To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
Oddajmy cześć najbardziej psychodelicznemu człowiekowi, którego niestety nie miałem okazji poznać bliżej Smutny .
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Kiłgore powinien wrócić, za jutro, za tydzień, za rok... wróci tak czy siak Duży uśmiech
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
The Phillrond napisał(a):wróci tak czy siak Duży uśmiech

Chocby nawet w plastikowym worku Duży uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Enver napisał(a):Jedynym obiektywnym ograniczeniem ludzkiego działania są prawa fizyki.
Pieknie powiedziane, choc tak oczywiste Oczko.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Taa...
Kilgore wróci w blasku glorii i chwały, aby głosić światło wiedzy dane przez doświadczenie psychedeliczne Duży uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
http://www.forum.ateista.pl/showthread.p...post233161

Aryman napisał(a):Nie miałem czasu czytać całego wątku, ale szukacz nie wskazał, żeby ktoś użył tu frazy 'służby specjalne'. A to źle, bo jest to klucz całego problemu. Krótko o samych służbach: jak wiemy są dotowane z budżetu, jako, że są częscią systemu obrony Rzp-litej. Jednak demokracja to taki niefajny ustrój, gdzie wszystkie tego typu sprawy - czyli wywalanie na coś pieniędzy z budżetu - są pod pewną kontrola publiczną, określone wielkości muszą być odznaczone w planie, zanotowane ich przeznaczenie itd. Krótko mówiąc, demokracja znacznie sprzyja infiltracji kraju przez wroga. W związku z tym SS zmuszone są poszukiwać 'lewych pieniędzy', takich, o których wiadomości są trudno dostępne, tj. wiadomo, że są, ale ile, z jakich źródeł, gdzie są itd. nie wiadomo. "Biznes", którym zajmują się SS musi być nielegalny, żeby nikt weń nie zaglądał, dochodowy (ze służbami w sposób mniej lub bardziej związanych w Priwislanskim Kraju jest około 300 tys. osób - to blisko 1% dorosłej populacji!) aby móc wyżywić swoich i jeszcze mieć na operacje, oraz przykryty oficjalną "walką z narkomanią".

Jakmiś cudem, pomimo ustawicznej walki, potęga SS wszyskich krajów nie może dać sobie rady z bandą ćpunów, którzy w odbytnicach przemycają woreczki z amfetaminą, a przynajmniej tak to przedstawia oficjalna propaganda. Nie przypadkiem - państwa same w sobie zainteresowane są handlem narkotykami. Co więcej zainteresowane są utrzymaniem nielegalności procederu, gdyż to daje im pozycję monopolisty. Ktoś im próbuje marysię hodować na boku - to spuszczają psy ze smyczy i kasuja delikwenta. I chwalą się w dzienniku 'skuteczną akcją antynarkotykową'. Dzięki prawu antynarkotykowemu ich pozycja nie jest nigdy zagrożona.

Słuzby nie każdego kraju zajmują się narkobiznesem. O ile mi wiadomo polskie raczej robią przekręty gospodarcze, oraz zajmują się typową działalnością gangsterską - wymuszenia, porwania, haracze, prostytucja etc. Cóż, mały kraj, małe możliwości. Ale to nie oznacza, że przyzwalają na zabranie pozycji narkomonopolisty swoim kolegom z ameryki. Musi istnieć pewna 'jedność ideowa', bo ludzie mogliby zacząć się zastanawiać, o co w tym tak naprawdę chodzi.

Dochodzimy teraz do sedna - problemem nie jest czy narkotyki powinny być legalne, bo to dla normalnego człowieka jest w miarę oczywiste (państwo nie chroni mnie przed zawałem, to czemu miałoby mnie chronić przed przećpaniem?), tylko jak ułożyć się ze służbami tak, aby 'wilk był syty i owca cała'. Nie łudźmy się, SS to potęga, i nie ma ochoty oddawać raz zagarniętej władzy. Na pewno nie ma mowy o tym by zalegalizować cały rynek narkotyków, molochy pozdychałyby z głodu. Natomiast można poszukać kompromisu - przykładowo legalizacji marychy i psychodelików, z których dochód jest mniejszy, a pod zakazem postawić tzw. 'narkotyki twarde'. No jest też alternatywa - zrobić przewrót i obalić demokrację, jako, że jest to ustrój 'bohatersko walczący z problemami, nieznanymi w innych, normalnych, ustrojach'.

Spostrzegawcze. Nigdy nie miałem z takiej perspektywy przemyśleń na temat legalizacji narkotyków. Uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Thor napisał(a):. Oni twierdzą że noszenie krzyży/rybek/czegokolwiek nie jest obnoszeniem.
to co w tamim razie jest?
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
idiota napisał(a):szukać mamy dowodu na prawdziwość dowodu na prawdziwość dowodu?
a co my popierdoleni jesteśmy?
Miszczostwo. Uśmiech
Odpowiedz
Przeglądałem sobie stary wątek o forum islamskim i odkryłem na nowo ciekawe spostrzeżenie Rotheina nt. banowania.

Rothein napisał(a):Katolicy usuwali grzech, a nie grzesznika. Muzułmanie od razu pozbyli się Barta jako dopiero potencjalnego grzesznika.
Odpowiedz
Progmast napisał(a):Ja chce byc ministrem do spraw no czegostam :p

widać ambicję. niech się uczy Język

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
forge napisał(a):
Cytat:Bóg ateusz-nicość?
Już to wałkowaliśmy, Hadrian. Ateista nie wierzy w istnienie bóstw.
Ale jak toooo?…
Antyteista, empirysta, zwolennik używania rozumu.

„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)
Odpowiedz
Hadrian napisał(a):Idiote kto oświecił? Bóg ateusz-nicość? Czy może idiota czegoś nie wie? Dzie tam jego wszechwiedza to wyklucza.
patrzcie co?
od razu pisze w dobrym dziale!
skubany...
musi wszechwiedzący.

Odpowiedz
Proszę, tu mają być najtrafniejsze cytaty! Nie chce w kolejnym temacie czytać kolejne wynurzenia.
Raz tu to umieścić to nawet zabawne, ale no... wiecie chyba, nie?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Cytat:Raz tu to umieścić to nawet zabawne, ale no... wiecie chyba, nie?
To się niedługo usunie, razem z przyczyną ;]
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Killgore Trout, 2 lata temu... napisał(a):Odnosze wrazenie ze wy juz swiata od slow odrozniac nie umiecie... Gledzicie ciagle o jakis nudziarstwach, oczywiste kwestie rozciagacie na jakies tasiemcowe niepotrzebne debaty, co i rusz nic tylko "a co to jest dobro?" albo "a co na to Arystoteles czy inny Platon?" albo ta gadka o etyce w temacie o etyce ateistycznej... naprawde ostatnio ilekroc slysze ze ateizm to jakas wolnosc umyslu to mnie pusty smiech ogarnia. Zdezorientowanyad:
Taa...
Odpowiedz
forge napisał(a):To się niedługo usunie, razem z przyczyną ;]

To chyba jedyne takie forum, gdzie w temacie "Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl" powstają posty, które powinny trafić do tego działu :lol2:
Odpowiedz
Szobako napisał(a):Trzeba jak najszybciej zdefiniować rozmówcę i jeżeli zalicza się do kategorii 'do utylizacji' to już nic nie wskóracie, należy odpuścić i znaleźć kogoś na swoim poziomie.
Dobre, jakże na tym forum aktualne...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
adVice napisał(a):Pranie portfela to pranie portfela.
trafione...

Odpowiedz
Ann napisał(a):Od ironii nikt jeszcze nie umarł.
i słusznie Uśmiech

Odpowiedz
Aqlet:

"adVice, nie czytałem twoich poprzednich postów, ale z tego co widzę, to jesteś katolikiem. To wiele wyjaśnia."

8)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: