Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):teraz czytam posty z forum
niesamowicie ciekawa lektura, co? 
staram się przetrwaić ubika.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
666gonzo666 napisał(a):staram się przetrwaić ubika.
Czytasz Kutasa? Dicka znaczy się...Oko na niebie jest fajne. I Człowiek z wysokiego zamku. I kilka innych, ale nie pamiętam tytułów.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Mnie pochłonęło bez reszty Zderzenie cywilizacji S.P. Huntingtona
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 953
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Cytat:Czytasz Kutasa?
Heh, widzę że nie tylko w moich kręgach tak się go nazywa  Ubika jeszcze nie czytałem, chyba się za niego wezmę.
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Czytam "Ślepowidzenie" Petera Wattsa. Czuję się intelektualnie pobudzony.
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Tylko potem nie myśl, że świadomość to jakiś niepotrzebny defekt
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
0
Na razie naszły mnie tylko myśli o wycięciu sobie jednej półkuli mózgowej. :lol2:
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Sczaj później postać Bandy Czworga i powiąż z naszą dyskusją niegdysiejszą  .
To za moją sprawką do tego się wziąłeś?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
0
Tak - zaintrygowałeś mnie swoją opowieścią. I skłamałbym gdybym powiedział, że mam w tej chwili jakieś zdanie na ten temat. Po prostu kosmiczna pustka.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Cytat:Czytasz Kutasa? Dicka znaczy się...
Dick to takie raczej Wacek niż Kutas.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38
Reputacja:
23
Wyznanie: panteistka
"Dziennik szaleńca" Strindberga, w ramach perwersyjnego ciągu do mizogynów :-)
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
Liczba postów: 1,143
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Azaliż przeczytałem wszystko co Okultura Wilsona wydała..
Dał mi do myślenia...
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja próbuje przebrnąć przez 'Boga urojonego', którą to lekturę wszyscy pewnie doskonale znają, ale jakoś mnie nudzi. Gość oprócz kilku ciekawostek wali takie banały, że...Równie dobrze mogłabym poczytać w swoim mózgu.
Zaczęłam też czytać 'Lektora', którego to ekranizacja pojawiła się niedawno. Ale niestety, pewnie wydarzenia sprawiły, że nie mogę jej dokończyć
Jeśli jesteś idiotą lepiej zatrzymaj to dla siebie.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
SZOBAKO
Cytat:Ja próbuje przebrnąć przez 'Boga urojonego', którą to lekturę wszyscy pewnie doskonale znają, ale jakoś mnie nudzi. Gość oprócz kilku ciekawostek wali takie banały, że...Równie dobrze mogłabym poczytać w swoim mózgu.
Widać tutaj przedstawiciela tzw. elity. :]
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Cytat:Azaliż przeczytałem wszystko co Okultura Wilsona wydała..
Dał mi do myślenia...
Warto?
Ja czytam "Na zachodzie bez zmian", nie wiem, czy się już nie chwaliłem  Gorzej mi niestety podchodzi niż "Łuk Triumfalny", niemniej dziś ją skończę.
W międzyczasie przeczytałem też "Folwark Zwierzęcy", od jutra się biorę za "Rok 1984".
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 4,045
Liczba wątków: 85
Reputacja:
1
Wyznanie: ateista
Gocek napisał(a):Widać tutaj przedstawiciela tzw.elity Prawda?
Bardzo jestem ciekaw, jak wyglądałaby analiza dowodu z projektu wg Szobako, albo jak potarktowalaby genezę moralności? Dawkins pewnie ze wstydu zapadłby się pod ziemie, zasmucony własna banalnością. Być moze więc dobrze się składa, ze Szobako jak na razie nie publikuje niczego w rzeczonych kwestiach. Dzięki temu Dawkins wciąż moze spoglądać czytelnikom w oczy bez wstydu większego, niż powinien odczuwać do tej pory zdaniem niektórych.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Liczba postów: 112
Reputacja:
0
Ja zaczynam po raz kolejny cykl książek o Jakubie Wędrowyczu  Wam także go polecam, bo to ciekawa książka z dobrym humorem. Zacznijcie od "Kronik Jakuba Wędrowycza"
Normalność? Jeśli mamy już używać takiego podziału to ja normalny nie jestem i nigdy nie będę. Nazywanie mnie normalną osobą jest obrazą. Widząc tych wszystkich "normalnych", ciemnych ludzi cieszę się, że jestem jaki jestem - błazen w czystej postaci. Być nienormalnym to sztuka, którą zgłębić mogą tylko nieliczni...
Raphau
Liczba postów: 1,476
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Przeczytałem wszystkie części. Zajebiaszcze  Pzdr
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Cytat:Dawkins pewnie ze wstydu zapadłby się pod ziemie, zasmucony własna banalnością.
Powiedziałbym trochę inaczej - Dawkins często polemizuje z tymi argumentami, które obalili już wcześniej inni filozofowie. To co znalazłem u Dawkinsa, a nie znalazłem u innych, to właśnie opis genezy moralności. Zaś z książek, w których fachowo opisano i podważono najważniejsze dowody na istnienie Boga, polecam Cud teizmu Johna L. Mackiego. Znajdziesz tam nawet analizę dowodów opartych na logice modalnej.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 24
Reputacja:
0
Jak zwykle zostałam, źle zrozumiana. Myślą przewodnią mojej wypowiedzi było to, że mimo iż książka zawiera ciekawostki np. przytoczona geneza moralności, to jako całość potrafi mnie znudzić. A czemu potrafi? Bo o wielu rzeczach już słyszałam, wiele to moje własne poglądy, a do tego facet zbyt często się powtarza. Ale mimo tego książka mi się podoba a sam Dawkins to niezwykle inteligenty facet. Mam nadzieje, że już wszystko jasne.
Jeśli jesteś idiotą lepiej zatrzymaj to dla siebie.
|