie, od czasow Leonardo da Vinci też troche upłynęło...
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Cholernie smutna książka... :| Ale warto, warto przeczytać. Niełatwo zapomnieć. Chyba przeczytam zaraz jeszcze raz - krótkie, a jak naładowane treścią i emocjami.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
To jest to krótkie opowiadanie o tym jak jeden debil zamieniony zostaje w geniusza i podobnie szczur?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
0
FlauFly, mysz. Tak, to jest to opowiadanie. Bardzo przybijająca książka, świadcząca o tym, że ludzie nie lubią "innych".
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
@FlauFly: Tak. No i?
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
No i co? Właśnie sobie to opowiadanie powtórzyłem. Bardzo mi się podoba.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38
Reputacja:
23
Wyznanie: panteistka
Czytam właśnie VII tom Harry'ego Pottera :-)
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
Liczba postów: 2,400
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
od Rocia, zajebista :]
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
O, czytałem to, ale już dawno i mało co pamiętam... Ale całkiem miło mi zapadła w pamięć :-)
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Wampiry i naziści, czyli klasyczne połączenie.  Ale i tak fajne.
I jakże to nazwać – ten Absolut, tak niepodobny do ciszy lodowców Goethego, do piorunowej na cherubimach toczącej się chmury Mojżeszowego Boga?... Czerwony śmiech – Czarne Maski – Bezdno – jak nazywali autorowie rosyjscy? Karma, jak mówią teozofowie? Czy też „Cosik”, jak nazywała Wieszczka Mara?
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Enver napisał(a):Wampiry i naziści, czyli klasyczne połączenie. Ale i tak fajne.
No raczej nie wampiry. W pozostałych dwóch częściach wychodzi że to jednak wampir nie był.  Podoba mi się ta książka [i pozostałe]. Film też mi przypadł.
A dawno niczego takiego nie czytałem.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
Ja skończyłem "Śniadanie mistrzów..." K.Vonneguta, zaczynam natomiast Yeskowa "Ostatni powiernik pierścienia" (historia Śródziemia oczami zwyciężonych), która wygląda tak:
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
|