Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Ok, skończyłem wreszcie "Rozplatanie tęczy" teraz jestem tró atheista.
And now, czytam sobie "Przedludzi" i inne opowiadanka Dicka.
EDIT
"Człowiek z wysokiego zamku"
EDIT2
Skończony, poczułem coś, czego nie czułem od kilku miesięcy. Nie wiem czy cieszyć się czy smucić.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
powtót do klasyki - opowiadania o conanie.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Krzysztof Kosior Droga środkowa w Nikajach
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 988
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
... cd. Ryszarda Przybylskiego, po " Baśni Zimowej.Esej o starości. ", " Uśmiech Demokryta "
Fragment za GW:
http://wyborcza.pl/1,76842,6708343,Nasz_...piece.html
:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Reputacja:
0
Za namową lumberjacka - "Obóz świętych". Świetna.
Reputacja:
0
"Oko na niebie". LOOL
Liczba postów: 112
Reputacja:
0
Ja teraz sprowadzam sobie z zagranicy "Night of the Dragon" - książka dotyczy fabuły serii Warcraft i muszę przyznać, że ciekawie się je czyta
Normalność? Jeśli mamy już używać takiego podziału to ja normalny nie jestem i nigdy nie będę. Nazywanie mnie normalną osobą jest obrazą. Widząc tych wszystkich "normalnych", ciemnych ludzi cieszę się, że jestem jaki jestem - błazen w czystej postaci. Być nienormalnym to sztuka, którą zgłębić mogą tylko nieliczni...
Raphau
Liczba postów: 2,536
Liczba wątków: 24
Terry Pratchett "Nacja". Znakomita.
Reputacja:
0
"Antychrześcijanin" Niczego.
Kończę tradycyjnego, staromodnego Wiedźmina, a na dysku już spoczywa "Zawód Wiedźma" Olgi Gromyko. Za trzy - cztery dni wezmę się za to. Wydaje się OK.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
"planeta śmierci 2". harry harrison.
a wiedźmin jest niezły, prawda??
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Zajrzałem do "Mitologii Greków" Kereneya. Skończyłem też "Cesarza" Kapuścińskiego: super reportaż, można się doskonale przyjrzeć zagrożeniom władzy monarszej, zwłaszcza władzy absolutnej; łatwości w manipulacji opinią publiczną, korupcji, idealizmie młodych; a także samej historii obalenia tej monarchii... Ekstra. No i skończyłem też "Na Zachodzie bez zmian".
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 698
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Mały off-top w temacie o książkach: czy poza Sony Reader'em są inne urządzenia do wygodnego czytania e-booków dostępne w PL? Nie mówię o Kindle, bo w PL tego dłuuuugo nie będzie, a brakuje mi miejsc na książki i zastanawiam się nad takim czytnikiem. A na komórce niewygodnie, za mały ekran.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Reputacja:
0
Netbooki, naprawdę polecam, dosyć tanie a oprócz czytania książek dają dosyć duże możliwości.
Liczba postów: 988
Reputacja:
0
... hagiografia / pieśń o czynach ? /, wybitnie źle skomponowana - " Zośka i Parasol " A.Kamiński !
Ale momenty som ... w tym obrazoburcze !
:]
Ale jutro dostanę " Rozstrzelany oddział " Jerzego Kułaka , a nóż ktosik w Polszcze własnym sumptem rzecz wydając potrafi pisać ?
Oboczności - http://wyborcza.pl/1,75515,6753703,Prawd...mowej.html
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Reputacja:
0
"Biblia Szatana" LaVeya  Zaczyna się fajnie... Ciekawa sprawa.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Reputacja:
0
Szpaner...
A akie pytanie - gdzie ją zdobyłeś? E-book, czy kupiona/wypożyczona/pożyczona?
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
http://chomikuj.pl/Joela5/E-books/Anton....atana..pdf
Ontopic - zabieram się za tą całą "Psychologię kwantową", czytam też "Psychologię międzykulturową", "Psychologię dla menadżerów" i "Psychologię społeczną". Polecam wszystkie pozycje
Reputacja:
0
@AdVice: właśnie tam, gdzie ją znalazł Wookie
Po przeczytaniu Biblii Szatana biorę się za Nowy Testament  Przynajmniej Ewangelie.
A następnie "Polskę Jagiellonów" Jasienicy, następnie za "Rzeczpospolitą Obojga Narodów" tegoż.
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
Wookie zainteresowales sie psychologia z uwagi na chec
manipulacji, czy tak hobbystycznie :p?
Po dlugiej przerwie powrocilem do "Tricks of the mind" Browna.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
|