To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Wprawdzie rzadko korzystam z lektur poddawanych przez moją polonistyczno-romantyczną połowę , ale krwiście-mięsista proza mesjanistyczno-sromowa dotycząca ostatnich lat Adama z Mickiewiczów i jego " towiańszczyzny " - Za i Prawdę Godna !

" Mesjasze " Gyorgo Spiro - Wielka Emigracja, odbrązowienie i smuta połączona z dziką jazdą !

Bardzo polecam !
:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
czytam, może przeglądam raczej...

Jennifer Lynch "Sekretny dziennik Laury Palmer"

co za ohyda takie rzeczy czytać Oczko
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
"Wielki marsz" Bachmana (alter ego Stevena Kinga)
mocno daje po głowie,
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Racja. Tak książka jest niesamowita. Polecam każdemu, bardzo gorąco.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
"bóg nie jest wielki" - Christopher Hitchens.
"Rece precz od tej książki" - Jan van Helsing

polecam, pozdrawiam
Nie potrafię wyobrazić sobie Boga, który nagradza i karze istoty przez siebie samego stworzone, którego zamysły przykrojone są na naszą miarę - krótko mówiąc, Boga, który nie jest niczym innym, jak odbiciem ludzkich słabości.
Odpowiedz
Neuromancer
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Joseph Conrad - Jądro ciemności

Niby tylko 80 stron, a już drugi dzień to męczę.

Odpowiedz
Przemęcz, warto. Świetna książka. Język wg mnie zajebisty. A potem obejrzyj "Czas Apokalipsy" Uśmiech
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Historia Społeczna III Rzeszy. Po serii pozycji o Sowietach zająłem się Fuehrerem i jego kompanią. Uśmiech
Odpowiedz
forge napisał(a):Przemęcz, warto. Świetna książka. Język wg mnie zajebisty. A potem obejrzyj "Czas Apokalipsy" Uśmiech

Właśnie się zastanawiam czy nie użyć tego na maturze ustnej, bo mam adaptację filmową, a nie mogę znaleźć innej "niedokładnej".

Odpowiedz
"Neuromancer", "Kosmiczne marionetki", "Możemy cię zbudować"

Usunąłem wiszący nade mną miecz Damoklesa. Przemogłem się i zwróciłem książki do biblioteki. Język Wszystkie 13. Teraz znów mogę wypożyczać, chociaż zapłaciłem karę (26 zeta). JEAH!! Duży uśmiech
Odpowiedz
Zen i sztuka obslugi motocykla...ze niby kultowa czy cos...
Odpowiedz
Kończę "Gwiezdny pył" Gaimana, a w kolejce "Restauracja na końcu wszechświata" Adamsa.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
heninsyn napisał(a):... L. Moczulski zawodzi po raz kolejny
Oczko
Kurde, a chciałem to sobie kupić. Widać, że solidne opracowanie i cena dobra.
Możesz napisać, co Ci się najbardziej nie podobało?
[SIZE="2"]0 wyruchanych kóz + 153 wyruchane kozy = 134 obsrane jelenie i kupa spamujących kamieni. No i Goebbels oczywiście.[/SIZE]
Odpowiedz
No, przeczytałem Wrońca, czytam teraz Ostatni pan i władca. A Wroniec to fajna książka jest. Uśmiech
Odpowiedz
Wow, a ja czatuje u mnie w mieście i codziennie zachodzę do wszystkich 3 księgarni w mieście i nic Smutny
No nie ma Wrońca jeszcze u mnie, nie wiem, może w końcu z desperacji zamówię...
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Ja obecnie czytam "system przyrody" Holbacha
Odpowiedz
szukajacyadi napisał(a):Zen i sztuka obslugi motocykla...ze niby kultowa czy cos...
czytałem lata temu, czy kultowa -nie wiem, napewno bardzo ciekawa historia.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
Yukio Mishima - "Zimny płomień"
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
Roman Dmowski Myśli nowoczesnego Polaka, Warszawa 1989.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości