To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
raphau napisał(a):Ja teraz sprowadzam sobie z zagranicy "Night of the Dragon" - książka dotyczy fabuły serii Warcraft i muszę przyznać, że ciekawie się je czyta Oczko

Myślałem o tym, czy by sobie nie zamówić Uśmiech
Jeżeli jest tak wciągająca jak "Dzień Smoka", to chyba warto. Nie mniej jednak najpierw dokończę pozostałe dwa tomy Wojny Starożytnych i Krąg nienawiści.

PS: jakbyś miał, nie pogardzę ebookami Duży uśmiech
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Progmast napisał(a):Wookie zainteresowales sie psychologia z uwagi na chec
manipulacji, czy tak hobbystycznie :p?

Interesuje się nią od dłuższego czasu, a teraz po prostu dorwałem niezłą bibliotekę, gdzie pozycji psychologicznych jest na pęczki Oczko
Odpowiedz
Nie wiem czy tak do końca można "Psychologię kwantową" nazwać książką psychologiczną - ale niech tam już będzie Uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
The Phillrond napisał(a):Myślałem o tym, czy by sobie nie zamówić Uśmiech
Jeżeli jest tak wciągająca jak "Dzień Smoka", to chyba warto. Nie mniej jednak najpierw dokończę pozostałe dwa tomy Wojny Starożytnych i Krąg nienawiści.

PS: jakbyś miał, nie pogardzę ebookami Duży uśmiech
Niestety posiadam tylko książki, ale ebooki powinny się na torrentach już dawno znajdować Oczko
Normalność? Jeśli mamy już używać takiego podziału to ja normalny nie jestem i nigdy nie będę. Nazywanie mnie normalną osobą jest obrazą. Widząc tych wszystkich "normalnych", ciemnych ludzi cieszę się, że jestem jaki jestem - błazen w czystej postaci. Być nienormalnym to sztuka, którą zgłębić mogą tylko nieliczni...

Raphau
Odpowiedz
Cytat:"Dzień Smoka"
Jedyna książka z Warcrafta, która mi się podobała.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Państwo Platona

Cytat:Będzie się dążyć do tego, aby najlepsze kobiety łączyły się z najlepszymi mężczyznami, by możliwie najlepiej reprodukować ich rasę. Nadto państwo będzie stosowało wszelkiego rodzaju wybiegi, aby sprawić, by najlepsze łączyły się z najlepszymi możliwie najczęściej. Dzieci zrodzone z tych par będą utrzymywane przy życiu, natomiast dzieci par gorszych nie; nikt jednak nie będzie o tym wiedzieć. Będzie się fingowało, że łączenie w pary następuje drogą losowania, ale ciagnięciem losów trzeba tak manipulować, by uzyskać pożądany skutek

[...]

Dzieci bedą natychmiast odbierane matkom; matki i ojcowie nie powinni znać swoich dzieci. Nadto tylko mężczyźni między trzydziestym a pięćdziesiątym rokiem życia, a kobiety między dwudziestym a czterdziestym bedą mieli prawo płodzić dzieci. Jeżeli dziecko zostanie poczęte ze związku mężczyzn i kobiet niezgodnie z regułą wieku, nie pozwoli mu się ujrzeć świata, a jeśli się urodzi, zostanie porzucone i nie bedzie karmione

Platon czasami nie miał dobrych pomysłów...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Taki Hitler BC Oczko
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
"Wielkie nimfomanki"- Elwira Watała.
I "Dziewczyna, której jedno w głowie" w ramach rozrywki.
zbuduję sobie świat pełen marzeń, kolorowych barw.
chcę ukryć się przed złem, całym światem.
lecz to nieosiągalne jest!
Odpowiedz
"Rekopis znaleziony w Saragossie" Jana Potockiego. Nie sadzilem, ze stare teksty moga tak wciagnac.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Hmm... "Zawód Wiedźma". Trochę chaotycznie, płytko, nic nie jest jakoś specjalnie głęboko rozwijane, ale przez dobre 45 minut chichrałem się jak retard z pierwszego tomu.
Odpowiedz
Znowu czytam "Golem XIV" Lema, później powtórzę jeszcze sobie Wizję Lokalną i Cyberiadę.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Skończyłem "Nowy, wspaniały świat". Niekoniecznie należy to interpretować jako antyutopię pokazującą zagrożenia technologii przyszłości. Raczej to, co możemy stracić i co otrzymujemy w zamian - ale czy to faktycznie takie złe? No i w pewnym momencie i tak ten świat z NWŚ ulegnie przekształceniu... Progres, ludzie, progres.

Następnie "Perfekcyjna niedoskonałość" Dukaja. Zobaczymy, czy faktycznie taka fajna.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Cytat:należy to interpretować jako antyutopię pokazującą zagrożenia technologii przyszłości.
Należy. Język Natomiast Huxley napisał ileś tam lat później Wyspę - "proutopię", utwór będący przeciwieństwem wizji ukazanej w NWŚ.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Karol Marks Dzieła wybrane w dwóch tomach, Tom I, Wydawnictwo Literatury w Językach Obcych, 1941 r.

Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się! ;]
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
"czarny kolos" R.E. Howarda.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Hrabia Monte Christo. Próbuję wreszcie skończyć xD
Bóg nie ma z tym nic wspólnego. W ogóle nie ma go we Francji o tej porze roku.
Odpowiedz
czytam juliettę. de sade to miał wspaniałe pomysły Język
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Sokół Maltański
Stanie w kościele tak samo czyni cię katolikiem
jak stanie w garażu czyni cię samochodem.

Boga nie ma

wyjechał w interesach.
Odpowiedz
Zbiór publicystyki Boy`a " Reflektorem w mrok "
ISBN 83-06 00317-9
Wyrzucili ze szkolnej biblioteki :[
" Dziewice konsystorskie " vel " Nasi okupanci " plus " Piekło kobiet " wszyćkie znają, acz literackie szkice o współczesnych - niekoniecznie !

:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Niech no odwalę spod stosu śmieci...

Karl R. Popper "Wiedza obiektywna"
The Oracle: Candy?
Neo: ... You already know if I'm going to take it.
The Oracle
: Wouldn't be much of an Oracle if I didn't.
Neo
: But if you already know, how can I make a choice?
The Oracle: Because you didn't come here to make the choice. You've already made it. You're here to try to understand why you made it. [Neo takes the candy] I thought you would have figured that out by now.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości