To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
MarioB, jak ty czytałeś Main Kampf że tam nienawiść do Słowian znalazłeś? XD
Bóg nie ma z tym nic wspólnego. W ogóle nie ma go we Francji o tej porze roku.
Odpowiedz
Jacek Łęski, "Systemy neuronowo-rozmyte"
Odpowiedz
z ubikiem nie dałem sobie rady, za to blade runner, czy androidy śnią o elektrycznych owcach szybko przeszedł Uśmiech zajebiste Duży uśmiech
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
osobiście Ubika polecam. Teraz męcze neuromancera. Uch, kiepskie tłumaczenie trafiłem (uważajcie na te z Książnicy czy jakoś tam)
Odpowiedz
Z Dicka mogę polecić Doktora Bluthgelda, z tych mniej znanych.
Odpowiedz
Valis !

a w ogóle to Starą Baśń czytam i znowu do Shoguna się zabiorę niebawem
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Odpowiedz
"Antychrześcijanin" Niczego został przeczytany.

Hmm... Dosyć, eee... ciekawy pogląd na tę sprawę. Oczko
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Terry Pratchett - Straż! Straż!, Zbrojni i Na glinianych nogach przeczytane Duży uśmiech

Odpowiedz
A ja se czytam teraz Muzykę Duszy. Język
Odpowiedz
a Aldis'a już nikt nie czyta? o Helikonii (zima, wiosna, lato)... Niezdecydowany
to było naprawdę niezłe!
Świat nie potrzebuje Ciebie, nie potrzebuje Nikogo.

[SIZE="1"]http://chomikuj.pl/em_en[/SIZE]
Odpowiedz
Ja to czytałem kiedyś. Uśmiech Ale to daawno było. To to, że pory roku tak dłuuugo trwają?
Odpowiedz
Skoro mowa o Kołakowskim to poczułem się aby przeczytać "Jeśli Boga nie ma". Całkiem fajna książka. Uśmiech
Odpowiedz
Jak pamiętam jak czytałem "Jeśli Boga nie ma", to większość argumentów czy dowodów Kołakowskiego dałbym radę obalić ot tak. Książka pisana chyba dla laików, a mądre cytaty i odniesienia do innych filozofów to tylko pozory merytoryczności.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Stieg Larsson. Przeczytałem Mężczyzn, którzy nienawidzili kobiet, teraz jestem w trakcie Kobiety, która igrała z ogniem. Całkiem wciągające kryminały.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
Cytat:Jak pamiętam jak czytałem "Jeśli Boga nie ma", to większość argumentów czy dowodów Kołakowskiego dałbym radę obalić ot tak. Książka pisana chyba dla laików, a mądre cytaty i odniesienia do innych filozofów to tylko pozory merytoryczności.
Och nie bądź taki. Czytając twoje słowa poczułem niemal namacalny ciężar "laickości" opadający na moje ramiona. Uśmiech

Ja czuję, że Kołakowski po prostu poczuł się zobowiązany do przedstawienia po kolei wszystkich możliwych opcji. I chociaż czytanie rzeczy, które rzeczywiście tak jak mówisz nawet i ja mógłbym podważyć jest nużące, jednak cieszę się, że uda mi się poznać argumenty strony przeciwnej.
Odpowiedz
Dawniej czytywałem kryminały. Jeden był wprost genialny. Charlie Chan prowadzi śledztwo.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
makana napisał(a):a Aldis'a już nikt nie czyta? o Helikonii (zima, wiosna, lato)... Niezdecydowany
to było naprawdę niezłe!

mam wiosnę ale nie strawiłem.

chrzest ognia Sapkowskiego.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Kroniki Joannesa Longinusa z XV wieku. Dobry jest typ, śmiesznie pisze:

Cytat:Każdy naród ma pewne przymioty i pewne wady, które można by nazwać narodowymi. Polacy są z charakteru szczególniej skłonni do zawiści i do oszczerstwa, czy to że odziedziczyli tę przywarę od przodków, czy to że jest coś w powietrzu, w niedocieczonym wpływie klimatu i gwiazd, co ich do tego usposabia, czy to że zazdroszczą cnót innym z ogromnej żądzy dorównania im. Niektórzy mniemają, że przodkiem Polaków i wszystkich Słowian był Cham i ponieważ wyszydzał własnego ojca Noego, zostawił swych potomków pod brzemieniem klątwy ojcowskiej.
Duży uśmiech

albo o polskich chłopach:
Cytat:Wieśniacy, skłonni do pijaństwa, łatwo zapalają się do kłótni, które kończą się zawsze bójką, a często zabójstwem. O swoje mało dbali, ale chciwi na cudze, nie boją się pracy i trudu. Znoszą wytrwale mróz i głód. Zabobonni, żądni nowości, są dumni i chytrzy zarazem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Derren Brown - Sztuczki Umysłu.
Odpowiedz
Stefan Rieger- Glenn Gould czyli sztuka fugi.
It is better to know some of the questions than all of the answers. ~James Thurber
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości