To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cuda Eucharystyczne?
http://www.youtube.com/watch?v=qbg_dhI4X...r_embedded

Co o tym sądzicie?
Odpowiedz
Według mnie filmik udowadnia, że oczywiście Bóg chrześcijański istnieje, że chrześcijaństwo to coś a la przerażający kult voo-doo dla ludzi jarających się krwią (jakby co, to nie mój tekst tylko Kilgora), i że chrześcijanie to jacyś mroczni kanibale żrący czyjeś mięcho.

Bardziej na poważnie: Serratia marcescens

Cytat:Dzięki wytwarzaniu czerwonego pigmentu (prodigiozyny[1]) oraz zdolności wzrostu na skrobi zawartej w chlebie, to właśnie ta bakteria mogła być odpowiedzialna za niektóre przypadki nazywane cudami eucharystycznymi, polegającymi na pojawieniu się substancji przypominającej krew na hostii.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
A co z tymi różnymi badaniami? Facet wyciął kawałek serca z prosektorium? A może badania przeprowadzali "odpowiedni" specjaliści? To by tlumaczyło fakt że próbki z dwóch różnych miejsc miały by pochodzsić od tej samej osoby?

poelvam jeszcze ten tekst:

http://adonai.pl/sakramenty/eucharystia/?id=31
Odpowiedz
Każdy pewnie słyszał o cudzie w Lanciano. Znalazłem skany oryginalnego artykułu, który podobno udowadnia ten cud (po włosku) oraz analizę tegoż artykułu (po angielsku):

http://docs.google.com/fileview?id=0B9kN...MTNj&hl=en
(najlepsza jest tabelka na stronie 18 )

http://arumanchan.blogspot.com/2008/08/e...no_12.html

Poza tym Linoli to katolik, a na dodatek wiedział, że bada serce związane z cudem.

Wniosek: w Lanciano cudu raczej niet.

EDIT: Streszczenie dla pracowitych inaczej:
1. Krew z Lanciano ma inny skład chemiczny niż ludzka
2. Nie zaobserwowano komórek krwi
3. Znaleziono cząstki pochodzenia roślinnego
4. Zaczynało gnić
5. Wniosek Linolego: jest to świeżuteńki kawałek ciała ludzkiego
Odpowiedz
Ten Linoli, to szczwany lis musi być w takim razie.

Cytat:A co z tymi różnymi badaniami?

Poczytaj to, co zapodał Windziarz.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
To akurat odnosi się do innegu "cudu".
Odpowiedz
Dlatego przydałyby się konkretne artykuły z tymi badaniami, wyniki podpisane przez jakichś naukowców, a nie tylko stwierdzenie na poziomie "talibowie wylądowali w Klewkach".

Jak to mówią w internetach: Pics or it didn't happen.

W takich dziwnych sprawach nie ma co wierzyć źródłom pośrednim. Wszelakie nautilusy czy prawdy24 twierdzą, że źródło X udowadnia Y, ale gdy się w końcu po wielu trudach i znojach owo źródło X znajdzie, zwykle okazuje się, z tym Y to jakaś ściema. Tak jest z Lanciano, a jak jest z Buenos Aires – można oceniać dopiero po przeczytaniu wyników badań.
Odpowiedz
A propos cudów, coś o Sokółce cicho się zrobiło. Pewnie agenci z Watykanu wykryli, że to pic na wodę ;P
I'm an atheist, and that's it. I believe there's nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.
Odpowiedz
ofiara złożona na Krzyżu Jezusa jeest uobecniana już od ponad 2000 lat.Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Co do Cudów Eucharysrycznych to trudno zaprzeczyć ich prawdziwości, każda sprawa jest latami badana. Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane.
Odpowiedz
Windziarz napisał(a):Każdy pewnie słyszał o cudzie w Lanciano.

Ja nie słyszałem. :lups:
Kurwa, co ja powiem mamie przy świątecznym stole?
:>
Odpowiedz
Jajacek napisał(a):
Windziarz napisał(a):Każdy pewnie słyszał o cudzie w Lanciano.
Ja nie słyszałem. :lups:
Kurwa, co ja powiem mamie przy świątecznym stole?
:>
Że nie jesz mięsa. :p
Odpowiedz
Goliat napisał(a):Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane.

Dlaczego w takim razie nie zgodzą się na analizę choć fragmentu tego mięśnia. Mogłoby być to przeprowadzone nawet w obecności duchownych gdyby bali się zbeszczeszczenia.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Goliat napisał(a):ofiara złożona na Krzyżu Jezusa jeest uobecniana już od ponad 2000 lat.Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Co do Cudów Eucharysrycznych to trudno zaprzeczyć ich prawdziwości, każda sprawa jest latami badana. Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane.

Powinieneś się uobecnić na kozetce u psychiatry.

Cytat:Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św.

Uczciwiej byłoby napisać, że dzień w dzień szamacie zwykły chleb wierząc, że zjadacie człowieka i Boga.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack przepraszam Cię bardzo ale dlaczego mnie obrażasz? czy powiedziałem coś obrażliwego w twoim kierunku? wyśmiewałem się z Twojego punktu widzenia? jestem katolikem i nie chćę nikogo nawracać, pochodze z małego miasta gdzie 100% ludzi to Katolicy więc ciężko mi spodkać się z odmiennym punktem myślenia.
A co do badań w Sokółcec to były prowadzone przez niezależnego doktora, ale nie jestem tego pewny bo wiem to z TV (leciał jakieś 2 miesiące temu na Polsacie progrm o tym cudzie)
Odpowiedz
Przepraszam.

Wróciłem z pracy rozdrażniony, wchodzę na forum i widzę gościa, który pisze o prawdziwości Cudów Eucharystycznych. Jak Ty byś zareagował w mojej sytuacji? Oczko Język
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Goliat napisał(a):ofiara złożona na Krzyżu Jezusa jeest uobecniana już od ponad 2000 lat.Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Co do Cudów Eucharysrycznych to trudno zaprzeczyć ich prawdziwości, każda sprawa jest latami badana. Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane.
A będzie z tego publikacja w czymś co posiada impact factor?

PS Wydoroślej!
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
Odpowiedz
Goliat napisał(a):pochodze z małego miasta gdzie 100% ludzi to Katolicy
Żyję już dosyć długo na tym świecie, ale takiego miasta nie spotkałem....
Możesz dać namiary na ten skansen?
Odpowiedz
Grybów- małopolska
a co do cudu w Sokółce to tak było sobie takie coś co Wy nazywacie "chlebem", leżało to sobie pare dni w wdzie, więc na ludzki rozum tego nie powinno być bo powinno się rozpuścic. wnioskując coś w tym musi być
Odpowiedz
No tak, leżało, a Ty o tym wiesz, bo czuwałeś przy tym przez te wszystkie dni i w ogóle... Pics&Vids&Analysys or it didn't happen Język
I'm an atheist, and that's it. I believe there's nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.
Odpowiedz
Goliat napisał(a):Grybów- małopolska
a co do cudu w Sokółce to tak było sobie takie coś co Wy nazywacie "chlebem", leżało to sobie pare dni w wdzie, więc na ludzki rozum tego nie powinno być bo powinno się rozpuścic. wnioskując coś w tym musi być
To jeszcze nic. W moim domu to jest Sokółka do kwadratu.

Cytat: na ludzki rozum tego nie powinno być bo powinno się rozpuścic
W jaki sposób (jakimi metodami) wykluczono oszustwo?
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości