To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Zjadłbyś/zjadłabyś smalec lub jakąś inną potrawę z psa?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
37.72%
43 37.72%
Nie wiem
7.89%
9 7.89%
Nie
54.39%
62 54.39%
Razem 114 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smalec z psa
Jeżeli ten pies był ich własnością, to nic nie mam do tych dziewczyn.

Na pewno nie więcej, niż do rzeźników.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Przykro mi że to powiem, przy całym szacunku, ale pierdolnij się w głowę. Jakby zrobiły tak ze swoim dzieckiem, to też nic byś do nich nie miał?

Bestialstwo jest biestialstwem. Mam nadzieję, że ten pies już był martwy a nie zginął na potrzeby tej sesji fotograficznej.

Przypominam, że zwierzęta też cierpią, też się boją i też żyją.

A co do ludzi jedzących mięso, to zostali tak wychowani od małego, najczęściej nie zdając sobie sprawy, w jakich warunkach żyją i umierają jedzone zwierzęta. Może ktoś powinien ich uświadomić.
Odpowiedz
Jebnięte szmaty. Ale to kurwiszcza ruskie, wiadomo zero mózgu.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Tunga napisał(a):A co do ludzi jedzących mięso, to zostali tak wychowani od małego, najczęściej nie zdając sobie sprawy, w jakich warunkach żyją i umierają jedzone zwierzęta. Może ktoś powinien ich uświadomić.

Chciałbyś mięso zdelegalizować ?Uśmiech

W rzeźniach dzieje się to samo, co na tych fotkach, tyle, że z innymi gatunkami zwierząt (chociaż, niekoniecznie - Chiny).
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Avx napisał(a):Chciałbyś mięso zdelegalizować ?Uśmiech

W rzeźniach dzieje się to samo, co na tych fotkach, tyle, że z innymi gatunkami zwierząt (chociaż, niekoniecznie - Chiny).

Według mnie ssaki powinny być tak samo chronione jak ludzie, na gruncie konstytucji. Nie tyle delegalizacji bym chciał, tylko tego, żeby ludziom to w ogóle do głowy nie przychodziło.

Kilka lat temu widziałem film o zabijaniu (chyba) fok. Była to część kampanii przeciwko ubraniom ze zwierząt. To był jeden z naprawdę nielicznych razy, kiedy płakałem w moim dorosłym życiu. Obserwowałem zwierzątka leżące na stosie z obciętymi łapkami, żyjące jeszcze, z takim smutkiem w oczach obserwujące jak inne zwierzątka tracą łapki.

Szkoda, że nie mogę znaleźć tego filmu.

A co do rzeźników to abstrahując od tego co oni sobie myślą i jaką mają znieczulicę robią to z przyczyn ekonomicznym a nie rekraacyjnych.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1...malec.html

Bym zjadł; przy czym zastrzegam, że psy jak i inne zwierzęta należy wg mnie zabijać tak by sprawiać im jak najmniej bólu.

lumber ma rację. jedzenie jak jedzenie. mięso to mięso. a po co przy okazji sprawiać ból? przecież ani to nie jest konieczne, ani (ze wględu na to że nie jesteśmy w większości sadystami) przyjemne.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):lumber ma rację. jedzenie jak jedzenie. mięso to mięso.

Człowiek tez mięso. A mięso to mięso. Jedzenie to jedzenie.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Ale jeżeli człowiek może obejść się bez mięsa i być zdrowym? Bo mięso jest smaczne? Ciekawe jak smakuje ludzkie mięso. Powinno się je sprzedawać bo 39.90 w hipermarketach. Tak drogo bo to eliatarne mięso i ma pieścić kubki smakowe.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Człowiek tez mięso. A mięso to mięso. Jedzenie to jedzenie.

chciałbyś zostać zjedzony? nie? no to mamy prawo które przed tym chroni.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
Tunga napisał(a):Powinno się je sprzedawać bo 39.90 w hipermarketach. Tak drogo bo to eliatarne mięso i ma pieścić kubki smakowe.

Po co sprzedawać? Mało tego łazi po ulicach? Wystarczy wyjść z tłuczkiem - puk! - i wrócić wlokąc mięso.

666gonzo666 napisał(a):chciałbyś zostać zjedzony? nie? no to mamy prawo które przed tym chroni.

Podejrzewam że ten pies raczej nie wyrażał zgody na bycie pożartym. Podejrzewam że żadne zwierze nie chce być pożarte. Lwica--> antylopa-->antylopa spierdala, czyli chyba nie chciała być pożarta.
Odpowiedz
Co do trafnej wypowiedzi Libertyego - jest ona nietrafna i rzeczywiście nie ma w niej logiki.

Jeśli ktoś uważa za skurwysyństwo jedzenie psów, a sam je krowy czy świnie, to sam jest skurwysyn, że tak kulturalnie to ujmę. Oczko
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Podejrzewam że ten pies raczej nie wyrażał zgody na bycie pożartym. Podejrzewam że żadne zwierze nie chce być pożarte. Lwica--> antylopa-->antylopa spierdala, czyli chyba nie chciała być pożarta.

mamy przewagę technologiczną gatunku. jakby zamiast ludzi coś innego w ten sposób ewoluowało, działoby się to samo.
przecietnie większość gatunków nie je innych osobników własnego gatunku.

Odpowiedz
Rothein napisał(a):Po co sprzedawać? Mało tego łazi po ulicach? Wystarczy wyjść z tłuczkiem - puk! - i wrócić wlokąc mięso.

No ale takie mięso nie ma certyfikatu jakości. I może mieć włośnicę. Nie wiadomo w jakich warunkach było hodowane. Byłbym ostrożny.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Co do trafnej wypowiedzi Libertyego - jest ona nietrafna i rzeczywiście nie ma w niej logiki.

Jeśli ktoś uważa za skurwysyństwo jedzenie psów, a sam je krowy czy świnie, to sam jest skurwysyn, że tak kulturalnie to ujmę. Oczko

A kogo to interesuje? Jeżeli ktoś uważą ze można jeść wszystko oprócz człowieka też jest skurwysyn, kulturalnie mówiąc.

Prawda jest taka że panuje tutaj prawo siły. Jemy zwierzęta bo mamy nad nimi przewage. A skoro w jednej dziedzinie kierujemy sie prawem siły, to możemy i w innej.
Odpowiedz
I mówimy tu głównie o bestialstwie. Zabijaniu dla rozrywki a nie z powodu głodu.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):mamy przewagę technologiczną gatunku. jakby zamiast ludzi coś innego w ten sposób ewoluowało, działoby się to samo.

Ta argumentacja jednak jest amoralna. To pop prostu stwierdzenie: "mam przewagę wiec moge"

666gonzo666 napisał(a):przecietnie większość gatunków nie je innych osobników własnego gatunku.

I co z tego?
Odpowiedz
Cytat:A kogo to interesuje?

Powinno interesować przede wszystkim tego, kto atakuje jedzących psy, a sam szama świniaki i krowy. Jeśli go to nie interesuje to jest nie dość, że skurwysynem, to w dodatku głupkiem/ignorantem/hipokrytą.

Cytat:Jeżeli ktoś uważą ze można jeść wszystko oprócz człowieka też jest skurwysyn, kulturalnie mówiąc.

Człowieka też można zjeść, jeśli strony się umówiły - jak w przypadku tego Niemca (nie pamiętam jak się on zwał).

Ale nie zabić.

Cytat:Prawda jest taka że panuje tutaj prawo siły. Jemy zwierzęta bo mamy nad nimi przewage.

To jest oczywista oczywistość.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Powinno interesować przede wszystkim tego, kto atakuje jedzących psy, a sam szama świniaki i krowy. Jeśli go to nie interesuje to jest nie dość, że skurwysynem, to w dodatku głupkiem/ignorantem/hipokrytą.

Uśmiech ale to są zarzuty natury moralnej. Po one pomiędzy osobnikami żyjącymi wedle prawa silniejszego? Hipokryzji nauczał Machiavelli, a mimo to nikt go głupkiem nie nazywa. Raz jest się hipokrytą i głupkiem, a innym razem jest sie hipokrytą i patriotą? 8O

lumberjack napisał(a):Ale nie zabić.

Dlaczego?
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Ta argumentacja jednak jest amoralna. To pop prostu stwierdzenie: "mam przewagę wiec moge"

czyli jaka jest róźnica między zjedzeniem żeberek z psa a zjedzeniem wątróbki z cielaka? bo chyba nie doczytałem

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):czyli jak jest róźnica między zjedzeniem żeberek z psa a zjedzeniem wątróbki z cielaka?

Taka sama jak pomiedzy zjedzeniem wątroby z cielaka a kotletów z człowieka.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości