To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Cytat:Kongres futurologiczny - Lem
weird

wczoraj zacząłem...

tak wiec czytam też "Kongres" + wróciłem właśnie do domu z "Wrońcem" Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Legenda o Sigurdzie i Gudrun - Tolkien

Zaraz zaczynam czytać Uśmiech
Postarali się na okładce i z run można wyczytać legenden om sigurd og gudrun (co do L nie jestem pewien, bo jest do góry nogami).

Odpowiedz
Ostatnią książką jaką przeczytałem była książka Quo Vadis.
Odpowiedz
Newsweeka :p
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Legenda o Sigurdzie i Gudrun - Tolkien

weird x2

dostałem wczoraj na gwiazdke Uśmiech ale nie wiem co z tym zrobie, Tolkien jest mi kompletnie obojetny od jakos 10 lat.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Czytam mój prezent - "Peanatema" Neala Stephensona.
Wciąga, naprawdę zaczynam myśleć schematami deklarantów Uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
... " Życie z idiotą " zbiór opowiadań Wiktora Jerofiejewa, tym samym kończąc przegląd/lekturę wszyćkich książek które ukazały się po polsku jednego z moich ulubieńców !
Oczko
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Inny świat herlinga-grudzińskiego
Odpowiedz
H. Spencer, Jednostka wobec państwa, Warszawa 2002.

PS. Avx powinien się ucieszyć Uśmiech
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
heninsyn napisał(a):... " Życie z idiotą " zbiór opowiadań Wiktora Jerofiejewa, tym samym kończąc przegląd/lekturę wszyćkich książek które ukazały się po polsku jednego z moich ulubieńców !
Oczko

bardzo fajny zbiór.
z Jerofiejewów wolę jednak Wieniedikta Oczko
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski

- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
Odpowiedz
nex napisał(a):bardzo fajny zbiór.
z Jerofiejewów wolę jednak Wieniedikta Oczko

Jeszcze przed 2-3 laty, albo przed " Encyklopedią duszy rosyjskiej " zgodził bym się z Tobą w całej rozciągłości i przepustowości torów z Moskwy do Pietuszki ! Uśmiech

Teraz taki pewien nie jestem i obu Jerofiejewów bardziej niźli cenię !

I nich nas dzisiaj nie dopadną " szagi komandira " !!!
:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Muzykofilia Olivier Sacks

dopiero zaczynam, ale juz moge powiedziec ze godna polecenia, zreszta jak wszystkie jego wydawnictwa Uśmiech
Odpowiedz
Antychrześcijanin Nietzsche
Odpowiedz
Marcus Aurelius - Meditations - jak na tak stary tekst, który w dodatku mam po ang. to naprawdę polecam, zwłaszcza zainteresowanym filozofią i historią Oczko
I need no warrant for being, and no word of sanction upon my being.
I am the warrant and the sanction.
Odpowiedz
Cytat:Antychrześcijanin Nietzsche
Argh kolejny.

A ja "Rozmowy z katem"
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
A co, nie wolno? "Antychrześcijanin" jest fajny. :p
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Dałam kiedyś matce do przeczytania. Nie wiedziałam, czy jej się chce śmiać, czy płakać, ale jakoś to na nią chyba zadziałało Duży uśmiech W każdym razie, dała mi spokój w różnych kwestiach Język
I need no warrant for being, and no word of sanction upon my being.
I am the warrant and the sanction.
Odpowiedz
Cytat:Argh kolejny.

Co w czytaniu akurat tego dzieła jest złego?
Odpowiedz
Cytat:Dałam kiedyś matce do przeczytania. Nie wiedziałam, czy jej się chce śmiać, czy płakać, ale jakoś to na nią chyba zadziałało :mrgreen: W każdym razie, dała mi spokój w różnych kwestiach :razz:
Antychrześcijanina? Pewnie ją znudziło...

Cytat:Co w czytaniu akurat tego dzieła jest złego?
Nic. Ale po prostu widzę, że ogrom ludzi to czyta, choć generalnie ciężkie to do zrozumienia. Są zresztą ciekawsze rzeczy do poczytania, by tracić czas na takie abstrakcje...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Cytat:Ale po prostu widzę, że ogrom ludzi to czyta

Ciekawe to czasy gdy "ogrom ludzi czyta Nietzschego". Ile to jest "ogrom? 10-20 osób? Uśmiech

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości