Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
|
Co obecnie czytacie?
|
|
19.11.2009, 22:22
19.11.2009, 22:31
Cytat:Mężczyźni którzy nienawidzą kobietCzytałem i całościowo trylogia mi się podobała ale na litość czy w Szwecji naprawdę żłopie się tyle kawy? W którymś momencie to juz było groteskowe wręcz, chlali te kawe litrami jak szaleni
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
19.11.2009, 22:46
Nietzsche "Ten wielki wzgardziciel" Mirosław Żelazny
[INDENT][SIZE="1"]"Bogowie to spełnione pragnienia ludzkie" Ludwig Andreas Feuerbach[/SIZE][/INDENT]
19.11.2009, 23:00
Powyższe szybko przeczytałem i nie podoba mi się. Ciekawiej już wg mnie pisał Jan Hartman:
http://www.iphils.uj.edu.pl/~j.hartman/p...ietzschego http://www.iphils.uj.edu.pl/~j.hartman/p..._perversus
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
20.11.2009, 00:04
'Bóg Urojony' Richard Dawkins
20.11.2009, 00:08
forge Możliwe ale rzucił mi się ten tytuł w oczy, więc postanowiłem książkę przeczytać. Zobaczymy.
[INDENT][SIZE="1"]"Bogowie to spełnione pragnienia ludzkie" Ludwig Andreas Feuerbach[/SIZE][/INDENT]
20.11.2009, 08:43
"Manifest" Ted Kaczyński
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains But I carry strength from souls now gone They won't let me give in... (...) Death will take those who fight alone But united we can break a fate once set in stone Just hold the line until the end Cause we will give them hell..." EH
20.11.2009, 08:52
Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego"
Genialnie napisana opowieść o otaczającym świecie, historii odkryć naukowych, pełna zabawnych anegdot z życia naukowców i figli, jakie płata los.. Jestem teraz na rozdziale opisującym powstawanie mechaniki kwantowej i konsternację, jaką nowe odkrycia natury atomu i informacji przenoszonej na poziomie subatomowym wywołało wśród naukowców, z których wielu "załatwiło ten problem nie myśląc o nim". :] Polecam takim laikom jak ja
.
. . .
20.11.2009, 09:24
humanus napisał(a):Ja obecnie czytam "system przyrody" HolbachaCzytałem dawno temu. Uważam to za monumentalne dzieło.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman EL
20.11.2009, 10:53
Kilgore Trout napisał(a):Czytałem i całościowo trylogia mi się podobała ale na litość czy w Szwecji naprawdę żłopie się tyle kawy? W którymś momencie to juz było groteskowe wręcz, chlali te kawe litrami jak szaleni Takoż czytałem, ale z moich kilkuletnich wakacyjno-pracowniczych obserwacji wynika, iż chleją kawę nawet zimną a`la poffarszawsku / nazewnictwo z Moskwy - na kawę " parzoną " z turecka / ... ale na polu, wśród truskawek to rzecz nawet miła i dla kręgosłupa zbawienna !!! :] I jeszcze gotowane ziemniaki z solonym masłem i zapijane mlekiem - mniam literacko !
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
20.11.2009, 10:54
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Alvin Ramme - Służba bezpieczeństwa SS
Kiedyś założę organizację, to mi się przyda
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
20.11.2009, 11:16
Enkidu napisał(a):Kurde, a chciałem to sobie kupić. Widać, że solidne opracowanie i cena dobra. Przepraszam, żem późno zauważył ! Rzecz wcześniej czytałem w jakichś xero-ksero Leszka M. i myślałem, że ją uwspółcześnił i dodał rzeczy kilka - noo mało dodał moim zdaniem , a 554 strony geopolityki są istotne o tyle , że skrzą się wielością cytatów nawet interesujących i po części obrazoburczych ! Więc połowa książki zeszła mi na powtórkach ! Miałem kolejną nadzieję na rozbudowaną część dot. samej kampanii i tu też zawód ... Nie twierdzę, że nie warto przeczytać, tyle żem mało się dowiedział nowego !!! :] Już wolę powtórzyć " Od Gór Borowskich do Zakroczyna " ówczesnego płk. L. Czyżewskiego ! Ostatnio rzecz widziałem w jakimś aukcyjnym serwisie za 5 PLN !
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
20.11.2009, 11:21
MightyYu napisał(a):Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego" Kupiłem pod wpływem recenzji w WiŻ i czytało mi się to świetnie, zwłaszcza nieznane mi wcześniej anegdoty. Potem jednak w jakimś bardziej naukowym piśmie przeczytałem, iż w książce Brysona roi się od błędów merytorycznych, głównie dotyczących liczb. Cóż, nie przeszkadzały mi, bo i tak liczb już nie pamiętam
20.11.2009, 11:34
1.Lauren Bobis "Kot. Historia i legendy" więcej w tym legend niż historii ale czyta się przyjemnie.
2. Kim Stanley Robinson. "Lata ryżu i soli" - męczy mnie trochę sposób narracji ale książka mimo wszystko ciekawa. 3. Sapkowski "Boży wojownicy" - czytam po raz kolejny.
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci
20.11.2009, 12:25
"Niewczesny Pogrzeb Darwina" - Stephen Jay Gould
20.11.2009, 12:42
Bart napisał(a):Cóż, nie przeszkadzały mi, bo i tak liczb już nie pamiętamHehe, ja też :p Ja ich nie pamiętam już w trakcie czytania
.
. . .
20.11.2009, 14:43
Alan Weisman - "Świat bez nas"
![]() EH
20.11.2009, 15:15
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38 Dołączył: 03.2009 Reputacja: 23 Płeć: kobieta Wyznanie: panteistka
Czytam od wczoraj "Pieśń o Nibelungach". Przyznam że z przyjemnością.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
20.11.2009, 15:51
Cytat:Kupiłem pod wpływem recenzji w WiŻ i czytało mi się to świetnie, zwłaszcza nieznane mi wcześniej anegdoty. Potem jednak w jakimś bardziej naukowym piśmie przeczytałem, iż w książce Brysona roi się od błędów merytorycznychWydaje mi się że właśnie w WiŻ była nieprzychylna recenzja a ŚN chwalił Brysona... Ale może było na odwrót skoro przytaczasz tu WiŻ a nie, jednak dobrze mówie "ŚN" chwalił a WiŻ krytykowała
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
20.11.2009, 15:59
Świat Nauki jest porządny, a WiŻ podupada, a z tego wynika więc, że lepiej ufać w sprawie oceny tej książki ŚN?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/ |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|