To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Hehe, też do Niziurskiego mam sentyment, pamiętam jak mnie bawiło, że głównym argumentem jakiegoś ucznia w sprawie zmiany mu kolegi w ławce było "że objada się szczypiorkiem" Duży uśmiech
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Byla, była, Enver. Jesli mnie pamięć nie myli, niejaki Helmutt zacytował wierszyk o drobiu Więckowskiej. Pasjonowała go też kolej. Marcin 77 - to nie Twoje poprzednie wcielenie przypadkiem?
Dołączam do grona wielbicieli Niziurskiego.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Niezłe były też książki Ożogowskiej, trochę w stylu Niziurskiego ale to już takie bardziej na poważnie.
Co do Niziurskiego - "Księga urwisów" to niemal socjalistyczna propagandówka, natomoast późne dzieła tego autora - "Nowe przygody Marka Piegusa" etc - nie dają się czytać. Szkoda.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Dorota Masłowska

Przyszkoleni do jedzenia
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Christopher Clark
Prusy. Powstanie i upadek 1600-1947
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
Odpowiedz
jesoo napisał(a):"Sto lat samotnośći" zaczynam powoli. Świetne to jest

świetne, świetne, tylko że trzeba sobie notatki robić. Co to za pomysl, żeby wszystkich głównych bohaterów nazwać niemal tak samo? ;D

von.grzanka napisał(a):Dorota Masłowska

Przyszkoleni do jedzenia

ej, a cóż to jest, bo jestem jej wiernym czytaczem, a nie znam?

ja w tej chwili "Gottland" Szczygła i "Miasto i Psy" Llosy.
Odpowiedz
Wpisz se w gogola. Cztery strony A4.

Trafiłem przez wpis na daily.

"Dorota Masłowska wyczerpała temat mojego pokolenia na czterech stronach A4. Jak by nie patrzeć, to dosyć smutne."
Odpowiedz
von.grzanka napisał(a):Cztery strony A4.
... a od dawna to czytasz? ;D

dzięki, dzięki, zawsze to kawałek świeżego mięska, a laska często naprawdę idealnie trafia w moje poczucie humoru Oczko
Odpowiedz
jakieś trzydzieści sekund, kiedy napisałem o tym na forum. Niemniej - bardzo ciekawe.
Odpowiedz
masada napisał(a):świetne, świetne, tylko że trzeba sobie notatki robić. Co to za pomysl, żeby wszystkich głównych bohaterów nazwać niemal tak samo? ;D
czytasz mi w myslach Język
jestem w połowie i ilośc akcji i wątków urywa głowę. popadam w zachwyt.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
Oblicze natury przez Dra Władysława Natansona, profesora Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie 1924.

http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys...w_Natanson

Z fizyki jestem cienki jak makaron :]
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Przychodzi Platon do doktora

szczerze polecam, ksiazka ktora mozna okreslic mianem filozartu Uśmiech pierwszy raz mi sie w zyciu zdarzylo, zeby ksiazka co strone wywolywala u mnie salwy nieposkromionego smiechu Uśmiech
Odpowiedz
"Zdążyć przed Panem Bogiem" Krall. Wydało mi się mocniejsze niż nawet de Sade. Raz, że dS to fikcja; dwa, że sytuacja z ZpPB jest - jeśli już miałoby coś się wydarzyć - wg mnie realniejsza, trzy: wydanie na pastwę 4 pojebanych zboczeńców a życie w takich warunkach jak tam, wśród ludzi takich jak tam... Bez porównania, drugie wydaje się gorsze. Bo ci od de Sada z chęcią łamali zasady, które jakby przez to uznawali. W gettcie nie było zasad.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Zaczynam czytać "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" Stiega Larssona. Podobno dobre... zobaczymy Uśmiech
Odpowiedz
Bardzo. :]
Odpowiedz
Pan Lodowego Ogrodu t. 3 Duży uśmiech
Odpowiedz
`Podziemny skarbiec Rzeszy` Adamczewskiego i Piątkiewicza

( a potem wykrywacz, łopata i siup na Międzyrzecki Język Oczko )

`Jakże nie mam być wilkiem stepowym i nędznym pustelnikiem pośrodku  świata, którego celów nie podzielam, którego radości są mi obce...`
H. Hesse ( `Wilk stepowy` )

Odpowiedz
William S. Burroughs - Zachodnia Kraina
Robert Shea i Robert A. Wilson - Oko w piramidzie
Pierre Klossowski - Sade mój bliźni

viva postmodernizm! Język
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski

- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
Odpowiedz
... w godziny trzy połknięta, acz bardzo godna polecenia wspomnieniowa książka Wojciecha Albińskiego - " Achtung! Banditen " wojna i powstanie warszawskie oczyma chłopca z Włochów !

I z wypiekami na twarzy - "Mała książka o miesiączce " - przeglądam, czy aby latorośl rzecz zrozumie ... Oczko
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Kongres futurologiczny - Lem
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości